Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Derbi öncesi önemli galibiyet! - Futbol Haberleri

        Galatasaray çok zor gibi görünen bir engeli daha, bana göre hiç de zorlanmadan geçti. Bu oyun anlayışı, bu istek ve arzu ile oynayan Sarı- Kırmızılılar’ın, maçı lehine çevirememesi gerçekten imkansız gibi. Galatasaraylı oyuncularda öyle bir kazanma hırsı var ki, bu ligde bu takımın karşısında durmak zor...

        Seyrederken içimden ‘keşke ben de bu takımda oynasaydım’ diyorum. Galatasaray için övgülere geçmeden önce negatif olan bir şeyden bahsetmek istiyorum. Fatih Terim’in Riera terchi ile maça başlaması bence hataydı. O bölgede kendini daha ispatlayamamış Riera’nın yerine ligin en formda oyuncusu olan Emre Çolak’ın şans bulması gerekiyordu. Fatih Terim de çok zeki bir teknik adam olduğu için bu hatasını gördü ve devre arasında değişikliğe gitti. Bu müdahale Galatasaray’ın maçı çevirmesini sağladı.

        Orta sahada ise Selçuk ve Melo gibi oyuncuların varsa hiç korkma. Bu iki futbolcu, oyunu hem defansif hem de ofansif olarak çok iyi oynuyor. Fatih Terim böyle iki isme sahip olduğu için çok şanslı. Yine her zaman söylediğim gibi dün akşam sahaya iyi yayılan, her iki kanadı da çok iyi kullanan bir Galatasaray izledik. Özellikle Eboue ve Engin sağ kanatta çok etkiliydi. Emre Çolak da oyuna girmesiyle sol tarafa etkinlik kazandırdı. İleri uçta da Elmander ve Necati ikilisi iyi işler yaptı. Elmander çok güçlü ve topun 3. bölgede kalmasını sağlıyor. Necati de İsveçli golcüyü iyi besliyor ve bu rolünü iyi yapıyor.

        Dün akşam Sivas maçındaki performansına çıkamasa da sırıtmadı diyebiliriz Necati için. Defans oyuncularından da bahsetmek lazım. Ujfalusi ve Semih çok iyi oynadı. Ancak dün de kendilerine çok fazla iş düşmedi. Galatasaray’a fizik olarak baktığımız zaman çok diri durumda olduğunu görüyoruz. Bu da 90 dakika tempolu oynamalarını ve oyundan hiç kopmamalarını sağlıyor. Galatasaraylı oyuncular ayrı bir meziyet olarak da oyun içinde istediği zaman tempoyu yükseltip ya da düşürebiliyorlar. Oyundan düştükleri zaman bile çok çabuk toparlanabiliyorlar. Gençlerbirliği takımı ise iyi mücadele eden bir ekip, ancak dünkü Galatasaray karşısında pek de yapacak bir şeyleri yoktu.

        Çünkü karşılarındaki rakibi çok iyi organize olmuştu ve tempolu bir futbol sergilemişti. Ankara temsilcisi, bu oyuna cevap veremedi. Tabii Gençlerbirliği küçük bütçesine karşın ligde iyi işler yapan ve güzel futbol oynamaya çalışan bir takım. Sonuç olarak Galatasaray, önümüzdeki hafta Kadıköy’de oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesinde bu galibiyetle moralini artırdı. Önemli bir puan farkına sahip olan Galatasaray’da Teknik direktör Fatih Terim, Fenerbahçe karşısına kazanmak için bir kadro çıkaracaktır. Çünkü Play- Off’a puan farkını daha da açarak girmek isteyecektir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa