Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon'da şok istifa! - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, yönetim kurulundan istifa ettiğini açıkladı.

        Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

        ''Son dönemlerde Trabzonspor'un yönetiliş anlayışında doğan farklılıklar nedeniyle ve kulübümüzün ulvi çıkarlarını her şeyin üzerinde tutma bilinci ile yürütmekte olduğum Trabzonspor asbaşkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevimden istifa ediyorum.''

        TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA

        Trabzonspor Yönetim Kurulunun, haftalık toplantısında kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifasını değerlendirdiği bildirildi.

        Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun haftalık olağan toplantısını kulüp başkanı Sadri Şener'in de katılımıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği belirtildi.

        Toplantıda genel konular değerlendirilirken gündemde yer alan kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifasının da görüşüldüğü ifade edilen açıklamada, Hacısalihoğlu'na bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edilerek, şu görüşlere yer verildi:

        ''Sayın Hayrettin Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulumuzda görev yaptığı dönem içerisinde iyi bir Trabzonsporlu olarak son derece özverili bir çalışma performansı göstermiş ve mesaisinin büyük bölümünü kulübümüz için harcamıştır. Bu vesileyle, kendisinden kaynaklanan sebeplerden dolayı almış olduğu istifa kararını saygıyla karşılıyoruz. Sayın Hacısalihoğlu'na verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyoruz.''

        ŞENER: ''ÇOK YORULMUŞ OLABİLİR VEYA KENDİ İFADE ETTİĞİ GİBİ YÖNETİM TARZINDA TERS DÜŞMÜŞ OLABİLİR''

        Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifasına ilişkin olarak, ''Çok yorulmuş olabilir veya kendi ifade ettiği gibi yönetim tarzında ters düşmüş olabilir'' dedi.

        Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, Hacısalihoğlu'nun eski bir arkadaşı olduğunu ve gençlik yıllarında birlikte Trabzonspor'da yöneticiliğe başladıklarını belirtti.

        Hacısalihoğlu ile uzun yıllar beraber çalıştıklarını anlatan Şener, ''Çok sevdiğimiz, takdir ettiğimiz bir arkadaşımız. En önemli özelliği çok çalışkan arkadaşımız olması. Yönetim ve asbaşkanlıktan istifa etti. Önceki akşam geldim görüşmedik. İstifası arzu ettiğimiz bir iş değil. Ama istifalar tek taraflıdır, yapacak bir şeyimiz yok. Çok yorulmuş olabilir veya kendi ifade ettiği gibi yönetim tarzında ters düşmüş olabilir'' ifadelerini kullandı.

        İstifa nedeni olarak farklı gerekçelerinin de olabileceğini kaydeden Şener, şöyle devam etti:

        ''Yönetim olarak istifa konusunu görüştük. Yaptığı her şey için çok teşekkür ederim. Bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diliyoruz. Trabzonspor'un yetiştirdiği örnek, çalışkan, dürüst yöneticilerden biri. Genç nesillere de iyi örnek olabilecek biridir. İstifa gerekçesi 2 satırlık bir yazı. Görüşmedik, bir gün görüşürüz sohbette konuşuruz. Görüşme imkanı olmadı. Mahmut Bey (genel sayman) de, diğer arkadaşlar da aradı, olmadı. Bir yerden sonra senin bilmediğin nedenler de olabilir. Kendi hayatıdır. Bizim o konuda yapacak bir şeyimiz yok.''

        ''ADAYLIK İÇİN ERKEN''

        Şener, aralık ayında yapılacak olağan genel kurulda göreve devam edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine ise, ''Şimdi biraz erken. Çalışmalar yapıyor arkadaşlar. Şu anda takımın durumu, konumu iyi. Kongreye yakın istifa haberlerinin başka bir yere getirilmesi yanlış olur. Uzun yıllar yakalanmayan bir başarı ve kadroya sahibiz. Yedek kulübesine bakıldığında bizim takımın ne kadar büyük, kuvvetli, zengin takım olduğu ortaya çıkıyor. Çok tecrübeli hocamız var. Zarar görmeden hem kongre yapılır hem yeni yönetimler seçilir hem de takım bu sırada şampiyonluğa oynatılır. Biz onu becermeye çalışacağız'' diye konuştu.

        Şener, Hayrettin Hacısalihoğlu'ndan boşalan asbaşkanlık görevini ise kulüp genel sekreteri Hasan Yener'in vekaleten yapacağını belirterek, ''Veya Necmettin Bey (başkan yardımcısı)... Herkesin görevi var. İyi bir profesyonel kadromuz var. Yöneticiler olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Hayırlı olur inşallah'' dedi.

        Bu tarz gelişmelerin büyük kulüplerde olabileceğini dile getiren Şener, şunları söyledi:

        ''Bunlar Galatasaray'da da, Fenerbahçe'de de oluyor. Doğal karşılamak lazım. 3 yıl uzun süre. 3 yılda insanlar yoruluyor, yıpranabiliyor. Bunların hepsi doğal, bu benim için de geçerli. Önemli olan Trabzonspor'a zarar vermeden kongreye kadar takımı birinci sırada götürmek. Biz bunu arzuluyoruz. İnşallah bunu beceririz.''

        ''GÜNEŞ İLE KONUŞMADIM''

        Şener, teknik direktör Şenol Güneş ile kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifasına ilişkin olarak hiç konuşmadığını belirterek, ''Yöneticilerin biri gelir, biri gider. Takım, hocalar devam eder. Giray ile sözleşme imzaladık. Teofilo, Milli Takım'a seçildi. Sırası geldi mi Ceyhun, Selçuk ve diğerleriyle de görüşeceğiz'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa