Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray 1 numaraya koşuyor! - Galatasaray Haberleri

        Cimbom’un sezon başında İtalya’nın Lazio kulübünden transfer ettiği Muslera, sergilediği performansla şimdiden devler ligine girmeyi başardı!

        Geride kalan 29 haftada, 1 kez kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Muslera, eldivenleri taktığı 28 maçta ise kalesinde sadece 20 gol görerek, Türkiye’nin en az gol yiyen file bekçisi oldu. 25 yaşındaki kaleci, üst üste 7’si deplasman olmak üzere, toplam 13 maçta kalesini gole kapatarak, müthiş bir başarı gösterdi. Bu alanda dünyanın ünlü kalecilerini de geride bırakarak, 3. sırayı elde etti.

        CECH VE GEA’YI DA SOLLADI

        Avrupa’nın kalbur üstü liglerine bakıldığında Muslera, toplam 13 maçta gol yemeyerek, sadece 14 maçta kalesini gole kapatan B.Münih’in ünlü eldiveni Manuel Neuer ve Toulouse’lu Ali Ahamada’ya geçildi. M.City’li Joe Hart’la birlikte 3.’lüğü paylaştı. Muslera, 12’şer maçta gol görmeyen Barcelona’dan Valdes, Juve’den Buffon, 11 maçta aynı başarıyı gösteren R.Madrid’den Iker Casillas gibi ünlü eldivenleri de bu alanda geride bıraktı. Liverpol’dan Reina 10, Milan’dan Christian Abbiati 9, Inter’den Julio Cesar 8, Chelsea’den Peter Cech 7, M.United’dan da De Gea toplam 5 maçta gol yemedi.

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa