Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Kaptan Arda'nın ilk maçı! - Galatasaray Haberleri

        Deplasmandaki ilk maçı 1-1 berabere tamamlayarak bugünkü rövanş maçına avantajlı çıkan sarı-kırmızılı takım, Ali Sami Yen Stadı'nda da 54 günlük bir aranın ardından maç yaptı. Turkcell Süper Lig'de geride kalan sezonun son haftasında Sivasspor'u konuk eden Galatasaray, 30 Mayıs tarihinde yaptığı bu maçın ardından 54 gün sonra taraftarıyla buluşmuş oldu.

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının Tobol mücadelesine büyük ilgi göstererek, Ali Sami Yen Stad tribünlerini doldurdu.

        Yeni sezonda takımlarını ilk kez izlemek için maça akın eden taraftarlar, karşılaşma öncesi de oyuncuları tribünlere çağırarak, moral verdi.

        Öte yandan, Kazak ekibi Tobol'u destekleyen yaklaşık 50 kişilik bir grup da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı. Kazak taraftarlar üzerinde, ''Atayurttan, Anayurda kucak dolusu sevgiler'' yazılı bir pankart açtı.

        -RIJKAARD, TARAFTARIN HUZURUNDA-

        Galatasaray'da teknik direktörlük görevine gelmesiyle birlikte gündeme oturan ve taraftarların sevgilisi halinde gelen Frank Rijkaard, Ali Sami Yen Stadı'nda ilk maçına çıktı. Hollandalı teknik adam, Tobol mücadelesiyle sarı-kırmızılı tarafarların karşısına ilk kez çıkarken, tribünlerden kendisine yoğun ilgi gösterildi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, sahaya çıktığı andan itibaren tezahüratlarla yeni teknik direktörlerine destek verdi.

        Öte yandan, sarı-kırmızılı takımın eski çalıştırıcısı olan ve bir süre koordinatörlük görevi de üstlenen Karl Heinz Feldkamp, Tobol maçını takip edenler arasında yer aldı.

        -ARDA KAPTAN OLARAK SAHADA-

        Galatasaray'da kaptanlık görevine getirilen Arda Turan, kaptanlık bandıyla ilk resmi maçına Tobol karşısında çıktı.

        İlk maçta yedek olarak soyunması nedeniyle kaptanlık bandı takamayan Arda, rövanşta bu görevi üstlendi.

        Taraftarların sevgi gösterilerinde bulunduğu Arda için üzerinde Metin Oktay'ın resminin olduğu ve ''Metin'in izinde, Arda'nın peşinde'' yazılı pankart açıldı.

        -RÖVANŞTA İDDİALI KADRO-

        Teknik direktör Frank Rijkaard, Tobol ile oynadıkları rövanş maçına daha iddialı bir kadroyla çıktı.

        İlk maça yedekler arasında başlayarak oyuna sonradan dahil olan Arda, Baros ve Serdar, bu kez ilk 11'de yer alırken, sakatlığı nedeniyle Kostanay'daki maça gidemeyen Hakan da kadrodaki yerini alan bir diğer isim oldu.

        İlk maça ilk 11'de çıkan isimlerden Alparslan kırmızı kart cezası, Aydın ise sakatlığı nedeniyle kadroya giremedi. Genç oyuncu Erhan Şentürk ile Barış ise rövanşta yedekler arasında kendilerine yer buldu.

        Galatasaray'ın yeni transferleri Keita ile kaleci Franco da arkadaşlarını tribünden takip etti.

        -TEK YABACI BAROS-

        İlk maçta deplasmana götürülen kadrodaki tek yabancı isim Milan Baros, rövanşta ise ilk 11'deki tek yabancı oyuncu olmayı başardı.

        Teknik direktör Rijkaard, Tobol karşısına çıkardığı ilk 11'de yabancı oyuncu olarak sadece Baros'a yer verirken, Linderoth, Kewell ve Nonda ise yedek kulübesinde oturdu.

        -LUTFİ ARIBOĞAN, PROTOKOL TRİBÜNÜNDE-

        Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lutfi Arıboğan, Tobol maçını izlemek için protokol tribünündeki yerini alması, Galatasay ile federasyon arasındaki buzların erimeye başladığı yorumlarına neden oldu.

        Galatasaray Kulübü ile Futbol Federasyonu arasında yaşanan gerginlik nedeniyle sarı-kırmızılı takımın maçlarında federasyon yöneticileri bir süredir görülmüyordu.

        Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile birlikte izledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa