Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Vassel imzayı attı! - MKE Ankaragücü Haberleri

        Başkan Yıldırım, imzadan önce yaptığı konuşmada, Ankaragücü için önemli bir atılım noktası olarak düşündükleri bir transferi gerçekleştirmek için çok çaba sarfettiklerini ve sonuçlandırdıklarını belirterek, ''Ankaragücü için hayırlı olsun. İnşallah Vassel çok başarılı olacak ve Ankaragücü'ne 100. yılında büyük katkılar sağlayacak'' dedi.

        Darius Vassel ise transfer sürecinin uzun sürdüğünü, ancak bittiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Artık futbol oynamak istiyorum'' diye konuştu.

        Vassel, Ankaragücü taraftarlarının, ilk gelişinde düzenlediği karşılamaya ilişkin bir soruya ise, ''Burayı tercih etmemde çok etkili oldu'' yanıtını verdi.

        İngiliz futbolcu, Ankaragücü'nden sonra İngiltere'ye ve milli takıma dönüp dönmeyeceği sorusuna ise, ''Şu anda tüm gücümü Ankaragücü için harcamak istiyorum. Sonrasında İngiltere Milli Takımı'na dönüp dönmeyeceğimi bilemem. Artık Ankaragücü için çalışacağım'' yanıtını verdi.

        Türkiye hakkındaki soruyu ise Vassel, ''Milli takımda oynarken Türkiye ile yaptığımız maçı unutamıyorum. O maçın kariyerimde çok ayrı bir yeri var. Bu nedenle şimdi Türkiye'de oynayacak olmak beni mutlu edecek'' diye yanıtladı.

        -GÜN BOYU YAŞANAN OLAYLAR-

        Manchester City forması giyerken ön çapraz bağları kopan ve 6 ay sahalardan uzak kalan Vassel'in bu durumu, yönetimi sıkıntıya soktu.

        Ankaragücü Kulübü yönetimi, futbolcu için sağlık kontrolü dışında ayrıntılı bir MR istedi. Sonuçlara göre yönetim, futbolcunun eski sakatlığının nüksetmesini gözönünde bulundurarak, sözleşmeye tek taraflı fesih maddesi koydurmak istedi.

        Futbolcunun İngiliz menajeri, bu isteğe tepki gösterdi ve maddenin sözleşmede yer almasına karşı çıktı. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'yi uluslararası arenada spor hukuku dalında temsil eden avukat Kemal Kapulluoğlu'na giden taraflar, burada yaklaşık 5.5 saat süren görüşmelerin ardından anlaşma sağlayarak imza aşamasına geldiler.

        Futbolcunun sakatlığıyla ilgili açıklama yapan Primer Tıp Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Yörübulut, ''Vassel daha önce sol ön çapraz bağlarından sakatlanmış. MR sonuçlarına göre çapraz bağlarında zedelenme belirledik. Ancak bu tüm futbolcuların yaşayabileceği bir durumdur. Şu an Vassel'in futbol oynamasına engel yoktur'' dedi.

        -TRANSFER GECİKTİ-

        Dün akşam saatlerinde Ankara'ya gelen Vassel'in sözleşme imzalaması oldukça gecikti.

        Yönetim, önce futbolcuya sağlık kontrolünden sonra saat 12.00'da 19 Mayıs Stadı'nı gezdirmeyi planladı. Ardından saat 14.00'da resmi sözleşmenin imzalanacağı basın mensuplarına açıklandı.

        Futbolcuyu 19 Mayıs Stadı'nda saat 12.00'dan itibaren beklemeye başlayan gazeteciler, saat 14.00'a dek statta bekletilirken, yöneticiler telefonlara yanıt vermediler. Gazeteciler, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın, futbolcunun menajerleriyle Crowne Plaza Otel'de görüştüğü bilgisine ulaştı. Uzun süren bekleyiş sonucunda saat 18.30'da Vassel ile anlaşmaya varıldığını açıklayan yönetim, sözleşmenin 19.30'ta kulüp binasında imzalanacağını bildirdi ve gazeteciler kulübe hareket etti.

        Bu arada Vassel'in, yarın sabah saat 06.00'da Avusturya'ya giderek takımın kampına katılacağı açıklandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa