Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fatih Altaylı: "Şenol Güneş sürekli ağlıyor" - Beşiktaş Haberleri

        Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan Spor Saati programının yorumcusu Fatih Altaylı, Beşiktaş-Başakşehir maçının değerlendirirken, Siyah-Beyazlılar'ın teknik direktörü Şenol Güneş'in maç fikstürüyle ilgili olarak TFF'yi eleştirmesiyle ilgili de konuştu.

        Beşiktaş-Başakşehir maçını değerlendiren Fatih Altaylı şu ifadeleri kullandı:

        "Çok güzel maçtı. Başından sonuna keyifle seyrettim. İki tarafında son derece iyi mücadele ettiği, iyi futbol oynamaya çalıştığı bu sene seyrettiğim en güzel maçlardan bir tanesiydi. Beşiktaş-Galatasaray maçı da güzeldi, bu maç da çok güzel maçtı. İki tarafı da kutlamak istiyorum."

        "QUARESMA HAKEMLERE SÜBLİMİNAL MESAJLAR VERİYOR"

        "Hakeme gelince... Hakem genel olarak kötü değildi. 'Bu hakem, bu maçı katletti' diyemeyiz. O maç iyi oynandıysa hakemin de mutlaka bir katkısı var. Tartışılan şeyler var tabi. Quaresma'nın kartı var... Quaresma, benim anladığım kadarıyla hakemlere sübliminal mesajlar veriyor. Bu mesajların etkisi altında kalan hakemler karizmaya kart gösteremiyor. Çünkü bu çocuğun her maç bazen sarı, bazen kırmızı kartlık bir hareketi var. Bunlar genellikle hakemler tarafından algılanamıyor.Belki de çok hızlı oynadığı için göremiyorlar, belki de görünmezlik pelerini altında yapıyor bu hareketleri... Biz kamera açısından gördüğümüz için belki kamera görüyor da hakemler görmüyor. Çünkü bu kadar açık olan verilmemesi için görülmemesi lazım. Hakemlerin gözlerine perde iniyor ve sahada Quaresma'yı göremiyorlar."

        "ARTIK YUH YANİ"

        "Bu konuyu makaraya vurmazsak diyeceğiz ki 'bu hakem, hakemlik yapmasın.' Hadi Trabzon maçında Yusuf Erdoğan'a yaptığı hareketin o hızla kimse farkına varmadı. Ama bu haftaki artık yani 'Yuh'.Gol meselesi, iptal edilen gol var. O gol iptal edilir miydi? Bana sorarsan edilebilirdi. Faul var. Ama aynısını başka bir takım attığı ya da yediği zaman da iptal edilmiyor mesela. Beşiktaş maçında atılan golün karbon kopyası Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçında atıldı mesela..."

        "ŞENOL HOCA SÜREKLİ AĞLIYOR"

        "TFF bu planlamaları yaparken bütün takımlara soruyor, danışıyor. Şenol Hoca sürekli ağlıyor. Bu ağlamak iyi bir şey değil. Bizim için demiyorum, takımı için iyi bir şey değil. Futbolcu ağlayabilir de hoca ağladığı zaman futbolcusuna muazzam bir koz veriyor. Futbolcu kötü oynamadığı, galibiyet alamadığı zaman hocaya 'senin de dediğin gibi' diyecek...Şenol Güneş ağlamayacak. Ya rakiplere konuşuyor, ya TFF'nin maç planlamasına konuşuyor. Sürekli bir ağlama halinde. Bu kadar ağlanacak bir durum yok ortada. Maçtan daha iyi bir antrenman olur mu? Niye kaçıyorsun ki maçtan..."

        "BEŞİKTAŞ LEHİNE YAPILAN HATALARI KONUŞMASIN DİYE Mİ YAPIYOR?"

        "Artık finale gelmişken elbette bir ara, bir maç ertelemesi yapılır. O zaman İngiliz teknik direktörler ne yapsın. Adamlar haftada 3 maç yapıyor, fazladan bir kupaları daha var. Basketbolcular maçtan çıkıyor, uçağa biniyor gidiyor bir maç daha yapıyor. Basketbol da az bir spor değil.Şenol Güneş bu veryansını yapınca 'Bu sene takımına güvenmiyor ve şimdiden takımına kılıf hazırlıyor' diye ben de düşünürüm, futbolcu da düşünür. Herkes de düşünsün. Belki de Şenol Güneş bunları Beşiktaş lehine yapılan hataları, sarı kartları konuşmasın diye mi yapıyor? Bilmiyorum, sanmıyorum. Gündem taşıma fikri belki de vardır, bilemem..."

        "CENK TOSUN'A HELAL OLSUN"

        Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde 3-3 berabere kaldığı maçı da değerlendiren Altaylı, "

        "Beşiktaş-Benfica maçı çok enteresandı. İlk yarı sonu 'seyretmeyeyim' dedim, iş rezalete gidiyor. Benfica 3 tane atmış, iki tane kaçırmış. İkinci yarı oldu, Benfica iki tane daha kaçırdı.Dedim ki ya şu Beşiktaş'ta Cenk Tosun denen çocuğa helal olsun. Bir tek Cenk Tosun durumu kabullenmemiş vaziyette pres yapıyor, koşuyor. Bu Cenk Tosun'u eleştiririm çok sağda, solda yapıp yapmadıklarını ama bu savaşçı ruh 'ne muazzam bir şey' dedim. Ve dedim, 'yazık olacak çocuğa yani bu kadar çabasına rağmen bu takım 5 yiyecek sahadan'. Çocuk muazzam bir gol attı ben bunları düşünürken. Arkasından Beşiktaş o golle beraber dirildi, yeniden canlandı başka bir yere geldi. 5-0 yenilebileceği maçı birden bire 3-3'e getirdi, 4-3 bile olabilirdi. Aboubakar biraz daha iyi bir golcü olsaydı son dakikaya kalmadan Beşiktaş 4'ü bulabilirdi." ifadelerini kullandı.

        "DERBİ BERABERE BİTER"

        Altaylı, önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi ile ilgili olarak, "Çok iyi bir derbi beklemiyorum. Tatsız tutsuz bir maç olur, berabere biter" dedi.

        "WHERE İS THE CAVANDA, WHERE İS THE SIGHTORSSON?"

        Altaylı son olarak, "Galatasaray iyi yolda değil. Where is the Cavanda, Where is the Sightorsson? Konuşturma beni. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü." diye konuştu?

        "KASIMPAŞA'YA KARŞI KASIT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

        Fatih Altaylı, Akhisar Belediyespor - Kasımpaşa maçında yaşanan hakem skandalıyla ilgili olarak, "2 senedir yaşananları üst üste koyduğun zaman, Kasımpaşa'ya karşı kasıt olduğunu düşünüyorum. Bir takımın geçen sene 18 puanı çalınıyorsa, bu kadarı da olmaz artık. Kasımpaşa normalde geçen sezon şampiyonluk aday bir takımdı" yorumunda bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa