Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Türkiye'yi ciddiye almıyor - Beşiktaş Haberleri

        Schuster’in, savunmayı hiçe sayıp takımı hücum oynatarak başarılı olamayacağı öne sürüldü. Siyah beyazlı yönetimin de kötü sonuçları hakemlere bağlayarak hedef saptırdığı belirtildi.

        SİSTEM TARTIŞILIYOR

        Yaptığı flaş transferlerle sezona büyük umutlarla başlayan Beşiktaş’ın, yıldızlarla dolu kadrosuna rağmen beklenen futbolu sergileyememesi ve istediği sonuçları alamaması camiada keyifleri kaçırdı. Özellikle 1-1 sonuçlanan Karabükspor maçı sonrası karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu yönetimiyle hedef tahtası olurken, Schuster’in oynattığı futbol ve sistemi de tartışılmaya başlandı.

        SORUN SCHUSTER'DE

        Beşiktaş yöneticileri rakiplerin sertliğini ve hakemlerin buna göz yumduğunu öne sürerken, otoriteler ise Avrupa’da başka, Türkiye’de bambaşka bir performans sergileyen siyah beyazlı takımdaki sorunun Teknik Direktör Bernd Schuster’den kaynaklandığı fikrinde birleşti. Büyük takımlara karşı ve zorluk derecesi yüksek maçlarda takımını daha kontrollü oynatan Alman hocanın, “Mutlaka kazanacağım” dediği maçlarda rakibi küçümsediğini öne süren yazarlar ve teknik adamlar, Schuster’in tercihlerini eleştirdiler ve “Beşiktaş niçin bekleneni veremiyor?” sorusuna şu yanıtı verdiler:

        Sinan ENGİN: SORUN HOCADA

        Beşiktaş’taki sorun Schuster ile alakalı. Başarısızlık oyun sistemine bağlı. Avrupa’da herşey iyi gidiyor çünkü orada daha kontrollü oynatıyor. Türkiye’de ise rakipler hafife alınıyor. Oyuncu yapısı bu kadar hücum oynamaya uygun değil. Schuster’in yerine kim olsa başarılı olurdu.

        Cevat GÜLER: EVİN MUTFAĞI YOK

        Schuster’den daha çok bu durumu takımın geç ve dengeli bir kadronun kurulmamasına bağlamak lazım. Sansasyonel ve isme dayalı kadro oluşturuldu. Oturma odası ve yatak odası nefis oldu ama diğer odaların girişi olmadı. Evin mutfağı yok. Odalara giden yollar yok.

        Giray BULAK: KENDİNİ BEĞENMİŞ

        Sshuster kendini beğenmiş. Türk insanına yukarıdan bakan, beğenmeyen hoşnutsuz bir adam. Ne beklersiniz bu yapıdaki insandan. Schuster’in yerine başkası olsaydı, Beşiktaş çok daha iyi bir yerde olurdu. Beşiktaşlı duruşu, Türk insanının yanında olmaktır. Beşiktaş’a yazık oluyor.

        Ümit DAVALA: ORTA SAHA YOK

        Beşiktaş yıldızlarıyla çok farklı bir takım. Normal şartlarda açık ara ligi götürmesi gerekirdi. Şu an lider olmalıydılar. Ancak, takım ruhu da çok önemli. Beşiktaş çok kopuk. Bir forvet hattı bir de savunma hatları var. Orta saha diye bir şey yok. Puan kaybında hakemi konuşuyorlar. Bu yanlış.

        Güvenç KURTAR: KÖTÜ OYNATIYOR

        Başarısızlığın nedeni Schuster. Hakemlere bahane bulmasınlar. Beşiktaş iyi oynamıyor. O zaman Schuster’e iyi hoca denenilebilir mi? Tribündeki Çarşı grubundan biri gelse ve bu takımın başına geçse bundan daha kötü sonuçlar alınamazdı. İş döner dolaşır Schuster’in başına patlar.

        İlker YASİN: ÇOK BAŞARISIZ

        Beşiktaş’ın bu kadrosuyla ve bu teknik adamla başarısız olduğu gerçeği ortada. Lucescu’nun hem Galatasaray’da hem de Beşiktaş’taki performansıyla Schuster’i kıyaslarsak bu tablodan kimin sorumlu olduğu ortaya çıkar. Onun yerinde kim olsa Beşiktaş daha başarılı olurdu.

        Altan TANRIKULU: SCHUSTER KALMALI

        Hakemler hakkındaki açıklamaları ilerki maçlara yatırım olarak görüyorum. Beşiktaş ligi 6. bitirse, kupaya yarı finalde veda etse ama UEFA Avrupa Ligi’ni kazansa bunu başaran ikinci hoca Schuster olacak. Ben sözleşmesi bitene kadar Schuster’in kalmasından yanayım.

        Metin DİYADİN: SAVUNMA DA ŞART

        Aldıkları kötü sonuçların hakemlerle ne alakası var? Hele, Karabükspor maçındaki hakem onların yanındaydı. Aldıkları bir puan büyük kazanç. İstediğin kadar yıldız al. Schuster’in takım kurgusu bozuk. Futbol sadece hücum değildir. Savunma yapmadan başarı da gelmez.

        SCHUSTER’İN BEŞİKTAŞ’I LİGDE HANGİ MAÇLARDA PUAN KAYBETTİ

        Beşiktaş-İstanbul BŞB: 0-2

        F.Bahçe-Beşiktaş: 1-1

        Trabzon-Beşiktaş: 1-0

        Beşiktaş-Manisa: 2-3

        Kayseri-Beşiktaş: 1-0

        Beşiktaş-Kasımpaşa: 1-1

        Beşiktaş-Konya: 2-2

        Eskişehir-Beşiktaş: 2-0

        Beşiktaş-Gaziantep: 1-1

        İstanbul BŞB-Beşiktaş: 2-1

        Beşiktaş-K.Karabük: 1-1

        SCHUSTER’İN BEŞİKTAŞ’I LİGDE ZORLU MAÇLARDA NE YAPTI?

        F.Bahçe-Beşiktaş 1-1

        Trabzon-Beşiktaş 1-0

        Kayseri-Beşiktaş 1-0

        G.Saray-Beşiktaş 1-2

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa