Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Her şey alt üst oldu! - Trabzonspor Haberleri

        VARAN 1

        Şenol Güneş istifadan döndü

        Trabzonspor’da yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlık görevlerinden istifa eden Hayrettin Hacısalihoğlu’nun veda süreci aydınlanmaya başladı. Hacısalihoğlu ile can dostu olan teknik direktör Şenol Güneş’in de istifanın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı. Güneş’in ilk rahatsızlığı Umut Bulut konusunda yaşanmıştı. Liverpool maçı öncesinde Umut’la görüşmek için menajerlerin Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde cirit atması, tecrübeli çalıştırıcıyı isyan ettirmişti. Yönetime tepki gösteren Güneş, “Buna nasıl izin verirsiniz?” diyerek istifa kararı almış ancak araya giren ‘hatırlı kişiler’ Güneş’i vazgeçirmişti. İkinci şok ise Hayrettin Hacısalihoğlu’nun istifasıyla yaşandı. Güneş, Hacısalihoğlu’nun istifasını öğrenince telefona sarıldı. Başarılı hocanın, “O zaman ben de bırakıyorum” sözleri, kulübü iyice açmaza soktu. Ancak Hacısalihoğlu, Güneş’e “Hocam sakın istifa etme. Trabzonspor’un sana ihtiyacı var” diyerek dakikalarca dil döktü. Bu çaba sonrası istifadan dönen Güneş’in, kulüp içindeki tablodan çok rahatsız olduğu öğrenildi.

        VARAN 2

        ‘Ben neymişim be abi!’

        Bordo-Mavili yönetimdeki krizin nedenlerini HABERTÜRK, araştırdı. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nu istifaya götüren ilk kıvılcım, başkan Sadri Şener’in bir süre önce aralıktaki genel kurulu da hesap ederek, ‘hiçbir alım satımın yapılmaması’ kararını, Hacısalihoğlu’na bildirmesiyle çaktı. Bu durumu ‘kendisine güvensizlik’ olarak gören Hacısalihoğlu, son günlerde Şener’le telefon görüşmesi dahi yapmazken, Trabzon’a gelişinde başkanı karşılamaya da gitmedi. Bu hareket, istifanın ilk sinyali olarak algılandı. Geçtiğimiz dönemde personel alımı ve çıkartılmasıyla ilgili sürekli eleştiri alan Hayrettin Hacısalihoğlu, yönetim içinde de ‘tek adamlıkla’ suçlanmış ve yakın çevresine “Artık yoruldum” diyerek veda edeceğine dair ipuçları vermişti. İstifasına dair HABERTÜRK’e konuşan Hacısalihoğlu, “Şimdilerde herkes geri dönmem için çağrı yapıyor. İnsanın ‘Ben neymişim be abi’ diyesi geliyor” dedi. Hacısalihoğlu’nun yerine yönetim kurulu asil üyeliğine Ömürden Yavuz’un getirileceği öğrenildi.

        VARAN 3

        4 yönetici daha bıraktı

        Trabzonspor’da Hayrettin Hacısalihoğlu’nun ayrılması, teknik direktör Şenol Güneş’in yanı sıra 4 yöneticiyi de rahatsız etti. Hacısalihoğlu’na yakınlığıyla bilinen yönetim kurulu yedek üyeleri Halil İbrahim Akçay, Sırrı Furkan Eren, Serdar Boğuşlu ve Derviş Köz de veda kararı aldı. Ancak Hacısalihoğlu’nun kulübün kaos yaşamaması için 4 arkadaşının kararına şiddetle karşı çıktığı öğrenildi. Tüzük gereği ‘istifa’ etme hakları olmayan 4 yedek üyenin, aralık ayında yapılacak olan olağan genel kurula kadar kulübe gitmeyerek tepkilerini sürdürecekleri belirtildi.

        VARAN 4

        Sümer de sırada

        Yönetim içinde başlayan deprem, kulüp yapılanmasını da etkileyecek. Başkan Şener’in çalışmak istemediği ancak Hayrettin Hacısalihoğlu’nun ‘O bu kulübe lazım’ diyerek destek çıktığı Özkan Sümer’in de veda hazırlığı yaptığı öğrenildi. Kendisinin yetiştirdiği 1461 Trabzonspor Teknik Direktörü Ahmet Özen’in görevine son verilmesinden de rahatsız olan Sümer’in istifası cebinde. 1461 Trabzonspor’un başkanı olan ve Hacısalihoğlu’na yakınlığıyla bilinen Hüseyin Örs’ün de istifası bekleniyor.

        HTSPOR / ÖZEL HABER / Haluk AYYILDIZ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa