Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Süper Lig'e çıkacağız! - Tümosan Konyaspor Haberleri

        Ligin 27. haftasında 22 Mart Pazartesi günü Çaykur Rizespor ile yapacakları maçın hazırlıklarını Nevşehir'in Avanos ilçesindeki Avrasya Oteli'nde sürdüren 25 kişilik Konyaspor kafilesi, otelin sahasında teknik direktör Fuat Yaman nezaretinde antrenman yaptı.

        Antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Yarı sahada oynanan çift kale maç, koşu ve açma-germe hareketleri ile devam eden antrenman, tam sahada oynanan çift kale maçla sona erdi.

        Antrenmanda 18 Yaş Altı Milli Takım'dan yeni dönen Ali Dere tek başına düz koşu yaptı. Yeşil beyazlı takımın Nevşehir kampının 21 Mart 2010 Pazar günü sona ereceği belirtildi.

        Teknik direktör Fuat Yaman, son haftalarda alınan başarısız sonuçlara rağmen takımın Süper Lig'e çıkma hedefinden uzaklaşmadığını, ancak ilk 2'ye girme şanslarının azaldığını söyledi.

        İlk 6 takım arasına girme yarışı yapan ekipler içerisinde en güçlü adayın kendileri olduğunu ifade eden Yaman, ''Özellikle sezonun ikinci yarısının başından itibaren takımdan düşüş devam ediyor. Son haftalarda oyun anlamında bir gelişme yaşıyoruz. Ama bunu puana dönüştüremedik. Konyaspor'u Süper Lig'e çıkma hedefi olan diğer takımlarla kıyasladığımızda en güçlü aday olduğumuzu söyleyebiliriz. Süper Lig'e çıkma hedefinden uzaklaşmadık'' dedi.

        Hafta başında oynayacakları Çaykur Rizespor maçını da değerlendiren Yaman, şöyle konuştu:

        ''Çaykur Rizespor maçı bizim açımızdan son derece önemli hale geldi. Çünkü, son haftalarda hak ettiğimiz ve gerekli olan puanları alamadığımız için kazanmamızın hemen hemen şart olduğu bir maça çıkacağız. Oynadığımız oyunun sonuca yansıması lazım. Bu maçtan itibaren çıkışa geçmeyi planlıyoruz.

        Çaykur Rizespor'un da çeşitli sıkıntıları var. Önemli yatırımlar ve büyük paralar harcayarak lige çok iddialı bir giriş yaptılar. Ancak onlar şu anda küme düşme hattına doğru indiler. Dolayısıyla sıkıntılı oynayacaklar. Maçın zor geçeceği kesin, ama kazanacağımızı söylüyorum. En azından diliyorum.''

        Alınan sonuçlar sonrasında takımın üzerinde oluşan negatif baskıyı azaltmak için Nevşehir'de kamp yapmayı kararlaştırdıklarını anlatan Yaman, ''Son haftalarda beraberliğin bile yetmeyeceği maçlar oynadık. Ama maalesef berabere bile kalamadık. Dolayısıyla bu negatif havayı dağıtmak için burayı tercih ettik. Nevşehir iklim olarak Konya'ya benziyor. Çalışma şartları ihtiyacımızı karşılayacak seviyede bulunuyor. Aynı zamanda da yakın mesafede bulunuyor. Her yönden cazip gördüğümüz bir yerdi'' diye konuştu.

        Takımda Tayfun ve Görkem gibi önemli oyuncuların cezalı olduğunu, ancak tek düşüncelerinin önlerinde oynayacakları maçları kazanarak Süper Lig'e çıkmak olduğunu vurguladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa