Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Alexbahçe! - Fenerbahçe Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Andre Santos da Cristian takip edilirken dikkati çekip alındı. Böylece Alex doğrudan ya da dolaylı olarak mevcut kadrodaki tüm sambacıların transferinde kilit rol üstlenmiş oldu. Türk ve Brezilyalı oyuncular dışında kulüpte tek yabancı Guiza kaldı.

        Fenerbahçe'de yeniden samba rüzgarı esmeye başladı. Sarı lacivertli takmıda böylece Brezilyalı oyuncu sayısı toplamda 8'e çıktı.

        Mehmet Aurelio'nun gidişinin ardından sıkıntı çekilen ön libero pozisyonuna transfer edilen Cristian'ın takım kaptanı Alex de Souza tarafından önerildiği anlaşıldı. Alex şu ana kadar takımda yer alan tüm Brezilyalı oyuncuların transferinde direkt ya da dolaylı olarak önemli roller üstlendi. 2004-05 sezonunda Fenerbahçe'ye gelen Alex, daha sonraki Brezilyalı transferlerin hemen hemen tamamında söz sahibi oldu. Başta Edu, Vederson ve Maldonado'nun gelişinde "kilit rol oynayan" Alex, Roberto Carlos'u da ikna edici misyon üstlenmişti. Sambacı her fırsatta Sivasspor'dan alınan Bilica'yı çok beğendiğini söylemiş, kupa maçlarının ardından vatandaşına "Seni Fenerbahçe'de görmek isteriz" şeklinde üstü kapalı teklifte bulunmuştu. Son olarak Cristian'ın transferinde "arabuluculuk" yapan Alex de Souza, Andre Santos'un gelişine en çok sevinenlerin başında yer aldı.

        Sarı lacivertlilerin Cristian'ı takip ederken Santos'u beğenip kadroya dahil ettikleri öğrenildi. Böylece Alex'in krallığı, son dönemde renklere bağlanan Brezilyalı futbolcular konusunda da "tescillenmiş" oldu. Fenerbahçe de bir bakıma "Alexbahçe"ye döndü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa