Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü A.Gücü takipte! - MKE Ankaragücü Haberleri

        Ahmet Gökçek, ''hakem hatalarından dolayı son günlerde yaşanan ve Beşiktaş yöneticileri tarafından sert bir şekilde dile getirilen Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF), Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) ve kamuoyunu etkilemeye yönelik olduğunu düşündükleri tehlikeli beyanları, Ankaragücü camiası olarak büyük bir hassasiyetle takip ettiklerini'' belirtti.

        Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle sonucu direkt olarak etkileyen hakem hatalarının kulüplerin canını yaktığını savunarak, şu ifadelere yer verdi:

        ''Bu hatalar, zaman zaman bir sezon boyunca verilen emekleri kulüpler adına ve TFF adına boşa çıkarabilmektedir. Kulübümüz de kimi zaman bu hatalardan mustarip olmuşsa da tepki vermeyi her zaman en son seçenek olarak görmüş, fakat tepki verdiği zaman da yanında hiçbir destek bulamamıştır. Unutulmamalıdır ki, Türk futbolu birkaç kulüpten ibaret değildir. Kaldı ki Spor Toto Süper Lig'in son haftasında hakem hatalarından dolayı sadece bir kulübümüz değil, başka kulüplerimiz de mağdur olmasına rağmen anılan beyanlarda bu konular hiçbir zaman dile getirilmemiştir. Dolayısı ile gerçek amaç çözüm aramak ise, bu tarz tepkiler verilirken tüm kulüplerin menfaati doğrultusunda topyekun tepkilerin verilmesi yöneticileri Genel Kurul tarafından seçilmiş TFF için de ciddi anlamda uyarı niteliğinde algılanacak ve gerekli tedbirler ilgililer tarafından alınabilecektir. Aksi takdirde bu tepkiler tek bir kulübün menfaatini korumaya-kollatmaya yönelik çabalar olur ki, bu durum başka bir kulübün bu tarz açıklamalardan dolayı mağdur olmasına ön ayak olabilir.''

        Ankaragücü'nün bu hafta karşılaşacağı rakip takımın yöneticilerinin bu şekil tepkilerinden sonra istemeden de olsa kulüplerinin mağdur edilebilme ihtimalinin kamuoyunda konuşulmaya başlanmasından dolayı son derece rahatsızlık duyduklarını kaydeden Gökçek, şu görüşlere yer verdi:

        ''Olası bir mağduriyetimizden sonra da bu tarz açıklama yapan kurum ve kişilerin nasıl davranacağını da merak etmekteyiz. Türk futbolundaki sorunların böyle tepkilerle çözülemeyeceğini, aksi takdirde bu tepkilerin alışkanlık haline geleceğini hatırlatır, çözümün ancak geniş katılımlı ve tüm kulüpleri birleştirici tepkilerden geçtiğini belirtir, TFF ve MHK'yi de başta camiamız olmak üzere tüm kulüplerimizi rahatlatacak ve kafalardaki soru işaretlerini silecek açıklamalar yapmaya davet ettiğimizi kamuoyuna ve ilgililere saygılarımızla duyururuz.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa