Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Gözünde bir tek derbi var! - Galatasaray Haberleri

        Polat, Turkcell Süper Lig'de 28 Mart Pazar günü ezeli rakipleri Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçla ilgili olarak, ''Artık puan kaybetme lüksümüz kalmadı. Kazanmaktan başka çaremiz yok'' dedi.

        Derbi maçların neticesinin önceden tahmin edilemeyeceğini kaydeden Polat, ''Bütün kredilerimizi tükettik. Fenerbahçe'yi Ali Sami Yen Stadı'nda yenmekten başka çaremiz yok. Rakibimizi çok iyi ağırlayacağız. Taraftarlarımızdan da centilmence davranmalarını bekliyorum. Ortamın daha yumuşak olması için gayret sarf edeceğim. Taraftarlarımızın provokasyona gelmemelerini istiyorum'' diye konuştu.

        ''ELANO'DAN BEKLEDİĞİMİZİ HENÜZ ALAMADIK''

        Başkan Polat, Brezilya Milli Takımı'nın da formasını giyen Elano Blumer'in şimdiye kadarki performansından memnun olmadığını söyledi.

        Adnan Polat, ''Elano'dan gerekli verimi alamadık. Beklentimiz daha yüksekti. Ancak beklediğimizi henüz alamadık'' dedi.

        KİRALIKLAR İÇİN KARAR NİSAN'DA

        Devre arasında takıma kiralık olarak katılan Joao Alves ve Giovani Dos Santos'un önümüzdeki sezon da takımda kalıp kalmayacakları şeklindeki bir soru üzerine de Polat, her iki oyuncu hakkında da henüz net bir kararları olmadığını, Nisan ayında teknik heyetle yapacakları toplantıda bu konuyu masaya yatıracaklarını ifade etti.

        ''Arda'yı satma niyetimiz olmadığı için kimse teklif getiremiyor'' diyen Polat, ''Nisan ayında teknik heyetle oturup konuşacağız. Galatasaray'da oynayan kimse Galatasaray'ın esiri değildir. Şartlar oluşursa her futbolcu gidebilir. Ancak, Arda da, diğer gençler de Avrupa'da kupa kaldırmadan Galatasaray'dan gitmek istemiyor. O yüzden satmayı düşünmüyoruz'' diye konuştu.

        Başkan Adnan Polat, belli bir rakama ulaşmaları durumunda yüksek gelir elde edeceklerini vurgulayarak, bundan sonraki dönemde GS Bonus kartı ve GS Mobile hattı olmayanlara kulüpten maç bileti satışı yapılmayacağını kaydedip, ''Galatasaraylıyım diyen bunların ikisini cebine koyacak'' dedi.

        YÜZDELER

        Adnan Polat, bir soru üzerine, Fenerbahçe derbisi, kongrede başkanlık yarışı ve şampiyonluktaki iddialarıyla ilgili yüzdeler verdi.

        Fenerbahçe derbisindeki şanslarını yüzde 51 olarak gösteren Polat, Adnan Öztürk ile yarışacakları seçimle ilgili, ''Yüzdeye gerek yok. Bence Galatasaraylılar kararını verdi. Bu konuda hiç tereddütüm yok'' dedi.

        Başkan Polat, şampiyonluk şansları hakkında ise, ''Trabzonspor maçı öncesi yüzde 51'di, ama şimdi sıkıntıya girdi. Yine de önümüzdeki 8 maçı da kazanırsak şansımız yüzde 100. Hala ligin şampiyonlukta en iddialı 2 takımından birisiyiz'' diye görüş belirtti.

        KONGRE SÜRECİ

        Kulüp başkanı Adnan Polat, Galatasaray Kulübü'nün 27 Mart Cumartesi günü yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısının bir gün sonrasında Fenerbahçe ile oynanacak derbi maça yeniden kulüp başkanı sıfatıyla gidip gidemeyeceği yönündeki bir soruya, ''Hiç tereddüt etmiyorum'' diye yanıt verdi ve yeniden başkan seçileceğinden endişesi olmadığını kaydetti.

        Seçim sürecinin futbolcuları ister istemez motivasyon açısından olumsuz etkilediğinin altını çizen Adnan Polat, cumartesi günkü genel kurulun, Galatasaray tarihinin en yüksek katılımlı kongresi olacağını savunarak, 5 binin üzerinde katılım beklediğini söyledi.

        Listesinin hazır olduğunu, 25 Mart'taki toplantıda duyuracağını belirten başkan Polat, yönetim kurulu aday listesinde sürpriz olup olmadığı yönündeki bir soruyu, ''Hayat sürprizlerle doludur'' diye yanıtlarken, ''Cemal Nalga skandalının'' ardından istifa eden Yiğit Şardan'ın da yeni yönetimde yer alacağının sinyalini verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa