Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Güneş anılarını anlattı! - Trabzonspor Haberleri

        Şenol Güneş, beraberinde Trabzonspor Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem ve TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban ile birlikte, Erdoğdu Mahallesi'ndeki kulübü ziyaret etti.

        Kendisini görmeye gelen gençlerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Güneş, futbolculuğa başladığı ilk yıllardaki zor ve sıkıntılı dönemleri anlattı.

        O günlerde futbolcu olmayı sadece hayal ettiğini belirten Güneş, ''Sihirbaz değiliz. Bütün her şey gençlerimizin elinde. O günlerde yaşım 15'ti ve sadece hayal ediyordum, kimseyi göremiyordum. Hayallerim vardı ve radyo dinliyordum. Futbol takımlarını bilmemize rağmen futbolcuları daha sonraki yıllarda görebiliyorduk. Ama çocuklar şimdi direkt görüyorlar ve kendilerini geliştirmek için daha çok zamanları var. Çocukların kendilerini geliştirebilmesi için futbolcuları görebilmeleri lazım'' diye konuştu.

        Ziyareti yapmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

        ''Daha kaliteli oyuncu yetiştirilmesi için ne yapılması lazım? Kaynağı neredeyse oraya gitmek lazım. Amatör kulüpler birer kaynak. Bizim zamanımızda imkansızlıklarla büyüyorduk. O günlerle bugünü kıyaslayamayız. Bugün tesisler ve eğitim var ama sporcunun iyisini bulamıyoruz. Burada önemli olan herkesin üzerine ne düşüyorsa onu en iyi şekilde yerine getirebilmesi.''

        Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı ve Trabzonspor Futbol Koordinatörü Özkan Sümer ise Erdoğduspor Kulübü'nün Trabzon için önemli bir kulüp olduğunu vurgulayarak, ''Bu kulüp bugüne kadar birçok futbolcu yetiştirdi. Bunu başkalaşmadan yaptı. Bunlar sizin övünç kaynağınızdır'' dedi.

        Konuşmaların ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ziyaretin anısına Erdoğduspor Kulübü yöneticilerine plaket sundu.

        Erdoğduspor Kulübü Başkanı Sami Kantarcı ise üzerinde 'Şenol Güneş' yazılı olan 61 numaralı Erdoğduspor formasını Güneş'e hediye etti.

        Güneş, gençlerin isteği üzerine ceketini çıkartarak, Erdoğduspor formasını yıllar sonra tekrar giydi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa