Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray 'Kampa gittim almadılar' - Galatasaray Haberleri

        Galatasaraylı yöneticilerin "Çağırıyoruz gelmiyor" açıklamalarına karşı Lincoln'den koca bir yalanlama geldi. Ancak bu yalanlamaların ne kadar doğru olduğu ise şimdilik bilinmiyor. Lincoln, Galatasaray kampına katılmak üzere Almanya'ya gittiğini ancak geri çevrildiğini öne sürdü. Brezilyalı futbolcu, bunları dile getirmekle de kalmayarak resmi evrağa dönüştürüldü.

        -UYANIKLIĞIN BÖYLESİ-

        Lincoln, Sarı-kırmızılı takımın ikinci etap kamp yaptığı Bochum şehrine gittiğini, kampa katılmak için telefonla izin istediğini ancak bu kabul edilmeyince orada ayrı bir otelde kaldığını iddia ederek bunları da belgelendirdiğini öne sürdü. Cassio'nun bu belgeleri de FIFA'ya delil olarak sunmak için menajerlerine yetki verdiği vurgulandı.

        Belgelerde, "Takımımın kamp yaptığı Bochum şehrine gittim.Oradan yöneticilerle görüştüm. Kampa dahil olmak üzere geldiğimi söyledim. Ancak bana 'Hayır o kapıdan içeri giremezsin' dediler. Ben de bir gece o şehirde kaldıktan sonra Düssedolf'a döndüm" ifadelerinin yer aldığı iddia edildi.

        -KAPI MESELESİ-

        Polat'ın Cassio'yla ilgili yaptığı "Artık Florya'dan içeri giremez. Galatasaray'ın kapıları ona kapanmıştır" açıklaması, Bochum olayından sonra delil kabul edilebilir.

        Sarı-kırmızılı kulüple Lincoln arasındaki sürtüşmeler şiddetlenirken, hukukçulara göre Galatasaray'ın işi oldukça zor görünüyor. Zira Lincoln ve menajeri Wietmann'ın Galatasaraylı yöneticilerin birçok açıklamalarını delil olarak topladıkları belirtiliyor. Bunlardan en önemli olanlardan biride başkan Adnan Polat'ın yaptığı "Lincoln artık Florya'dan içeri giremez. Galatasaray kapıları ona kapanmıştır" açıklaması. İşte bu açıklamayla Lincoln'ün söylediği gibi Bochum kampından geri çevrildiği doğruysa Sarı-kırmızılı kulübün başı derde girecek.

        -TAKTİK Mİ DEĞİŞTİRDİ?-

        Bu durumun farkına varan başkan Adnan Polat'ın daha önce kullandığı " Lincoln bu kapıdan giremez" sözlerini artık telaffuz etmemesi dikkat çekiyor. Aksine Polat'ın " Lincoln'ü bekliyoruz ama hala bir haber yok. Herhalde gelmeyecek" ifadeleri, FIFA nezdinde değerlendirilebilir düşüncesiyle taktik değişikliği' olarak algılanıyor.

        -FIFA'YA 2 UYARI-

        Geçtiğimiz cuma günü Galatasaray Kulübü, Futbol Federasyonu'na Lincoln'ün sözleşmesini tek taraflı feshi için başvursunu yapmıştı. Şimdi buradan gelecek belgeler sonrasında Florya yönetiminin vakit geçirmeden FIFA'ya gideceğini açıkladı. Ancak Cimcom, FIFA'ya giderken iki önemli madde üstünde titizlikle duruyor.

        1- FIFA çözüm kuruluna Futbol Federasyonu vasıtasıyla Lincoln'ün kulüple olan şartlarını yerine getirmediğine dair belgeler sunulacak.

        2- "Lincon'le ihtilaflı duruma düştüğümüz için ona yapmamız gereken bundan sonraki ödemeleri Türkiye Futbol Federasyonu'na yapacağız" duyurusunda bulunulacak.

        İşte bu iki konu 1-2 gün içinde diğer evraklarla birlikte FIFA'nın raflarındaki yerini alacak. Galatasaray yönetimi, FIFA'ya da bildirildiği gibi artık Lincoln'e her ayın 20'sinde yaptığı ödemeleri bundan böyle federasyona yatırılacak. Federasyon da bu parayı' Yedi Eminler Mahalli' olarak bilinen kasasında emanet olarak tutulacak. Dava sonucuna göre bu para Galatasaray'a geri dönecek ya da Lincoln'e teslim edilecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa