Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş İşte o plan! - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster bugün ve pazar günü oynanacak 2 kritik maç için yap-boz tahtası hazırladı. Mustafa Denizli’nin “İyi oynayan kadro da bozulur” sözünü hayata geçirmekte üstüne olmayan Alman teknik adam, UEFA Avrupa Ligi’ndeki CSKA Sofya ve hafta sonu ligde oynanacak F.Bahçe maçları için alternatif kadrolar hazırladı. İdmanda da iki farklı versiyon deneyen Schuster’in kale, sağ bek ve forvet hariç her bölgede değişiklik yapabileceği izlenimi ortaya çıktı. İşte Sarışın Melek’in kafasındaki plan...

        KALE GEÇİLMEZ

        KALE CENK’İN: Kartal’ın en sağlam bölgesi denebilir. Cenk’in formu Rüştü Reçber ve Hakan Arıkan’ı gölgede bıraktı. CSKA Sofya maçında kale genç file

        bekçisinin. Bu karşılaşmada büyük bir hatası olmadığı takdirde hafta sonu Fenerbahçe maçında da kalede yine o olacak.

        SAĞ BEK: Sezona Erhan Güven ile başlandı ancak fazla güven vermediği için kulübeye çekildi. Formayı kapan Ekrem Dağ, hem CSKA maçında hem de

        Fenerbahçe derbisinde formayı kapacak gibi görünüyor.

        STOPER: En değişime müsait bölge. CSKA maçında yabancı kontenjan sınırı da olmadığı için Zapotocny ve Ferrari düşünülüyor. İbrahim Toraman’ın ise F.Bahçe maçı düşünülerek dinlendirilmesi planlanıyor. Derbide de stoper mevkinin Toraman-Ferrari ikilisinden oluşması gündemde.

        SOL BEK: İbrahim Üzülmez ile İsmail Köybaşı arasında devam eden rekabette CSKA maçı için kazanan isim tecrübeli kaptan Üzülmez oldu. Schuster’in, bugün Üzülmez’e pazar günü ise İsmail’e şans vermesi muhtemel.

        ORTAYI BULDU

        ÖN LİBERO: Bu bölgede de kadro zenginliği Alman hocayı değişime itiyor. CSKA’ya karşı, bu sezon iyi bir ikili oluşturan, son maçların değişmez isimleri Guti ve Ernst’in görev alması büyük olasılık. Derbi için düşünülen oyuncular ise Mehmet Aurelio ve yine Fabian Ernst.

        ORTA SAHA: CSKA maçı ve Fenerbahçe derbisi için değişmeyenlerin başında Guti gelecek. Bulgar ekibine karşı ön libero oynayacak İspanyol yıldız derbide biraz daha ileride görev yapacak.

        SAĞ KANAT: Her defasında yabancı kontenjan sorununu sevmediğini belirten Schuster şimdi çok rahat. CSKA Sofya karşısında sağ kanatta Holosko görev alacak. Nihat Kahveci de olabilir.

        SOL KANAT: Quaresma’nın durumuna göre karar verilecek. Eğer Q7 riske edilmek istenmezse Roberto Hilbert bu bölgeye çekilecek. F.Bahçe derbisinde ise tartışmasız Quaresma görev yerinde olacak.

        DEĞİŞİME AÇIK

        FORVET: Bobo’nun sakatlığı can sıkıyor ama Mert Nobre’nin formda olması yüzleri güldürüyor. Son maçlarda büyük bir çıkış içinde olan Nobre’nin forması garanti gibi. Bobo da F.Bahçe derbisine saklanabilir.

        YERİ GARANTİ

        CSKA Sofya ve ardından F.Bahçe ile karşılaşacak Beşiktaş’ta Schuster’in kumandası Guti olacak. Bu arada son taktik idmanını yapan Kartal’da takımla idman yapan Quaresma ve Bobo ile ilgili karar bugün verilecek.

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa