Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Taksiciler ''korsan taksi''den şikayetçi - Makro Ekonomi Haberleri

        İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul'da ''korsan taksi''ler nedeniyle hem taksicilerin işsiz kaldığını hem de 3 ay öncesine kadar 750 bin TL'ye alıcı bulan taksi plakalarının 400-450 bin TL'ye düştüğünü bildirdi.

        Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, kentte 18 bin ticari taksinin yasal olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, son yıllarda sivil araçların da ''korsan'' olarak taksicilik yaptığını kaydetti.

        ''Korsan taksi''lerin vergi de ödemediğini ve haksız rekabet yarattığını anımsatan Yılmaz, açıklamasında ''Korsan taksilerin cirit attığı İstanbul'da, hem taksiciler işsiz kaldı hem de 3 ay öncesine kadar 750 bin TL'ye alıcı bulan taksi plakaları, 400-450 bin TL'ye indi'' ifadesini kullandı.

        İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu da ''esnafın isyan ettiğini, bu illegal uygulamaya neden son verilmediğini anlayamadıklarını'' belirtti. Kaçanoğlu, şunları kaydetti:

        ''Korsan taşımacılık yapan şirketler, iş yerlerine ve evlere ücret tarifelerinin bulunduğu kartvizit ve broşürler bile dağıtıyor. Bu durum karşısında yetkililerin hiçbir şey yapmaması esnafımızı isyan ettiriyor. Tüm sorumluluklarını yerine getiren, vergisini ödeyen namuslu esnafımıza yapılan bu zulme artık dur demenin zamanı geldi.''

        ''Korsan taksilerin kanunları da yok saydığını'' öne süren Kaçanoğlu, açıklamasında ''Kendi aracı ve imkanlarıyla kaçak taksicilik yapanlar, sahte plaka yaptırıp, çalıntı taksimetreyle yolcu taşıyanlar, başka şehirlerden gelip İstanbul'da çalışanlar ve 'Rent a Car' paravanı arkasında taksicilik yapanların hiç kimseden çekinmeden telefon ve adreslerin beyan edildiği ücret tarifelerini bastırıp her yere dağıttığı'' iddiasında bulundu.

        Kaçanoğlu, konuyla ilgili olarak resmi makamlara ve üst kurumlara dilekçe ve dosyalar hazırlayıp sunduklarını da belirterek, bu durumun bir an önce sonlandırılmasını istediklerini dile getirdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa