Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Canaydın'ın Polat'tan son isteği! - Galatasaray Haberleri

        Özhan Canaydın'ın yaptığı görüşmede, ''Lütfen Adnan, bu işin peşini bırakma. Başlattığımız projeleri bitir'' dediğini aktaran Adnan Polat, Canaydın Ailesi'nin de kendisine benzer temennilerde bulunduğunu ifade ederek, ''İşleri yarım bırakmamamızı istediler. 'Gönlünüzün bizimle birlikte olduğunu biliyoruz' dediler. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu..

        Adnan Polat, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda üyelere açıklamalarda bulundu.

        ''BORÇLAR SPEKÜLE EDİLEREK KULÜBE ZARAR VERİLİYOR''

        Galatasaray Kulübü'nün borçları ve zararlarıyla ilgili spekülasyonlar yapıldığını belirten Polat, seçim süreci içinde yapılan bu eleştiri yönteminin, kulübe zarar verdiğini savundu.

        Göreve gelirken, kimseye pembe tablo sözü vermediklerini, kulübün mali durumunun ortada olduğunu kaydeden Adnan Polat, şöyle devam etti:

        ''Kriz döneminde Galatasaray ismine zarar gelmesine müsaade etmeden yol alacağımızı, bu fırtınalı ortamdan kulübü çıkartacağımızı söyledik. Şeffaf olacağımız söyledik. Bu yolda da ilk kez uluslararası bağımsız bir denetleme kuruluşu tarafından denetlenmeye başladık. Galatasaray'ın borçları ile zararı konusu polemik konusu yapıldı. Seçim uğruna bu polemikler yapılırken, kulüp zarar görüyor. Biz yıpratılmak istenirken, kulübe zarar geldiği görmezden geliniyor.''

        ''Kronik muhalefet alışkanlığı olan arkadaşlarımız, rakamlara itiraz ettiler'' diyen Polat, bağımsız denetleme şirketi, Divan Kurulu Komisyonu ve bankaların yaptığı incelemelerde hep aynı rakamlar çıkmasına rağmen, hala bunlara inanılmamakta direnildiğini ileri sürdü.

        Polat, ''Seçim kampanyası yaparken, kulübün yıpratılmamasına dikkat edilmeliydi. Defalarca söylüyoruz ama hala bu konuda ısrar ediyorlar'' diye tepki göstererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Galatasaray'ın 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle nakdi borcu 129 milyon dolardır. Bunun içinde orta vadeli krediler ve mal ile hizmet satanlara olan borçlarımız var, ama bunu bir türlü o arkadaşlara anlatamıyoruz. Bu şekilde spekülasyonlar bankaları rahatsız ediyor, Sermaye Piyasası Kurulu'nu (SPK) rahatsız ediyor, ama bunların umrunda değil. Dedikodular yayarak kulübe ciddi zarar veriyorlar. Bizi yıpratsınlar ama kulübe zarar vermesinler.''

        ''BİR NUMARALI PROJEM, ŞİRKET BİRLEŞMESİ''

        Adnan Polat, Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş'nin birleşmesi projesiyle ilgili, ''Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş'de, şu an dünyanın en çarpık organik yapısı mevcut. Benim bir numaralı projem bu birleşmedir. Ardından da Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena ve Riva arazisi projeleri geliyor'' ifadelerini kullandı.

        ADNAN SEZGİN'E DESTEK

        Başkan adayı Adnan Öztürk'ün, konuşmalarında sık sık eleştirdiği Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'e, Adnan Polat destek verdi.

        Adnan Sezgin'in, Ankaragücü'nde 8 yıl profesyonel futbol oynamış, mülkiye mezunu, ABD'de master yapmış, Türkiye Futbol Federasyonu'nda genel sekreterlik görevi üstlenmiş, Galatasaray'da daha önce de birlikte çalıştıkları bir isim olduğunu ifade eden Polat, geçmişte kendisiyle yaptıkları değişimin meyvelerini Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kaldırarak topladığını belirterek, ''Bizim transferini yaptığımız oyunculardan 7'si, UEFA Kupası kazanıldığında ilk 11'de oynuyordu. Şimdi yeniden yapılanıyoruz. Adnan Sezgin ile biz geçmişte başarı yakaladık'' dedi.

        ADNAN ÖZTÜRK'ÜN YABANCI PROFESYONELLERİ KONUSU

        Başkan Adayı Adnan Öztürk'ün, 3 yabancı profesyonel yöneticiyi, seçimi kazanması halinde gelecekte birlikte çalışacağı isimler olarak tanıtmasına değinen Polat, bu kişileri kendisinin de tanıdığını söyledi.

        Şirketinde geçmişte 30'a yakın yabancı profesyonelin çalıştığını, bu kişilerin ülkeye alışıp, bir şeyler yapabilmesi için birkaç yılın geçmesi gerektiğini bildiren Polat, şunları kaydetti:''

        ''Zaten Galatasaray'ın profesyonelleri var. Yabancı profesyonelleri de var. Piyasada 2-3 katı ücret verilmesine rağmen bırakıp gitmeyen çalışanları var. Yurt dışı eğitimli, üst düzey yöneticilik deneyimli isimler. Geçmişteki o fırtınalı, yağmurlu günlerden sonra bugün güneşi görüyorsak, yine bu profesyoneller sayesinde. Adnan Öztürk'ün getirdiği 3 kişiyi tanıyorum. Biri, iyi bir kişi. Diğeri Barcelona'da pazarlamada çalışıyordu, şimdi futbol maçları organize ediyor. Bir diğeri de uluslararası bir futbol menajerlik şirketini yönetiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Hem menajerlik şirketi yönetecek, hem de Galatasaray'da çalışacak.''

        ''GALATASARAY'IN HEDEFLERİ HEP ÜSTLERDİR''

        Galatasaray Kulübü'nün hedeflerinin hep üst sıralar olduğunu vurgulayan Adnan Polat, teknik direktörlüğe Frank Rijkaard'ı getirdiklerinde, oğlunun bile kendisine inanmadığını söyledi.

        Oğlunun askerde olduğu sırada kendisine, ''Baba ne olur, teknik direktörümüz kesinleştiğinde bana haber var'' dediğini aktaran Başkan Polat, daha sonra oğlunu arayıp Frank Rijkaard ile anlaştıklarını söylediğinde, önce kendisini kandırdığını sandığını, telefona Rijkaard'ı verdiğinde ise ''Madrid havalimanında buldun İngilizce bilen birini, beni kandırıyorsun'' dediğini belirterek, ''İstanbul'a getirene kadar kimseyi inandıramadık. 'Rijkaard da neymiş?' diyorlar. Bizce futbolda önemli bir dünya markasıdır. Galatasaray'ın hedefleri hep yukarısıdır. UEFA Avrupa Ligi'nden elenen kadar dünya sıralamasında da ilk 10'un içindeydik'' diye konuştu.

        ''BU SENE DE İNŞALLAH ŞAMPİYON OLACAĞIZ''

        Adnan Polat, Galatasaray'ın, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor'a yenilmesi konusuna da değinirken, üyelere sezon sonu için moral verdi.

        ''Bu sene de inşallah şampiyon olacağız. Trabzonspor maçına çok üzüldük ama daha 8 hafta var. Son saniyesine kadar biz bu işin peşini bırakmayacağız'' diyen Polat, yönetimlerde yer aldığı dönemlerde hep zorlu şampiyonluklar kazandıklarına vurgu yaptı.

        Polat, zamanının yüzde 90'ını Galatasaray için çalışarak geçirdiğini, kendi evine de gece 24.00'ten önce gidemediğini ifade edip, ''Hanım da bizi kapının önüne koymak üzere'' şeklinde espri yaparken, bu durumdan kesinlikle yakınmadığını ve Galatasaray Kulübü Başkanı olmanın, en büyük onur olduğunu belirtti.

        Polat, Türk Telekom Arena'da gelecek sezonun ikinci yarısında maç oynamaya başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa