Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası "Özel bir rakip" - Futbol Haberleri

        Güney Kore Milli Takımı ile Trabzon'da özel maçta karşılaşacak A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, ay-yıldızlı futbolcular Umut Bulut ve Mehmet Ekici ile birlikte maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gerçekleştirecekleri antrenman öncesi basın toplantısı düzenledi.

        Hiddink, bir dizi hazırlık maçları oynadıklarını belirterek, ''Daha önce Hollanda ile oynadık, Güney Kore maçıyla bu maçlara devam ediyoruz. Böylesi özel maçları oynamak bizim için çok faydalı. Tam olmasa da bazı kısımlarda değişikliğe gidiyoruz milli takımımızda. Hollanda maçında da analiz edeceğimiz çok olumlu şeyler gördük. Ve umuyoruz ki aynı doğrultuda karşılaşmaya da devam edeceğiz'' dedi.

        Oynayacakları rakibin kendisi için çok özel olduğunu kaydeden Hiddink, ''Biliyorsunuz 10 yıla yakın süre öncesinde Güney Kore takımı ile çok güzel günlerim geçti, önemli başarılar elde ettim. Güney Kore ile çok güzel ve özel maç oynayacağız. Çok iyi futbol oynamaya çalışan bir ekip karşısında mücadele edeceğiz. Gerçekten merak ediyorum, neler başarabileceğiz, nasıl bir performans gösterecek ekibim'' diye konuştu.

        Hiddink, Bursaspor'dan neden mili takıma oyuncu alınmadığı yönündeki bir soruya, ''Tabi ki özel bir sebebi yok. En rekabetçi olacağını düşündüğümüz ekibi oluşturuyoruz, ismi öyle belirliyoruz. Bursaspor'dan daha önce isim çağırmıştık, forma giymişlerdi. Mesela Ömer bunlardan biriydi. Değişik seçimler yapıyoruz ve mutlaka şampiyon takımdan oyuncu bulunmak zorunda değil. Hollanda maçında o mevkide bir oyuncu denedik ve iyi performans sergiledi ve o mevkide değişiklik yapmadık'' yanıtını verdi.

        OYUNCU SEÇİMİ

        Hiddink, ligin kalitesi konusunda bir genelleme yapılmasının güç olduğunu belirterek, ''Bireysele inmek gerekiyor. Kötü performans sergileyen takımların iyi oyuncuları olabiliyor. Türkiye'de birçok maç izliyorum. Ligin iyi yanı olarak sahada bir mücadele var. Bütün ekipler mücadele etmek için uğraşıyorlar. Savaşçı ruh ile oynuyorlar. 10 maçın 8'i böyle oluyor. Bazen sıkıcı maçlar oluyor. Bunun sebebi, takımların oyun temposunu düşürmek istemesi. Milli takıma oyuncu seçilirken şampiyonlar ligi standarttır. Bu düzeye ulaşan oyuncular seçiliyor. Bildiğiniz gibi Avrupa'da bu sezon takımlar iyi performans sergilemedi. Hem Türkiye'den hem Avrupa'dan önemli liglerden oyuncular kadromuzda barındırıyoruz. Mevcut en üst performans sergileyen oyuncular kadromuzda oluyor'' ifadesini kullandı.

        ''HER KARARLARA İTİRAZ EDİYORLAR''

        Hiddink, Türkiye'de hakemlere çok saygı duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

        ''Oyuncularının davranışlarına göre iyi dayanıyorlar. Her kararlara itiraz ediyorlar. Bunların sebep olduğu şeyleri sayarsak çok önemli. Bu tür kontrolsüz tepkiler veren oyuncular, 5-10 dakika veya geri kalan dönemde oyundan kopuyorlar. Normal performanslarının altında bir performans sergiliyorlar. Hakem kararlarını değiştiremezsiniz. O yüzden oyuncular kendi işlerini konsantre olmalılar. Asıl işleri neyse onu yapmalılar. Bu tür davranışlar başka ülkelerde olsun hakemler sarı kart göstererek tepki gösterirler. Türk hakemler sabır gösteriyorlar. Maç içinde hak ederek sarı kart görmüşsünüzdür daha sonra oyun dışı itiraz nedeniyle oyun dışı kalabilirsiniz. Bu tür itirazlar oyun dışına kalmalarına sebep olabiliyor.''

        UMUT BULUT

        Umut Bulut, oynayacakları Güney Kore maçının Avusturya maçı öncesi kendi eksikliklerini görmek açısından çok önemli olacağını belirterek, ''Hollanda maçında takımın son durumunun iyi olduğunu görüyorum. Umarım yarın Güney Kore maçında galip geliriz, milli takım için hava olur. Milli takım bundan sonra da başarılı olur'' dedi.

        MEHMET EKİCİ

        Mehmet Ekici de maçın önemli bir sınav olacağına işaret ederek, ''Yeni oyuncularımız var onlar için de önemli. İlk defa sahaya çıkacak olanlar var. Benim ikinci maçım olacak, onun için heyecanlıyım. Kolay maç olmayacak sanıyorum. Kondisyon ve teknik olarak iyi futbol sergileyecekler. Kolay olmayacak, maça kazanmak için çıkacağız'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa