Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Puan kaybetme lüksümüz kalmadı" - Galatasaray Haberleri

        Frank Rijkaard, Trabzonspor karşısında üzücü bir sonuç aldıklarını ifade ederek, ''Maça gayet iyi başladık. Takımımız iyi mücadele etti. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ve bireysel hatadan bir gol yiyerek maçı kaybettik'' dedi.

        Maçın kırılma anlarının girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirememek olduğunu kaydeden Rijkaard, şöyle devam etti:

        ''Trabzonsporlu oyuncular ilk golü attı, biz ilk golü atmayı beceremedik. Biz de şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için geriye düştüğümüz zaman risk almak durumundayız. Son bölümde rakibimiz kontraataktan çok pozisyon buldu. Bireysel hatan bir gol yedik. Emre Güngör, bir hata yaptı, ama 2-3 de yüzde yüz pozisyonu engelledi. Bunları yapmamız, daha fazla çalışmamız lazım. Şampiyonluğa gidiyorsak kolay gol yememeliyiz.''

        Deplasmanlarda çok puan kaybettiklerinin kaydeden Rijkaard, ''Önümüzde 8 maç var ve hepsinden galibiyetle ayrılmamız gerektiğini düşünüyorum. Artık puan kaybetme lüksümüz kalmadı'' diye konuştu.

        ''ŞAMPİYONLUK ŞANSI''

        Rijkaard, şampiyonluk şanslarının olduğunu ve son dakikaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini anlatarak, ''Geçen hafta Bursaspor'un şansı fazla dedim, ama tepki aldım. Bursaspor favoridir ve biz son dakikaya kadar mücadele edeceğiz'' dedi.

        Rijkaard, bir gazetecinin kimden tepki aldın sorusu üzerine, şunları söyledi:

        ''O zaman yaptığım açıklamam açıktı. Herkes Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a odaklanıyordu. Bursaspor'un 1 maçı eksik ve Ankaraspor'dan 3 puan alacaktı. O nedenle bu tür açıklama yapmıştım ve tepki aldım. Ama bu kesinlikle şikayet değil. Önümüzdeki maçları kazanmamız gerekiyor. Diğer taraftan büyük isimlere karşı rakipler farklı motive ediyor. Bizim de daha farklı mücadele etmemiz gerekiyor.''

        SABRİ: ''KİMSEYİ SUÇLAYACAK DEĞİLİZ''

        Galatasaray Takım Kaptanı Sabri ise istedikleri grafikte olmadıklarını belirterek, ''Bazen çok iyi oynuyoruz. Ama her maça bunu yansıtmalıyız. Sonuçta kaybediyorsak takım olarak kaybediyoruz. Kimseyi suçlayacak değiliz. Hep beraber kazanıp hep beraber kaybediyoruz'' dedi.

        Karşılaşmaya iyi başladıklarını vurgulayan Sabri, ''Şanssız bir gol yedik. Trabzonspor, daha sonra kontraatak futbolunu iyi oynadı. Yine de yakaladığımız pozisyonlar vardı, değerlendirsek sonuç farklı olurdu. Hem içerde hem dışarda iyi oynamalıyız. Galatasaray, böyle zamanlarda hep ayağa kalkmasını bilmiştir. Biz de ayağa kalkarak şampiyonluk mücadelesini sürdüreceğiz'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa