Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe Grasshoppers maçı hangi kanalda, saat kaçta başlayacak? Muhtemel 11'ler! - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi play-off müsabakaları kapsamında bugün oynanacak Fenerbahçe-Grasshoppers mücadelesi, çekişmeli bir maça sahne olacak. Peki Fenerbahçe-Grasshoppers maçı saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Muhtemel 11'ler ve maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

        UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa'daki 207. sınavına çıkacak.

        FENERBAHÇE-GRASSHOPPERS MAÇI HANGİ KANALDA?

        Fenerbahçe ile Grasshoppers arasında Ülker Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı, Avusturya Futbol Federasyonundan Robert Schörgenhofer yönetecek. Mücadele D'Smart Smart Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Bu maçın rövanşı ise 25 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

        MUHTEMEL 11'LER

        Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Roman Neustadter (Simon Kjaer), Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Aatif Chahechouhe, Salih Uçan, Emmanuel Emenike, Robin van Persie.

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Roman Neustadter (Simon Kjaer), Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Aatif Chahechouhe, Emmanuel Emenike, Robin van Persie

        GRASSHOPPERS: Joel Mall, Alban Pnishi, Runar Sigurjonsson, Jan Bamert, Benjamin Lüthi, Kim Kallström, Marko Basic, Nikola Gjorgjev, Mergim Brahimi, Caio Cesar, Ridge Munsy

        SÜPER LİG'İN EN DEĞERLİSİ FENERBAHÇE

        Spor Toto Süper Lig'in yarın başlayacak 2016-2017 sezonunda mücadele edecek 18 takım arasında kadrosu en pahalı ekip Fenerbahçe olurken, en değerli oyuncular sıralamasının zirvesininde ise Galatasaraylı Fernando Muslera ve Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup yer aldı.

        Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, yeni sezon öncesi Süper Lig'de yer alan takımların kadro değerleri sıralamasında, Fenerbahçe 134,05 milyon avro kadro değeriyle ilk sırada kendisine yer buldu.

        Sarı-lacivertli takımın ardından, 106,05 milyon avro kadro değeriyle Galatasaray ikinci sırada gösterildi, üçüncü sırayı 88,20 milyon avro ile Beşiktaş aldı.

        Ligin piyasa değeri en düşük ekibi ise 16,55 milyon avro takım bedeliyle Adanaspor gösterildi.

        FENERBAHÇE, ADVOCAAT'LA İLK MAÇINA ÇIKACAK

        Fenerbahçe, bugün sözleşme imzalayacağı teknik direktör Dick Advocaat yönetiminde ilk sınavını, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turu birinci maçında bugün İsviçre'nin Grasshoppers takımı karşısında verecek.

        Teknik direktör Vitor Pereira'yla yollarını ayırdıktan sonra Hollandalı çalıştırıcıyla anlaşma sağlayan sarı-lacivertliler, Grasshoppers karşısında turun ilk maçında avantaj arayacak.

        UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekibi Monaco'ya elenen Fenerbahçe, Grasshoppers'ı geçerek UEFA Avrupa Ligi'nde grupları hedefliyor.

        Sarı-lacivertlilerin rakibi İsviçre temsilcisi ise iki ön eleme turu oynayarak play-off aşamasına geldi. Kupaya 2. ön eleme turundan başlayan Grasshoppers, önce İzlanda'nın Reykjavik takımını saf dışı bıraktı. Grasshoppers, 3. ön eleme turunda da Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon'u eledi ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

        İsviçre temsilcisi, 4 haftası geriden kalan yerel ligine ise kötü bir başlangıç yaptı. İlk maçını kazanan Grasshoppers, son 3 lig maçını kaybetti.

        VOLKAN DEMİREL DÖNÜYOR

        Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 100 gün sonra formasına kavuşacak.

        Geçen sezonun 33. haftasından önce yaşadığı sakatlık nedeniyle bel fıtığı ameliyatı geçiren Volkan, takımla çalışmalara başlayarak hazır halde geldi.

        Geçen sezon ligin son iki hafta maçıyla Ziraat Türkiye Kupası'nda final maçını kaçıran Volkan, bu sezon da Monaco maçlarında forma giyememişti. Sarı-lacivertlilerin kaptanı en son 9 Mayıs'ta yapılan Medipol Başakşehir maçında oynamıştı.

        SİSTEM DEĞİŞİYOR

        Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Advocaat, Pereira'nın uyguladığı 3-5-2 sistemini değiştirecek.

        Hazırlık maçlarında ve Monaco eşleşmesinde 3-5-2 oynayan Fenerbahçe, alışık olduğu düzene Advocaat'la dönüyor. Hollandalı teknik adamın sarı-lacivertli takımı 4-2-3-1 sistemiyle sahaya sürmesi bekleniyor.

        FENERBAHÇE'DE 2 EKSİK

        Sarı-lacivertli takımda cezaları devam eden Volkan Şen ve Alper Potuk, Grasshoppers karşısında forma giyemeyecek.

        UEFA tarafından 30 Eylül'e kadar cezalı olan Volkan, bu karşılaşmada da yer alamayacak. Alper ise 3 maçlık cezasını Grasshoppers karşısında tamamlayacak.

        Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer'in durumu ise maç saatinde belli olacak. Monaco rövanşında sakatlığı nüks eden tecrübeli futbolcu dün takımla çalıştı.

        İÇ SAHADA 103. MAÇ

        Fenerbahçe, Grasshoppers mücadelesiyle Avrupa kupalarındaki 103. iç saha maçını yapacak.

        Sarı-lacivertliler, 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımıyla yaptığı ve 1-1 sona eren ilk Avrupa kupası maçından bu yana iç sahadaki 102 maçta 50 galibiyet elde etti. Fenerbahçe, sahasındaki 21 maçtan beraberlikle ayrılırken, 31 müsabakada rakiplerine yenildi.

        İç saha maçlarında rakip fileleri 149 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesindeki 115 gole engel olamadı.

        İÇ SAHADA 5 MAÇTIR YENİLMİYOR

        Fenerbahçe, Avrupa kupalarında sahasında yaptığı son 5 maçı da kaybetmedi.

        Sahasındaki son yenilgisini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki Molde (3-1) maçında alan Fenerbahçe, daha sonra çıktığı 5 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlikle yenilgi yüzü görmedi.

        UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda'nın Ajax takımını 1-0 yenen Fenerbahçe, İskoçya temsilcisi Celtic ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, aynı organizasyonda sahasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 2-0, Portekiz'in Braga ekibini 1-0 mağlup etti.

        Fenerbahçe, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekiplerinden Monaco ile Kadıköy'de yaptığı maçı 2-1 kazandı.

        ELEMELERDEKİ PERFORMANS

        Fenerbahçe, Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en prestijli ikinci organizasyonunda girdiği 7 elemenin 6'sında gülen taraf oldu.

        Önceki adıyla UEFA Kupası'nda 3 kez eleme oynayan sarı-lacivertliler, üçünde de rakiplerini turnuva dışına itti. Yapılan statü değişiklikleriyle 2009'da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda ise 4 kez elemelerde mücadele eden Fenerbahçe, üç kez turu geçti. Sarı-lacivertliler, sadece bir elemede rakibi karşısında üstünlük kuramadı.

        Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 14 kez eleme oynadı ve 8 kez turu geçti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa