Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş 30 bin kişi nasıl gördü? - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR

        Sarvan, pozisyonun çok hızlı geliştiğini hatırlatıp “Beşiktaş- Karabükspor maçındaki pozisyonun insan gözüyle görülmesi mümkün değil” ifadesini kullandı.

        Futbolda oyun kurallarını değiştirmek için tek yetkili olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB), 4-6 Mart tarihlerinde Galler’de yapacağı toplantısında “topun gol çizgisini geçip geçmediğini’’ belirleyecek “kale çizgisi teknolojisi’’ kullanımını ele alacağını hatırlatan Sarvan, bu konuya olumlu baktıklarını da ifade etti.

        “4. ŞART VAR”

        Sarvan, “IFAB, bir teknolojinin kullanılması için 4 şart koşuyor. Cihaz sadece gol çizgisinde olacak. Sistem çok kesin olmalı ve şüpheye yer vermemeli. Bir gol kararı verilip verilmeyeceği bir saniye içinde belirlenmeli. 4. şart ise gol olup olmadığı bilgisi maç hakemlerinden sadece birisine verilecek. IFAB yeterli görürse, muhtemelen bize soracak. Türkiye’ye sorulduğunda olumlu baktığımızı söyleyeceğiz’’ diye konuştu

        MHK Başkanı’nın Anadolu Ajansı’na düşen açıklaması Beşiktaş yönetiminde sert yanıt buldu. Kulübün resmi sitesinden “Oğuz Sarvan’ın yapmış olduğu talihsiz açıklamayı hayretler içinde öğrenmiş bulunmaktayız” diye başlayan yazıda şu görüşlere yer verildi:

        Sayın Sarvan’a göre, K.Karabükspor maçında, Beşiktaş’ın verilmeyen golü, insan gözü tarafından görülmesi ve fark edilebilmesimümkün değilmiş. Ayrıca, bu konuda teknolojinin ne şekilde statlara gireceği IFAB toplantısında değerlendirilecekmiş.

        Bu açıklama karşısında Sayın Sarvan’a; teknolojik yardımın topun izdüşümü ve kale çizgisi arasında karar verilemeyecek kadar milimetrik farklar bulunduğu hallerde, doğru kararın verilmesi için kullanılabileceğini hatırlatırken, kendisine Fiyapı İnönü Stadyumu’nda golü o anda gören ve havaya fırlayan 30 bin kişiyi ne olarak adlandırdığını soruyor, tüm kamuoyu pozisyonun ilk seyrinde gol olduğuna karar verebiliyor ise, maçı yöneten dört hakemin orada ne iş yaptığını yine kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa