Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Yenilmez armada! - Rams Başakşehir Haberleri

        FENERBAHÇE - İSTANBUL BŞB KARŞILAŞMASININ AYRINTILARI VE TÜM İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Fenerbahçe'nin golleri Stoch, Alex, Gökhan Gönül ve Cristian'dan gelirken, İstanbul BŞB'nin golleri Kamerunlu golcü Webo'dan geldi. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 13'e yükseltirken liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Maç öncesi Fenerbahçe ile aynı puanda bulunan İstanbul BŞB ise 10 puanda kaldı.

        Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Mersin İdman Yurdu'na konuk olurken, İstanbul BŞB evinde Karadeniz temsilcisi Samsunspor'la mücadele edecek.

        YENİLGİYİ UNUTTU

        Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ligdeki son mağlubiyetini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında Bursaspor'a karşı 3-2'lik skorla alan sarı-lacivertli ekip, bu maçın ardından çıktığı 26 lig mücadelesinde 21 galibiyet, 5 beraberlik alırken 68 puan toplamayı başardı. Sarı-lacivertli ekip, iki sezon önce 24. haftada Medical Park Antalyaspor galibiyetiyle (1-0) başladığı yenilmezlik serisinde 25 maçta rakiplerinin filelerine 56 gol atarken, kalesinde sadece 12 gol gördü.

        DEĞİŞİKLİKLER FARK YARATTI

        Karşılaşmanın ikinci yarısına Semih'in yerine Bienvenü'yü, Orhan Şam'ın yerine de Sezer Öztürk'ü alan Aykut Kocaman, değişikliklerinin karşılığını çabuk aldı. İkinci yarıyla beraber İBB karşısında etkinliği artıran Fenerbahçe, ikinci yarının henüz 2. dakikasında Stoch'la golü buldu. Ardından peşpeşe goller bulan Fenerbahçe farkı bir anda 3'e çıkardı. Ardından Webo'nun 2 golüyle fark bire inerken, son sözü Critsian söyledi ve maç 4-2'lik Fenerbahçe üstünlüğüyle bitti.

        İLK MAÇTA SİFTAH YAPTILAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 2011-2012 sezonunda geride kalan 4 maçta hiç forma şansı vermediği Stoch'a bu kez ilk 11'de görev verdi. Bu sezon 9 numaralı formayı giyen Slovak oyuncu maç boyunca sol kanattan etkili bindirmeler yaparken, Fenerbahçe'nin 1-0 öne geçiren futbolcu oldu. Yıldız oyuncu ayrıca 3. golde Gökhan Gönül'e asist yaptı. Bu arada sakatlığı nedeniyle bu sezon forma şansı bulamayan Milli futbolcu Gökhan Gönül de İBB maçıyla beraber ligdeki ilk maçına çıkarken ilk golünü de attı.

        ALEX KLASİĞİ

        Fenerbahçe'yi 59. dakikada 2-0 öne geçiren Alex de Souza, bu sezonki 3. golünü kaydetti. Geçen sezonu 28 golle gol kralı olarak tamamlayan Brezilyalı yıldız, bu sezon da etkinliğini sürdürürken, 5. maçında 3. golünü attı.

        CRİSTİAN'IN 2. GOLÜ

        Uzatma dakikalarında frikik atışından Fenerbahçe'nin 4. golünü atan Brezilyalı oyuncu Cristian, ligdeki gol sayısını 2'ye yükseltti.

        WEBO BOŞ GEÇMİYOR

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2 golünde de imzası bulunan Pierre Webo, bu sezon ligde 5. golünü attı. Daha önce büyük takımlara karşı oynadığı maçlarda Trabzonspor ve Galatasaray'a golü bulunan golcü oyuncu, Fenerbahçe'yi de boş geçmedi.

        İLK ETKİLİ ATAK 20'DE

        Fenerbahçe İstanbul BŞB karşısında ilk tehlikeli atağını 20. dakikada geliştirdi. Ceza sahası içinde Semih'in arapasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Cristian topa vurdu ancak araya Eski Fenerbahçeli Can girdi ve topun kaleye gitmesini önledi.

        İBB MUTLAK GOLDEN YARARLANAMADI

        Karşılaşmanın 21. dakikasında Bekir'in hatalı geri pasıyla bir anda kaleci Volkan'la karşı karşıya kalan Holmen topa vurdu. ilk anda Volkan'ın çeldiği top yine Holmen'in önünde kaldı. İsveçli oyuncu çaprazdan bir kez daha kaleyi yokladı ancak kaleci Volkan ikinci pozisyonda da müthiş bir refleksle topu kornere çeldi.

        SADECE KADINLAR!

        Federasyonun yeni projesiyle, ayrılan kontenjan kadar, kadınlar ve çocuklar da ücretsiz olarak maçı izlerken, Fenercell tribününe bu hafta sadece kadın taraftarlar davet edildi.

        AZİZ YILDIRIM'A DESTEK

        Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi yine kale arkası tribün çatı sistemlerinde, şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın büyük boyutlu fotoğrafları asılı bulundu. Bu arada, karşılaşma öncesi tribünlerde renkli görüntüler yaşandı. Yanında bir ebeveyni ile yer alan çocuğun üzerindeki Beşiktaş forması dikkat çekti.

        ÖZLEM SONA ERDİ!

        Cezası nedeniyle sahasındaki ilk maçı seyircisiz, ikinci maçı da sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar önünde oynayan sarı-lacivertliler, cezalı maçlarını tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu sezon ilk kez tüm taraftarlarının önünde mücadele etti. Bundan önce ligden son olarak 15 Mayıs 2011'de Ankaragücü maçında bütün taraftarlarının destek verdiği sarı-lacivertliler, 138 gün sonra aynı şekilde bir lig maçına çıktı. Manisaspor maçında kadınların ve çocukların 46 bir kişiyle destek verdiği sarı-lacivertli ekibe, cezalı maçların ardından Kadıköy'de çıktığı ilk maçta taraftarı önemli bir destek vererek, tribünleri doldurdu. Futbolcularla bütünleşmeyi özleyen taraftar grupları, takım maç için sahada ısındığı sırada tek tek futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

        AVCI İSTİKRARI

        Abdullah Avcı 2. kez ''Dalya'' dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe ile yaptıkları maçta takımının başında 200'üncü resmi maçına çıktı. 2006-2007 sezonunda başına geçtiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u bir sezonda 1. Lig'den Süper Lig'e çıkartan Avcı, turuncu-lacivertli takımda bugüne kadar toplamda 200 resmi maçta görev yaptı. Türk futbolunda son dönemdeki en istikrarlı teknik adamların başında gelen Abdullah Avcı, 6. sezonunu geçirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Süper Lig'de 141, 1. Lig'de 34, Türkiye Kupası'nda da 25 karşılaşmada takımının başında sahaya çıktı.

        FENERBAHÇE: 4 - İSTANBUL BŞB: 2

        STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Orhan Şam (Dk. 46 Sezer Öztürk), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz, Cristian, Stoch (Dk. 80 Caner Erkin ), Alex, Semih Şentürk (Dk. 46 Bienvenu )

        İBB: Oğuzhan Bahadır, Kus, Can Arat, Metin Depe, Ekrem Ekşioğlu, Visca (Dk. 60 Tevfik Köse ), Mahmut Tekdemir, Holmen, Doka(Dk. 82 Gökhan Süzen ), Taner Yalçın(Dk. 70 Ömer Can Sokullu ), Webo

        GOLLER: Dk. 47 Stoch, Dk. 59 Ale, Dk. 70 Gökhan Gönül, 90 2 Cristian (Fenerbahçe), Dk. 79 ve 86 Webo (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

        SARI KARTLAR: Dk. 9 Orhan Şam, Dk. 48 Stoch, Dk. 61 Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Dk. 38 Doka, Dk. 88 Can Arat, Dk. 90 Webo, Dk. 90 1 Mahmut Tekdemir (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Semih Şentürk'un vuruşunda, kaleci Oğuzhan Bahadır üzerine gelen topu kontrol etti.

        12. dakikada hızlı gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Doka'nın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Holmen'in yerden sert vuruşunda top, kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

        13. dakikada Stoch'un ceza alanına girmeden sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Oğuzhan Bahadır yatarak topa sahip oldu.

        21. dakikada kendi ceza yayı üzerinde topla buluşan Bekir İrtegün'ün hatalı geri pasında meşin yuvarlağı yakalayarak, kaleciyle karşı karşıya gelen Holmen'in yakın mesafeden vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'den döndü. Dönen topu ceza alanı içinde sağ çaprazda kontrol eden Holmen'in şutunda, kaleci Volkan Demirel direğin dibinde topu kornere çelerek, önemli bir pozisyonda gole izin vermedi.

        27. dakikada soldan Stoch'un ortasında Semih Şentürk'ün kafayla önüne indirdiği topa Cristian'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

        34. dakikada ceza alanı dışından Alex'in kullandığı serbest atışta, top yandan auta gitti.

        39. dakikada Holmen'in pasıyla ceza alanını sol çaprazında topla buluşan Visca'nın yerden şutunda, top uzak kale direğinin yanından auta çıktı.

        42. dakikada soldan serbest atış kullanan Doka'ın ceza alanı içine gönderdiği topu altı pasta Yobo kafayla uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza yayı içinde topu önünde bulan Can Arat'ın vuruşunda, kaleci Volkan Demirel topu kornere çeldi.

        45 1. dakikada ceza alanı dışından sağ çaprazdan Mahmut Tekdemir'in sert şutunda, top üstten auta çıktı.

        Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da gol atmayı başaramayınca, ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Ziegler'in taç atışında ceza alanı dışında sol çaprazda topu alan Stoch'un, Visca'yı çalımlayıp, ceza yayı çizgisi üzerinden yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Oğuzhan Bahadır'ın sağından filelere gitti: 1-0

        59. dakikada Cristian'ın pasında ceza yayı önünde bulunan Bienvenu, topuk pasıyla meşin yuvarlağı Alex'in önüne bıraktı. Brezilyalı futbolcu, ceza yayı üzerinden düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0

        70. dakikada sol kanatta topla hareketlenen Stoch'un ceza alanına girmeden yerden ortasında, arka direkte topu kontrol eden Gökhan Gönül'ün vuruşunda, meşin yuvarlak bir kez daha İstanbul Büyüşehir Belediyespor ağlarıyla buluştu: 3-0

        79. dakikada Ekrem Ekşioğlu'nun soldan ortasında ön direkte Webo'nun kafa vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen filelere gitti: 3-1

        81. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Caner Erkin'in şutunda, kaleci Oğuzhan Bahadır'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

        86. dakikada savunmadan çıkarken Sezer Öztürk'ün kaptırdığı topu önünde bulan Metin Depe'nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Volkan Demirel'in gögsünden seken topu iyi takip eden Webo, altı pasta meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 1'e indirdi: 3-2

        90 2. dakika ceza yayının önünden serbest vuruş kullanan Cristian, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-2

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa