Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Ümit Özat'tan açıklamalar! - MKE Ankaragücü Haberleri

        Ümit Özat, gazetecilere yaptığı açıklamada, maçları süsleyen en önemli unsurun taraftar olduğunu belirterek, ''Beşiktaş maçının seyircisiz oynanacak olması, özellikle dünya futbolunun yıldızlarını içinde barındıran bir takımla oynadığımız haftaya denk gelmesi, Ankara futbolu için şanssızlık oldu. Güzel geçecek bir maçı süsleyecek olan taraftarlardır. Bu maç öncesinde de eksiklerimiz var. Şansa fazla inanan bir insan değilim ama bu takımın şanssız günler geçirdiği ortada. Ama önümüze bakmamız lazım. Hiçbir şeye kulak asmadan, her şeyden uzak, yarının ne olacağını düşünmeden, bugünü yaşamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

        SAKATLIKLAR

        Ümit Özat, oyuncuları arasında hiçbir zaman ayırım yapmadığını ve hepsini eşit gördüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

        ''Bütün futbolcuların farklı yetenekleri vardır ama işin özüne geldiğiniz zaman dünya futbolunda önemli söz sahibi olan Vittek gibi bir oyuncumuz 6 aydır aramızda yok. Puan tablosunda 6. ve 7. sıralardaki takımların 29-31 puanlarda olduğunu ve bizim 22 puanımız olduğunu düşünürseniz, Vittek de aramızda olsaydı ve bu tür sıkıntıları yaşamasaydık biz de oralarda olabilirdik. Bunu kimse göz ardı etmemeli. Fatih Tekke, uzun zamandır maç eksiği olan bir arkadaşımız ve bir haftadır serumla ayakta duruyor. İyi olduğu her zaman formasını alır ve Ankaragücü'ne hizmet eder. Dün antrenmana çıkmadı bugün de çıkmayacak. Klukowski'nin yan bağlarında sorun oldu, Uğur'un kırmızı kart cezası var. Ancak Ankaragücü sahaya kiminle çıkarsa çıksın, her zaman Beşiktaş'ı yenebilecek güce ve potansiyele sahiptir.''

        FEDERASYONA ALACAKLARIYLA İLGİLİ BAŞVURUSU

        Ümit Özat, alacakları konusunda federasyonu yaptığı başvurunun süresinin yarın sona ereceğinin hatırlatılması üzerine ise hiçbir zaman para pul peşinde koşan bir insan olmadığını söyledi.

        Federasyona yaptığı başvuruyu hem kulüp başkanına, hem de kulüp menajerine ilettiğine dikkati çeken Özat, şöyle devam etti:

        ''Ama ben hiçbir zaman bunu tehdit amaçlı yapacak karakterde, para pul peşinde olacak bir adam değilim. Yarın bu para yatmadığı zaman iki gün içinde bu takımı yalnız bırakacak şahsiyette bir adam da değilim. Çeşitli defalardaki görüşmelerimiz de görevi bırakmak istediğimi, bunun da bir takım şartları olduğunu konuşmuştuk. Bununla ilgili zaman ne gösterir bilemiyorum. Süre doluyor ama bunu da kullanacak karakterde bir insan değilim. Ben sadece profesyonelliğin gereğini yerine getirdim. Yaşadıklarımdan sonra çok yoruldum ve yıprandım. Bunlarla mücadele edecek gücüm var, yeter ki olumsuz şartlara benimle göğüs gerecek insanlar yanımda olsun. Başarı ve başarısızlık bir bütündür.''

        FEDERASYONA SİTEM

        Özat, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun kendisine verdiği 5 maçlık cezaya da değinerek, ''Federasyonun verdiği karara saygılıyım, ancak bu kararın incelenmesi lazım'' dedi.

        Kulübe gelen talimatta kendisinin saldırgan konumunda gösterilmesinin kendisini çok üzdüğünü belirten Özat, şunları kaydetti:

        ''Taraftarı sahaya atlayıp hocasına ya da futbolcusuna saldıran bir takıma 1 maç, kendisini savunan bir insana 5 maç ceza veriyorlarsa federasyona sitemlerimi iletmek istiyorum. Bize gelen talimatta da saldıran konumunda gösterilmem beni çok üzdü. Ben saldırmadım, nefsi müdafaada bulundum. Bu kararı verenlere saygı duyuyorum ama bu kararı incelemeleri lazım. Bu Türk futbolu için milat olmalı. 40 haftadır küfür yiyorum, bunu yapan insanlara ne bir ihtar geldi, ne de ceza verildi. 40 haftadır tribünlere tek bir hareket yapmadım, 40 hafta daha olsa yine yapmam. Ama müsaade edin de canımızı savunmak için kendi tedbirimizi kullanalım.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa