Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Güle güle 'Büyük Başkan'! - Galatasaray Haberleri

        Bursa'da tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın cenaze törenine spor, iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

        CENAZEYE AKIN ETTİLER!

        Törene, eski devlet bakanları Murat Başesgioğlu ve Kürşad Tüzmen, İstanbul Valisi Muammer Güler, Bursa Vali Vekili Vedat Müftüoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, TFF Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, eski TFF Başkanı Levent Bıçakçı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, eski Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, Galatasaraylı eski başkanlardan Faruk Süren ve Mehmet Cansun, sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticileri Haldun Üstüner, Ali Dürüst, Burak Elmas, Fatih Gökşen, Bülent Tulun, Abdurrahim Albayrak, Ateş Ünal Erzen, eski futbolcular Hakan Şükür, Hasan Şaş, Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen ve eski hakemlerden Erman Toroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

        CENAZE FABRİKAYA GELİNCE İŞÇİLERİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI!

        Törende, Özhan Canaydın'ın 1993 yılında Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yaptırdığı Canaydın İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, Canaydın'ın tabutunun üzerine sarı-kırmızı renklerde çiçekler bıraktı.
        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de törene çelenk gönderdi.

        ''SON ANLARINDA ONUN ELİNİ TUTTUM''

        Canaydın'ın İsviçre'de eğitim gören torunu Ali Talat Diniz, taziyeleri kabulü sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesinin son anlarına yetiştiğini söyledi.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!!!

        ''SON ANLARINDA ONUN ELİNİ TUTTUM''

        Canaydın'ın İsviçre'de eğitim gören torunu Ali Talat Diniz, taziyeleri kabulü sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesinin son anlarına yetiştiğini söyledi.

        Diniz, ''Beni beklemişti. En son anlarında onun elini tuttum. Onun yanında olabildiğim için çok mutluyum. Bu hastalıkla baş ederken sonunun böyle olacağını biliyorduk ve kendimizi hazırladık. Hepimizin başı sağolsun. Allah hepimize sabır versin'' diye konuştu.
        Bursa OSB Camisi'ndeki cenaze törenine bazı televizyon kanalları canlı bağlantı yaparken, çok sayıda gazeteci töreni takip etti.
        Canaydın'ın cenaze namazı, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından kıldırıldı.
        Gündüz, merhum Canaydın'ın, cenaze töreninin mümkün olduğunca sade olmasını istediğini belirterek, ''Ama bu ne mümkün. Böylesine sevilen bir insanın cenazesi de böyle kalabalık oluyor'' dedi.
        Canaydın'ın cenazesi, namazın ardından Hamitler Mezarlığı'na götürüldü.

        SEYRANTEPE'YE CANAYDIN'IN ADI VERİLSİN

        Galatasaraylı eski yönetici Abdurrahim Albayrak, Özhan Canaydın'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, ''Özhan Canaydın başkanımızın isminin yeni Seyrantepe Stadı'na verilmesi çok uygun olur diye düşünüyorum'' dedi.
        Albayrak, Bursa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Camisi önündeki tören öncesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
        ''Başkanımızı, babamızı kaybettik'' ifadesini kullanan Albayrak, Canaydın'ın bütün hayatını Galatasaray'a adayan bir insan olduğuna dikkati çekti.
        Albayrak, Canaydın'ın aralarından çok erken ayrıldığını ifade ederek, ''Hep içimizde yaşayacak, onu hiç unutmayacağız. Allah rahmet etsin, yattığı yer nur olsun. Geride kalanlara sabırlar diliyoruz'' dedi.
        Yeni yaptırılan Seyrantepe Stadı'nın adının değiştirilmesini öneren Albayrak, şunları kaydetti:
        ''Keşke yeni yapılan Seyrantepe Stadı'nın adı Özhan Canaydın Stadı olarak değiştirilse, kabul edilse... Çünkü, yine Allah rahmet eylesin, kurucu başkanımız Ali Sami Yen'in ismi stadımıza verilmişti. Allah'ın takdiri bir şey söyleyemem, ama Özhan Canaydın başkanımızın isminin, yeni Seyrantepe Stadı'na verilmesi çok uygun olur diye düşünüyorum.''

        "HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK"

        Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, vefat eden Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Özhan Canaydın'ın, hayatının her aşamasında yaptıklarıyla her zaman örnek olacağını ve hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

        Mahmut Özgener, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Camisi önündeki tören öncesi, Türkiye'nin büyük bir spor adamını kaybettiğini belirtti.

        ''Böyle iyi bir insanı tanımaktan, kendisiyle birlikte çalışmaktan, onun izinde yürüme şansı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum'' diyen Özgener, şöyle konuştu:

        ''Hayatının her aşamasında yaptıklarıyla her zaman örnek olacak ve hiçbir zaman unutulmayacak. Her zaman yaptıklarıyla son derece güzel şekilde anılacak. Bir spor adamını, iyi bir aile babasını, her şeyden öte centilmen bir beyefendiyi kaybettik. Son derece üzgünüz. Zaten kendisiyle ilgili çok fazla şey söylemeye gerek yok. Buradaki kalabalık, rahmetli Canaydın'ı anlatıyor. Nur içinde yatsın.''

        Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevini yürüten Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Canaydın'ın ölümünü, sadece Galatasaray'ın değil, Türk sporunun büyük bir kaybı olarak nitelendirdi.

        Kulüpler Birliği ve Galatasaray Kulübü Başkanlığı yapan Canaydın'ın, çok önemli izler bıraktığını, kulüp ve kulüp başkanlarına ağabeylik yaptığını ifade eden Atalay, ''Genel müdürlüğüm döneminde, çok güzel yardımlaşmalar içinde bulunduk. Kendisi gerçek bir beyefendiydi ve fair-play adamıydı. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin'' dedi.

        FLORYA''DA DA ANILDI!

        Galatasaraylı sporcular, Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Özhan Canaydın'ı antrenman öncesi düzenlenen törenle andı.

        Sarı-kırmızılı futbol takımının Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bu sabahki antrenmanı öncesinde saygı duruşu yapıldı.

        Saygı duruşuna futbol takımı idari, teknik kadrosu ve oyuncularının yanı sıra, basketbol takımı oyuncuları, futbol altyapı oyuncuları ve tesis çalışanları katıldı.

        "ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANIMIZI KAYBETTİK"

        Eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın vefatına ilişkin, ''Çok değerli bir insanımızı kaybettik'' dedi.

        Başesgioğlu, Canaydın için Bursa Organize Sanayi Bölgesi Camii'nde düzenlenen tören öncesi, Özhan Canaydın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

        ''Çok değerli bir insanımızı kaybettik'' diyen Başesgioğlu, şöyle konuştu:

        ''Başta ailesine ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Kendisi hem aktif spor yapan hem de spor yöneticiliği yapan çok değerli bir insandı. Türk sporuna centilmenliğin hakim olması konusunda çok dik duruşları olmuştu. Ayrıca, futbolun özerkleşmesi konusunda da önemli katkıları oldu. Sahalarımıza küfür ve kötü tezahüratın girmemesi noktasında da çok önemli dirençler gösterdi, örnek davranışlar gösterdi. Zamansız kaybettik. Allah rahmet eylesin. Ailesinin başı sağolsun.''

        "BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ"

        TFF Milli Takımlar Eski Sorumlusu Fatih Terim, Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Özhan Canaydın'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

        Fatih Terim, Özhan Canaydın için Bursa Organize Sanayi Camii'nde düzenlenen tören öncesi yaptığı açıklamada, Canaydın'a Allah'tan rahmet diledi.

        ''Sayın başkanımızı, Özhan ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'' diyen Terim, Canaydın'ın ailesi ve yakınları ile tüm Galatasaraylılara ve futbol camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

        Eski bakanlardan Mehmet Ağar ise Özhan Canaydın'ın geride bıraktıklarının herkes için iyi bir anı olacağını söyledi.

        Canaydın'ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Ağar, ''Bulduğumuz teselli, Türkiye'nin her kesiminden, her camiasından, her kulübünden çok büyük bir acıyla paylaşılması. Bunu da kendisinin hayatındaki ortaya koyduğu doğruların bir yansıması olarak görüyoruz'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa