Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Şampiyonluk isteyen parmak kaldırsın! - Galatasaray Haberleri

        Trabzonspor maçında oynayan futbolcular içinde Baros, biraz Sabri, biraz Caner, biraz da Sarp’ın bu soru karşısında parmaklarını kaldırma hakkı var. Onun dışında Galatasaray forması giymiş oyuncuların neredeyse tümü ‘yalandan’ top oynadı.

        Daha maçın başında ilk 7 dakikada 2-0 öne geçebilecek pozisyonları bulup golleri atamadılar. Ondan sonra Rijkaard’ın bir türlü çözemediği “Türkiye Ligi zor ve sert bir ligdir. Özellikle zor deplasmanlarda kazanmak istiyorsan mücadeleye, kavgaya, itiş-kakışa dirençli oyuncular kullanmalısın” kuralı ortaya çıktı.

        Eskişehir-İnönü Beşiktaş-Kadıköy Fenerbahçe-Trabzon- Ankaragücü-Bursa-Kayseri gibi zor deplasmanlardan sadece 2 puan çıkarmış Galatasaray, dün de 65. dakikadan önce tamamen Trabzon’a teslim oldu.

        Emre Güngör çok büyük bir hatayla gole neden olmuş olabilir. Ancak 7. dakika ile 65. dakika arasında Keita, Dos Santos, Jo, Elano gibi oyuncuların hiçbiri gerçekten hiçbir şey yapmadı. 1 metre boyundaki Serkan Balcı Jo’ya bir tane kafa vurdurmadığı gibi, 50 kiloluk Alanzinho 90 kiloluk Neill’i omuz darbesiyle yıkabildi. Ne zaman ki Trabzonspor 65. dakikadan sonra yorulup ileride top tutamamaya başladı, G.Saray ancak o andan itibaren “Burada bir maç oynanıyor ve galibiyet gerek” dedi.

        Engin Baytar’ın sol bek Cale’ye hiç yardımcı olmaması nedeniyle alan bulan Dos Santos etkili olmaya başladı.Galatasaraylı tüm yabancılardan daha kariyerli bir oyuncu olan Baros, bu takım için neden önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Sadece hırsı ve isteği onu diğer takım arkadaşlarından farklı kılıyor. Yine takım arkadaşlarının tamamından iyi futbolcu olan Arda’nın yokluğu da sahadaki ‘inat ve isteği’

        azalttı.

        G.Saray’ın cesareti sadece kırmızı formasında kaldı. Son 10 dakikadaki baskı akılla da birleşmeyince çok kritik bir 3 puan Karadeniz’de gömüldü.

        Galatasaray’ın anlaması gereken çok net bir gerçek var. Dos Santos-Jo-Keita-Elano gibi alan bulabildiğinde oynayan, yumuşak liglerde başarılı olup İngiltere gibi liglerde başarılı olamamış yabancılarla sert ve zor bir lige sahip Türkiye’de maç kazanamazsınız. Baros-Kewell-Neill gibi yürekli profesyoneller bulamıyorsanız, Arda’ları çoğaltmalısınız. Kalite ve kabiliyet olarak başka Arda bulamayabilirsiniz ancak kaptanın yüreği, teslimiyeti kabul etmeyişi büyük takımlarımıza şart.

        GÜNEŞ’E ÖZEL TEBRİKLER

        Göreve geldiğinden beri mağlubiyet yaşamayan Şenol Güneş; taktiği, takımını bu maça çok iyi hazırlaması ve oyuncularının maçtan başka bir şeyle uğraşmamasını sağlamasıyla teknik adamlık dersi verdi. Engin’in sol bekine yardımcı olmamasına müdahale etmemesi belki de tek hatasıydı. Dün Umut biraz gününde olsa G.Saray’ı çok net bir skorla da yollayabilirlerdi.

        Sonuçta G.Saray ve F.Bahçe’nin bu dirençsizliği, Beşiktaş’ın üretimsizliği ile şampiyonluk yolunda Bursa’nın büyük avantajı var. Eğer bugün Denizli’yi yenerlerse galiba bütün Bursa kentinde ‘şampiyonluk için tüm parmaklar havaya kalkacak’.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa