Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Bobo formülü! - Beşiktaş Haberleri

        Siyah-Beyazlı yönetim, bu sezon sözleşmesi bitecek olan Bobo’ya 3 yılda 6 milyon euro ödeyecek. Ama Sambacı bunun büyük kısmını oynadığı maç sayısına göre alacak.

        DERBİ ÖNCESİ İMZA

        Beşiktaş’ta yönetim Bobo krizine el attı, yılan hikâyesine dönen ‘sözleşme’ konusu nihayet tatlıya bağlandı. Teknik direktör Bernd Schuster’in sıcak bakmadığı Brezilyalı yıldıza Süper Lig’in 22. haftasında oynanacak F.Bahçe derbisi öncesi yeni bir kontrat imzalatacak olan yönetim, Sambacı’ya ‘şartlı’ bir sözleşme sunacak.

        3 YIL İÇİN 6 MİLYON EURO

        Geçtiğimiz ay Fabian Ernst’e de uyguladıkları formülü, Bobo konusunda da hayata geçirecek olan siyah-beyazlılar, golcü oyuncuya 3 yıl için 6 milyon Euro ödeyecek ancak tek bir şartla.. Başarılı futbolcuya yıllık 2 milyon Euro garanti para vermek yerine, bunun büyük bir kısmını maç başı olarak ödemeyi planlayan başkan Yıldırım Demirören ve kurmayları, bu sayede 25’lik yıldızı hırslandırıp, forma rekabetini artıracak.

        İMZA PARASI VERİLMEYECEK

        Sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Bobo’yla bir süredir pazarlıklarını sürdüren yönetim, menajeri Juan Figer’in istediği ‘imza parası’na sıcak bakmadığı için görüşmeler tıkanmıştı.

        İmza parası vermeyi reddeden yöneticiler kendi aralarında yaptığı toplantıda, “Bobo takımdan gitmek istese çoktan Avrupa’da bir kulübe imzayı atmıştı. Ancak belli ki İstanbul’da mutlu. Zaten Juan Figer’in para işi olmasa bu işi çoktan tatlıya bağlardık. Bir de bu dönemde Bobo uzun süren bir sakatlık yaşayınca hayâl kırıklığına uğradık. F.Bahçe derbisinden önce bu işi çözelim. Oturup masaya yeni sözleşmeye imzayı atalım. Ancak yılda 2 milyon Euro çok para. Bunu garanti olarak değil de büyük bir kısmını maç başı olarak ödeyelim. Böylece takım içindeki rekabeti artırıp, Bobo’dan da daha fazla verim alırız” fikrinde birleşirken, tarafların 15 gün içinde görüşüp kontrat krizine son noktayı koyacağı öğrenildi.

        VATAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa