Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Kızıl'dan çarpıcı açıklamalar! - Futbol Haberleri

        Takımın kamp yaptığı Hollanda'nın Arnhem kentine bağlı Handerloo kasabasına gelen İbrahim Kızıl, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

        Takımın 4 sezonda büyük yol katettiğini dile getiren Kızıl, ''Başbakanımız ne diyor; 'Nereden nereye geldik?' Biz de nereden nereye geldik. Futbolu bizler kadar sizler de biliyorsunuz; Gaziantepspor'u ilk aldığımda neredeydi, şimdi nereye geldik. Şimdi o kadroyu gözünüzün önüne getirin. Ele alınacak bir Bekir vardı, bir de Ekrem vardı. Bu takımı oradan buraya getirdik. Şu anda Türkiye'de konuşulan takımız'' diye konuştu.

        Fenerbahçe'ye giden Bekir'e kızgın olmadığını, başarı elde etmesini istediğini dile getiren Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Bekir'in yolu açık olsun. Bizim mevcut kadromuz ve iskeletimiz belli. Bir İsmail Köybaşı'nı Beşiktaş'a verdik. Bekir de Fenerbahçe'ye gitti. Eduardo'yu da biz gönderdik. İlhan da var, ama hiç oynamamıştı. İskelet kadrodan giden Bekir ve İsmail. İsmail'in bize çok güzel katkısı vardı, ama Bekir kendisi gitti. Her şeyden önce Gaziantepspor'un menfaati önemli.

        Bekir 8 yaşında okula giderken Gaziantepspor'da futbola başladı. Onun okulu Gaziantepspor futbol okuluydu. Gaziantepspor'un Bekir'de hakkı var. Ama kardeşimiz öyle karar aldı, yolu açık olsun. Gaziantepspor çok büyük bir camiadır. Bir futbolcuyla bir şey olmaz, kaybeden o olur. Yolu, bahtı açık olsun. Yeni Bekir'ler de yetiştiririz. Hedefimiz alt yapıyı güzel yere getirmek.''

        İlhan'ın yerine Beşiktaş'tan aldıkları Serdar Kurtuluş'un takıma büyük katkı sağlayacağına ve bu futbolcunun mili takıma katılacağına inandığını anlatan Kızıl, ''Genç, düzgün, dürüst ve çok kabiliyetli bir çocuk. İnşallah bize çok büyük katkılar sağlayacaktır. İsmail'in yerine ise genç kardeşlerimiz var, hoca onlara bakıyor. Her futbolcunun alternatifi var. Görüşmelerimiz sürüyor'' dedi.

        -''BATUHAN BİZİ TERCİH ETTİ''-

        İbrahim Kızıl, geçen sezon Eskişehirspor'da kiralık oynayan Beşiktaşlı Batuhan'ı bir yıllığına kadroya kattıklarını belirterek, ''Batuhan'ı 1 yıllığına kiralık aldık. Birçok kulüp istedi, ama Gaziantepspor aldı. O da bizi tercih etti. Batuhan'dan söz aldım. Gelecek, yalnızca futbolu düşünecek. Ailesi de Gaziantep'e geliyor. Oynarsa hem o, hem biz hem de Türk futbolu kazanır'' diye konuştu.

        -''İLK HEDEF AÇIKLAYAN BİZ OLDUK''-

        Sezon sona erdiğinde ilk hedefi koyanın kendileri olduğunu, yapamayacakları hiçbir sözü vermediklerini ifade eden Kızıl, şunları kaydetti:

        ''Kimseden bana ilk 5 filan diye talep gelmedi. Tabii ki herkes kulübünün daha iyi yerde olmasını ve ligi üst sıralarda bitirmesini ister. Ama ben bu hedefi söylerken ne Tabata'yı satacağım vardı, ne de İsmail konusu gündemdeydi. Özellikle Anadolu kulüpleri için para konusu çok çok önemli. Bizim gelirlerimiz belli. Ama Gaziantepspor, şu anki mevcut kadrosu, futbolcusu ve kalitesiyle manen ve madden çok kaliteli bir takım. Anadolu takımlarının üzerine çıkmak için ağır bir kadro kurmanız lazım.

        İyi bir kadro kurmasak, hedefimiz ilk 5 diyemeyiz. O zaman sürekli ligde kalmaya oynarız. Her türlü fedakarlığı yapıyorum. Çünkü, Gaziantep şehri benim için çok önemli bir şehir. Gaziantep şehrini hak ettiği yere taşırız. Benim tek amacım Gaziantep şehrimizi sürekli gündemde, ama başarılarla gündemde tutmak. Artık 'ligde kalır mıyız, şu maçı alamazsak nasıl olur, bu maçı kaybedersek küme düşeriz' gibi laflar söylememeliyiz.''

        Gaziantep kentini futbol başarılarıyla gündemde tutmak istediklerini anlatan Kızıl, ''Sürekli Gaziantepspor başarısıyla konuşulsun, Gaziantep şehri gündeme gelsin istiyorum. Niyetimiz saf ve temiz. Biz Gaziantepspor'u kendi namusumuz gibi, şerefimiz gibi koruyoruz'' dedi.

        -''HİÇ KİMSEDEN PARA İSTEMEM'''-

        Kimseden destek görmediğini, yönetim kurulu olarak her şeyin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kızıl, ''Ben maddi olarak hiç kimseyi rahatsız etmem, hiç kimseden para desteği istemem. Seyirci gelsin koltuğuna otursun, zevkle gururla takımını izlesin, bir bilet alarak katkı sağlasın. O mutluluğu beraber şehirle yaşamalıyız'' diye konuştu.

        Gaziantepspor'un Hollanda kampında FC Rapid Bükreş'le yaptığı ve 3-1 yenildiği hazırlık maçını da değerlediren Kızıl, şunları kaydetti:

        ''Rakibimiz fizik ve kondisyon olarak hazırdı, bizden çok önce kampa girmişti. Sonuç o kadar çok önemli değil. Gençlerimizin oyunu ve takıma adapte olmaları, hocanın oyuna bakış açısı bizim için önemli. Tempolu ve zevkli bir karşılaşma oldu. Yenilmemize rağmen ben hiç üzülmedim.''

        Bu arada, kırmızı siyahlılar kamp yaptıkları Golden Tulip Otel'ın bahçesinde mangal partisi verdi. Otelde kamp yapan Yunanistan ekibi Ergotelis ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik kadrosu ve futbolcuları da ikram edilen kebaplardan yedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa