Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Dostluk kazandı! - Futbol Haberleri

        A Milli Futbol Takımımız, yeni yılda ilk maçını Trabzon'da Güney Kore ile oynadı...

        Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan özel karşılaşmada iki takım oyuncuları yakaladıları pozisyonları gole çeviremedi ve karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

        Centilmence geçen mücadelede tek üzücü olan olay ise; Emre Belözoğlu'nun gördüğü kırmızı karttı.

        ilk yarıda Milli takım daha fazla etkili olduğu rakibi karşısında aradığı golü bulamadı. Konuk Güney Kore ise daha çok ani ataklarıyla gol bulmaya çalıştıysa da etkili pozisyonlar geliştirmekte zorlandı.

        İkinci yarıda ise ilk yarının aksine ikinci yarıya etkili başlayamayan milli takım, Emre'nin kırmızı kart görmesiyle de yarım saatlik bölümü 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

        Oyunun bu bölümünde savunma güvenliğini daha çok ön planda tutmaya çalışan milli takım, ender geliştirdiği ataklarda gol bulamadı. Konuk takım da hücumda çok etkin olamayınca maç golsüz tamamlandı.

        TÜRKİYE: 0 - GÜNEY KORE: 0

        STAT: Hüseyin Avni Aker

        HAKEMLER: Sergii Boiko, Oleg Pluzhnyk, Sergii Bekker (Ukrayna)

        TÜRKİYE: Volkan, Servet, Serdar Kesimal, İsmail Köybaşı, Sabri (Dk. 78 Yiğit), Serkan (Dk. 45 Gökhan Gönül), Emre, Hamit (Dk. 59 Burak), Selçuk, Mehmet Ekici (Dk. 59 Tunay), Umut (Dk. 45 Kazım)

        GÜNEY KORE: Jun Sung Ryong, Hwang Jae Won, Hong Jeong Ho, Lee Yong Rae (Dk. 87 Choi Hyo Jin), Ji Dong Won (Dk. 83 Kim Shin Wook), Park Chu Young, Hong Chul, Koo Ja Cheol (Dk. 83 Yoon Bitgaram), Lee Jung Soo, Ki Sung Yueng, Nam Tae Hee (Dk. 69 Choi Sung Kuk)

        SARI KARTLAR: Dk. 59 Emre, Dk. 71 Burak (Türkiye) Dk. 31 Hong Jeong Ho, Dk. 59 Koo Ja Cheol (Güney Kore)

        KIRMIZI KART: Dk. 60 Emre (Türkiye)

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        Karşılaşma Türkiye'nin vuruşu ile başladı

        6. dakikada Hamit'in sağdan ortasında, savunmanın arkasındaki Umut'un kafa vuruşunda, kaleci Jun Sung Ryong, iki hamlede topu kontrol etti.

        11. dakikada Hamit'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Jun Sung Ryong'un kontrol edemediği top direğin dibinden kornere çıktı.

        13. dakikada Mehmet'in ceza alanı içinde yerden şutunda, top direğin dibinden auta çıktı.

        27. dakikada Nam Tae Hee'nin ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Volkan sol köşesine doğru gelen topu kornere çeldi.

        32. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı serbest vuruşta, Umut'un hamle yapıp dokunamadığı top kaleci Jun Sung Ryong'da kaldı.

        42. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı serbest atışta, altı pas içindeki Le Jung Soo'nun ters vuruşunda, top az farkla direğin üzerinden kornere gitti.

        45. dakikada rakibinden kaptığı top ile sağ çaprazdan ceza alanına giren Hamit'in yerden şutunda savunmada Lee Jung Soo'ya çarpıp kaleye doğru giden topu kaleci Jun Sung Ryong, ayaklarıyla çelmeyi başardı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere bitti.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        60. dakikada Emre, kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Bir dakika önce Koo Ja Cheol ile tartışan Emre, rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartının ardından kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

        64. dakikada Ji Dong Won'un ceza alanı dışından şutunda, kaleci Volkan soluna doğru giden topu kontrol etmeyi başardı.

        68. dakikada Burak ile yaptığı verkaç ile ceza alanına sokulan Gökhan Gönül, topu son anda araya giren Hwang Jae Won'dan kurtarıp uygun durumdaki Kazım'a aktaramayınca önemli bir gol fırsatından yararlanılamadı.

        75. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı korner atışında, top yakın mesafedeki Servet'in önünde kaldı. Araya giren savunmanın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak bu kez ceza alanı dışındaki Serdar'ın önüne düştü. Bu oyuncunun şutunda, kaleci Jun Sung Ryong, topu kontrol etti.

        80. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında, yakın mesafedeki Kazım'ın sert kafa vuruşunda, kaleci Jun Sung Ryong, sağına doğru gelen topu uzanarak çeldi. Daha sonra topu kontrol eden İsmail Köybaşı'nın pasında, ceza alanı içindeki Burak'ın dönerek vuruşunda, top birkez daha Jun Sung Ryong'da kaldı.

        87. dakikada Hong Chul'un ceza alanı dışı sol çaprazından sert şutunda, kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

        90 2. dakikada Kim Shin Wook'un kafa pasıyla ceza alanında topla buluşan Choi Sung Kuk'un şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        Karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa