Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Ertuğral'dan hüzünlü veda! - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Muhsin Ertuğral, görevden ayrılması nedeniyle kulüp tesislerinde basın sözcüsü Fikret Ünsal ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Sivaslılar için Sivasspor'un çok önemli olduğunu iyi bildiğini söyledi.

        Çeşitli kıtalarda görev yaptıktan sonra çok iyi bir yönetimle burada karşılaştığını anlatan Ertuğral, ''Her zaman bana destek oldular'' ifadesini kullandı.

        Konuşması sırasında duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamadığı görülen Muhsin Ertuğral, şu anda takımın önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        ''Yeni bir hocanın gelmesi, ortamı çok iyi tanıması tabi ki takımı biraz ateşleyebilir, bir kıvılcım getirebilir. Onun da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. O yüzden bu kararı birlikte aldık. Ama şu var, Sivasspor'un yeri burası değil. Hakikaten teknik heyetimle elimizden geleni yaptık. Maalesef tabi ki zaman zaman futbolda böyle şeyler oluyor. Başka bir yerde başarılı olmuş bir insan, burada başarılı olamayabilir. Başka yerde gidip yine başarıyı yakalayabiliriz. Ama şu anda benim kendi kariyerim değil, kulüp önemli. Dolayısıyla bu kararı birlikte aldık. Sivasspor'da futbol kariyerim için iyi dostluklar kazandım.''

        Ertuğral, Türkiye'de kalıp kalmayacağının sorulması üzerine önce bir süre dinlenmeyi düşündüğünü, daha sonra ise kendi ülkesinde kalmak arzusunu taşıdığını bildirdi.

        BASIN SÖZCÜSÜ FİKRET ÜNSAL

        Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ise vedalaşmaların her zaman hüzünlü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        ''Ama dostça ayrılmak gerçekten güzel bir olay. Bu da bizim hocamızı, hocamızın bizi ne kadar sevdiğinin bir göstergesidir. Keşke şu günü hiç yaşamasaydık. Çok daha uzun yıllar hocamız Sivasspor'a hizmet etseydi. Ama şu an itibariyle hocamızın kendi isteği üzerine bunu ben bir müddet ara vermek olarak nitelendiriyorum.''

        Ertuğral'ın yıllarca Türkiye dışında, dünyanın çeşitli ülkelerinde büyük başarılara imza attığını, birçok fırsatları teperek ülkesine hizmet etmek amacıyla Sivasspor'a geldiğini anlatan Ünsal, ''Ama bizim gerçekten çok zor bir dönemimizde geldi. Keşke hocamız bizimle veya başka bir takımla sezon başında başlasaydı. Ben hocamızın yüzde 100 çok başarılı olacağına, bu tanıdığım dönemde emin oldum'' diye konuştu.

        Ligde 18 haftadır takımlarının başında olan Ertuğral'ın 4 puanda aldığı takımı, 24 puanda bırakmak durumunda kaldığını ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:

        ''Dün yönetim kurulumuzun yaptığı toplantıya hocamız da katıldı. Gerekçelerini bize açıkladı. Şunu gönül rahatlığıyla söylüyorum, tanıdığım futbol alemindeki en kıymetli insanlardan biri de çok değerli hocamız Muhsin Ertuğral. Hocama bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra yine birlikte oluruz.''

        ''DİYARBAKIRSPOR KARARI İSTİFADA ETKİLİ OLDU''

        Sivas'ta bazı yerel gazetelerin Diyarbakırspor ile ilgili alınan karara tepki göstermek amacıyla ortak olarak ''Türk futbolunu lekelediniz, temizleyin'' şeklinde başlık atmalarına da değinen Ünsal, şöyle konuştu:

        ''Cuma günü Türkiye Futbol Federasyonu'nun Diyarbakırspor lehine aldığı karar da hocamızın istifasında çok ciddi bir etken olmuştur. Bunu da ben açıkça söyleyeyim, bunu bize izah etti. Çünkü hocamız yurt dışında çalışmış, yurt dışında futbol hayatı boyunca böyle bir olayla karşılaşmamış. Yani Türkiye'de hakkın, hukukun, adaletin olmadığını da bize dün deklare etti. Gerçekten de cuma gününden itibaren ne futbolcularımızda, ne hocamızda, ne teknik heyetimizde inanç kaldı.''

        Ertuğral'ın bir süre tatil yapacağını ve kafasını dinleyeceğini ifade eden Ünsal, ''Ama bu arada da çok fazla izin yapmayacak. Türk futbolunu da yakından izleyecek, takip edecek. İnşallah belli bir süre sonra tekrar yollarımız birleşir. Hocamdan çok şey öğrendik. Gerçekten adam gibi bir adamı kaybettik, ben en çok da ona üzülüyorum'' diye konuştu.

        Yeni teknik direktör arayışlarıyla ilgili soru üzerine de Fikret Ünsal, 3 teknik direktörle görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, ''Üçünden herhangi biri olabilir. O da bugün yarın belli olur. Tabi hocamız gitmeden yeni hocadan bahsetmek de çok hoş değil'' açıklamasını yaptı.

        SİVASSPOR TAHKİM'E GİDECEK Mİ?

        Ünsal, Diyarbakırspor kararıyla ilgili Tahkim veya UEFA'ya gidip gitmeyeceklerinin sorulması üzerine, şöyle yanıtladı:

        ''Cuma gününe kadar zamanımız var. Tabi bu zamanı değerlendireceğiz, nasıl bir netice çıkar yönetim kurulundan onu tam şu anda söylemem mümkün değil. Ama Tahkim Kurulu'na gidildikten sonra UEFA'ya böyle bir başvuru hakkımız yok. FIFA'ya başvuru hakkımız var. Tabi böyle bir yolu tercih edersek, daha henüz kararını vermedik, Tahkime de gideceğiz, onun peşinden FIFA'ya da gideceğiz. Bu yollar da açık.''

        FIFA'ya gitmeleri halinde ''futbola siyaset karıştığı için'' Türkiye Futbol Federasyonu'nun müthiş cezalar alabileceğini öne süren Ünsal, ''Tek endişemiz bizim bu. Onun için de, 'iki arada, bir derede kaldık' tabirini çok rahatlıkla kullanabiliriz. Yönetim kurulumuz bu işi ciddi şekilde masaya yatıracak'' dedi.

        ''SİVASSPOR'UN HER TÜRLÜ HAKKINI SAVUNACAĞIZ''

        Sivasspor'un kümede kalacağını söyleyen Ünsal, şöyle devam etti:

        ''Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Sivasspor'un her türlü hakkını da savunacağız. Hiç kimse zannetmesin ki Sivasspor'un hakları savunulmuyor, biz sonuna kadar savunuruz. Her türlü her yere de gideriz. Çok açık söylüyorum, bu lig böyle bitmez. Çok zor biter bu lig. Gidişat da onu gösteriyor. Son 8 haftayı çok dikkatle takip edin. Bu ligin normal biteceği kanaatini ben taşımıyorum.''

        Artık Türk futbolunun şu andan itibaren müthiş bir kaosun içine girdiğini iddia eden Ünsal, ''Yani işi çözelim derken tamamen berbat ettiler. Yani işte 2 gündür de tüm yorumları izliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu artık yerlerde sürünmeye başladı. Zaten tüm yorumlar da onu gösteriyor'' ifadesini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa