Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor 3'ü tahliye edildi! - Beşiktaş Haberleri

        Özden ATİK / AHT

        Spor Toto Süper Lig'de 15. haftadaki Beşiktaş - Bursaspor karşılaşması öncesi iki takımın taraftarları arasında çıkan olaylarda 3 kişinin yaralanmasına karıştıkları iddia edilen 3 tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu 3 sanık görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

        Mahkeme, delil durumu ve kaçma şüphesinin bulunmamasını dikkate alarak 3 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Tahliye haberini duyan ve adliye salonunda bekleyen onlarca Beşiktaş taraftarı stadyumdaki gibi "En büyük Beşiktaş" tezahüratlarıyla adliyeden ayrıldı.

        İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar İbrahim Aydın, Tuncer Gençer, Onur Kurt ve tutuksuz sanık Ömer Tunar katıldı. Tutuklu sanık Onur Kurt suçsuz olduğunu belirterek, "Olay tarihinde maçı izlemek için arkadaşlarımla saat birde İnönü Stadı'na geldik. O sırada Bursaspor taraftarları otobüslerle geldiler. Ellerinde bira şişeleri vardı. Bizim olduğumuz tarafa şişe attılar. Arbede çıktı. Taraftarlar karşılıklı birbirlerine vurdu. Banada vurdular. Yere düştüm o esnada bir satır gördüm. Elime aldım. Bu satırla kimseye vurmadım. Sadece havada salladım. Amacım kendimi korumaktı" dedi.

        "BIÇAKLA YARALAMADIM"

        Tutuklu sanık İbrahim Aydın, Beşiktaş taraftarı olduğunu olay günü de Bursaspor -Beşiktaş maçını izlemek için İnönü Stadı'na gittiğini belirterek, "Bursaspor taraftarları toplu olarak stadın önüne geldiler. Ellerinde döner bıçakları vardı. Bizelere de bozuk para atıp küfür ediyorlardı. Arbede çıktı. Bursaspor taraftarları arasında kaldım. Bana vurdular ama ben kimseye vurmadım. Bıçakla yaralamadım" diye konuştu. Tutuklu sanık Tuncer Gençer ise Beşiktaş taraftarı olduğunu anlatarak "Olay günü arkadaşlarımla saat birde Beşiktaş-Bursaspor maçını seyretmek üzere İnönü Stadı'na geldim. O esnada bir karışıklık oldu. Ben de birbirine saldıran taraftarları ayırmak istiyordum. Ancak beceremedim. Kavganın olduğu yerde bıçak gördüm. Kimse birbirine zarar vermesin diye bu bıçağı elime aldım. Kimseyi yaralamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

        Tutuksuz sanık Ömer Tunar "Olay tarihinde maçı izlemek için stada gittim. Stadın önünde bir arbede olduğunu gördüğümde aracımdaki copu aldım. Amacım birşey olursa kendimi korumaktı. Arbedede yere düştüm. Ayağa kalktığımda Bursasporlular Beşiktaşlılara vuruyordu. Bende copumu aldım. Copumla Bursaspor taraftarlarına vurdum" dedi. Sanık avukatları Yaşar Kemal Dönmez ve Suat Eren, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliyelerini talep etti.

        ÜÇ SANIK TAHLİYE EDİLDİ

        Mahkeme sanıklar Tuncer Gençer, İbrahim Aydın ve Onur Kurt'un mevcut delil durumu ve kaçma şüphesinin bulunmamasını gözönüne alarak tahliyelerine karar verdi. Tutuksuz sanık Ömer Tunar hakkında ise adli kontrol uygulanması kararının kaldırılmasına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası tutuklu yakınları ve Beşiktaş taraftarları tahliye kararını alkışlarla karşıladı.

        1.5 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

        5 Aralık 2010 tarihindeki Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi taraftarlar arasında arbede çıkmış, yaşanan olaylarda 3 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma sonunda savcılık dört kişi hakkında dava açtı. İddianamede sanıklar İbrahim Aydın, Tuncer Gençer ve Onur Kurt hakkında "bıçakla yaralama" suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıklar İbrahim Aydın, Tuncer Gençer, Ömer Tunar ve Onur Kurt hakkında ayrıca "spor müsabakalarında kullanılması ve taşınması yasak olan maddeleri kullanma ve taşıma" suçlarından 6 ay süre ile "spor müsabakaları seyrinden men" cezası verilmesi talep edildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa