Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer "Hissettiğim yerdeyim" - Futbol Haberleri

        TFF'nin yeniden yapılanma projesi kapmasında ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağrılan Hamburg'un futbolcusu Tunay Torun, ilk röportajını verdi.

        Almanya'da doğup büyümesine karşın kendisini hiç bir zaman Alman gibi hissetmediğini belirten 20 yaşındaki oyuncu, "Evimiz her zaman Türkiye gibiydi. Türkçe'yi unutmamamız için evde Almanca konuşmak yasaktı. Almanca'yı sadece Almanlar'la konuşuyoruz" dedi. Alman Milli Takımı'nı tercih etmesi durumunda çok daha avantajlı konumda olacağını bildiğini kaydeden Tunay, "Onlardan teklif aldım. Benim ülkem ve rengim belli. Kendimi sadece Türk gibi hissediyorum. Bu karar kalbimden geldi. 14 yaşımdan beri Türk Milli Takımı için mücadele ediyorum. Ayrıca takımın gelecek planlarında olmak bile gurur verici" diye konuştu.

        EMRE, ARDA VE VOLKAN...

        Tunay, hem Türkiye'de hem de yurt dışında forma giyen çok yetenekli Türk futbolcular olduğunu ifade ederek "Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Volkan Demirel'i gerçekten çok beğeniyorum" şeklinde konuştu. Türkiye'den teklifleri aldığını doğrulayan genç yıldız, tercihinin Almanya'da ayakta kalma savaşını sürdürmek olduğunu da sözlerine ekledi.

        Oyun stilimi Rooney'e benzetiyorlar

        Hamburg'da dünyaca ünlü Hollandalı golcü Ruud Van Nistelrooy'la forma savaşı yapmanın çok heyecan verici olduğunu dile getiren Tunay, "Ondan çok şey öğreniyorum. Takımımda klasik santrfor oynamıyorum. 9.5 numarayım. Yani forvetin arkasında oynadığımda daha yaratıcı oluyorum. Takımda stilimi ve fiziğimi Rooney'e benzetiyorlar" dedi. Geçen yılki teknik direktörü Bruno Labbadia'nın ardından bu sezon Armin Veh'in de kendisini çok beğendiğini belirten Tunay Torun, "Veh benim gelecekte çok iyi işler yapabileceğimi söylüyor" şeklinde konuştu.

        SABAH

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa