Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Denizlispor Gerekirse FİFA'ya kadar başvururuz! - Futbol Haberleri

        Hamdi Işıklı,yaptığı açıklamada Denizlispor'da sözleşmesi devam eden Souleymane Youla'ya vize işleminin verilmemesinin yanlış olduğunu kaydetti.

        Maç statüsünün 2. maddesinin 1. fıkrasında bu olayın açık olarak belirtildiğini, 5. maddesinde de sadece ve sadece maç isim listesinde 3 yabancı uyruklu futbolcunun isimlerinin yazılabileceğinin yer aldığını bildiren Işıklı, ''Denizlispor kulübü olarak, bir maçta dört yabancı futbolcunun birden oynamasını talep etmedik. 3 yabancı futbolcu oynayacak, 4. yabancı futbolcun tribünde oturacak'' diye konuştu.

        Vestel Manisaspor'un 2008-2009 sezonunda Süper Lig'den, Bank Asya 1. Lig'e düşmüş takım olarak faaliyet gösterdiğini ve maçlarına çıktığını hatırlatan Işıklı, ''Maçlarında 3 tane yabancı uyruklu futbolcusu vardı. Ancak o statüde 2 yabancı uyruklu futbolcunun oynaması gerektiği belirtildi ve statüde bu amaçla yapılmıştı. Ancak 3 yabancının vizesi vardı ve bu maçlarda 3 yabancı değişik zamanlarda değişik kişiler olmak üzere, bir tanesi tribünde oturmak üzere 2 yabancısı oynattı. Dolayısıyla biz Denizlispor kulübü olarak, davamızda haklı olduğumuz inancıdayız. Tahkime müracaatımızı yaptık, tahkimden olumlu bir sonuç çıkarak, Youla'nın Denizlisporu'a faydalı olacağı inancındayız. Olumsuz bir yanıt alınırsa eğer yasal yolar ne ise FİFA'ya gitmemiz gerekirse, FİFA'ya kadar gitmeyi de düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

        ''HAMZAOĞLU: FEDERASYONDA BİR YANLIŞLIK VAR''

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise ''Bizim yorumladığımıza yanlış diyorlar ama bence biz doğruyu yorumluyoruz. Federasyonda bir yanlışlık var''dedi.

        Süper Ligden düşen takımların yabancı oyuncuların sözleşme süreleri bitinceye kadar kulüplerine bağlı kalabileceğini belirten Hamzaoğlu şöyle konuştu:

        ''Eğer lisans çıkaramayacaksam bağlı kalmasının anlamı ne? Bu 5. maddeyi bağlı kılıyor. 5. maddede diyor ki? 'İkisi Türkiye Cumhuriyetleri'nden olmak şartı ile en fazla 5 oyuncunun ismi listeye yazılabilir' diyor. Şimdi eğer zaten sen bana üç yabancıdan başka lisans vermiyorsan iki tane de Türkiye Cumhuriyetleri'nden gelen oyunculardan fazla lisans vermiyorsan, oraya ayrıca müsabaka isim listesine yazacağım oyuncu sayısına belirtmene ne gerek var? En fazla beş oyuncu demene ne gerek var? Zaten bana beşten fazla oyuncu hakkı tanımıyorsun. Yani o zaman bu maddelerde çelişki var.''

        Tahkim Kurulu tarafından 'Size bu hakkı verirsek daha öncekilere haksızlık etmiş oluruz' denildiğini bildiren Hamzaoğu, Ankaraspor'un küme düştüğünü ve tescili iptal edildiğini, Diyarbakırspor'un bütün oyuncularını gönderdiğini, emsal teşkil edecek bir şeyin olmadığını, bu durumda mağdur olarak kendilerinin kaldığını iddia etti.

        ''YOULA: OYNAMAK İÇİN HER GÜN İDMAN YAPIYORUM''

        Denizlispor ile mukavelesinin devam ettiğini belirten Youla ise oynamak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

        ''Zaten benim mukavelem var. Denizlili futbolcuyum. Ama şu anda bir sorun var federasyonda. Bizim yöneticiler çözmeye çalışıyor. İnşallah bu hafta olmazsa haftaya oynayabilirim. Oynamak için her gün idman yapıyorum. Ben bu takımı yine Süper Lig'e taşımak istiyorum. İnşallah bu sene Denizli yine Süper Lige çıkabilir.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa