Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu 5 futbolcu prim yaptı! - Futbol Haberleri

        Asya Kupasında başarılı oyun sergileyerek dördüncü olan Özbekistan A Milli Takımı'nın 5 futbolcusu Katar, Güney Kore, Rusya ve Çin'in futbol kulüpleriyle anlaşırken, şampiyonanın en iyi futbolcuları arasında yer alan Adil Ahmedov ise Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri futbolcuları arasında Ocak ayının en iyi futbolcuları arasında gösterildi.

        Brezilyalı teknik adam Luis Felipe Scolari'nin eski takımı Bunyodkor'un orta saha oyuncusu Timur Kapadze, Güney Kore'nin İnchon United takımı ile anlaşırken, yine Bunyodkor'a ait ve Güney Kore'nin Seul kulübünde 6 aylığına kiralık olarak top koşturan A Milli Takım kaptanı Server Jeparov ise Seul ile 3 yıllığına anlaşma imzaladı.

        Asya Kupasındaki başarılı performansının ardından, Özbekistan A Milli Takımı'nın savunma oyuncusu Şevket Mullacanov, Katar'ın El Ahli kulübüyle anlaşırken, Bunyodkor'un savunma oyuncusu Anzur İsmailov ise Çin'in "Chanchun Yatai" kulübüne geçti.

        Özbekistan A Milli Takımı ile Asya Kupasında yıldızı parlayan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Adil Ahmedov da Rusya'nın Rubin Kazan, Lokomotif Moskova, Dinamo Moskova ve Mahaçkale'nin Anji, Suudi Arabistanı'nın El Şabab ve El İttihat, Katar'ın El Garafa kulüplerinden gelen transfer tekliflerini ardından, bu yıl Rusya Premier Ligi'nde yukarı sıraları hedefleyen Mahaçkale'nin Anji kulübüyle anlaştı.

        Bu arada, Adil Ahmedov, Rusya'ın Sport-Ekspress gazetesi tarafından düzenlenen Ocak ayının en iyi futbolcusu anketlerinde, yüzde 23,9 oy alan Almanya'nın Schtutgart kulübünde top koşturan Pavel Pogrebnyak'ı geride bırakarak yüzde 40,6 oy ile birinci oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa