Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Başakşehir Shakhtar Donetsk maçı saat kaçta, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Turnuvada Türkiye'yi temsil eden Medipol Başakşehir, Shakhtar Donetsk'i evinde ağırlayacak. Peki Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak maç saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Tüm detaylar haberimizde...

        UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak olan Medipol Başakşehir, bu karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.

        M.BAŞAKŞEHİR-SHAKHTAR DONETSK MAÇI SAAT KAÇTA?

        Medipol Başakşehir ile Shakhtar Donetsk bugün saat 20.30'da karşı karşıya gelecek. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak olan mücadele TRT Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Bu karşılaşmanın rövanşı 25 Ağustos Perşembe günü Ukrayna'nın Lviv kentindeki Arena Lviv'de yapılacak ve bu maç sonucunda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalacak ekip belli olacak.

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR ZORU BAŞARMAK İSTİYOR

        UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu ilk karşılaşmasında yarın Shakhtar Donetsk'i konuk edecek Turuncu-lacivertliler, Avrupa kupalarındaki 5. maçına çıkacak.

        Hırvatistan ekibi Rijeka'yı eleyerek tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında tur atlayan turuncu-lacivertliler, Shakhtar Donetsk'i de geçerek adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırmak istiyor.

        HEDEF 5. MAÇTA İLK GALİBİYET

        Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonu 4. sırada bitiren Medipol Başakşehir, ikinci kez Türkiye'yi Avrupa Ligi'nde temsil ediyor.

        Bu sezon UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı.

        Başakşehir'in attığı iki gol de Boşnak futbolcusu Edin Visca'dan gelmişti.

        Geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi'nde, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kaybetmiş, evinde de rakibine 2-1 mağlup olarak elenmişti.

        Medipol Başakşehir'in Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü Brezilyalı oyuncusu Doka atmıştı.

        Turuncu-lacivertliler, Shakhtar Donetsk karşısında kazanarak, Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini de almaya çalışacak.

        SHAKHTAR, UKRAYNA LİGİ'NDE 4'TE 4 YAPTI

        Shakhtar Donetsk, 4. haftası geride kalan Ukrayna Premier Lig'inde lider durumda bulunuyor.

        Ukrayna temsilcisi, ligde bu sezon oynadığı 4 maçı da kazandı. 12 gol atan Shakhtar, kalesinde ise 4 gol gördü.

        Shakhtar Donetsk'te, Fred, Viktor Kovalenko ve Eduardo 2'şer gol attı.

        Medipol Başakşehir'in rakibi ligdeki ilk mücadelesinde Zirka'yı, ikinci maçında da Chornomorets'i 4-1'lik skorlarla mağlup etti. Üçüncü karşılaşmasında Olexa'yı 1-0'la geçen Shakhtar Donetsk, ligdeki son maçında ise deplasmanda Karpaty'yi 3-2 yendi.

        Aynı puana sahip Dinamo Kiev'in önünde liderlik koltuğunda oturan Shakhtar, son iki sezonda şampiyonluğu Kiev ekibine kaptırmıştı.

        YOUNG BOYS'A PENALTILARLA ELENDİ

        Shakhtar Donetsk, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre'nin Young Boys takımına elendi.

        İlk maçı evinde 2-0 kazanan Ukrayna temsilcisi, İsviçre'deki mücadelede rakibinin normal ve uzatma bölümünde 2-0 gerisinde kalınca tur atlayacak takımı penaltılar belirledi. Penaltı atışlarında rakibine 4-2 mağlup olan Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmek zorunda kaldı.

        LUCESCU'DAN SONRA FONSECA GELDİ

        Mircea Lucescu'nun ayrılmasının ardından Shakhtar Donetsk Kulübü yönetimi, takımın başına 43 yaşındaki Portekizli teknik adam Paulo Fonseca'yı getirdi.

        Fonseca, geçen sezon ülkesinin Braga takımının başında bulunuyordu. Paulo Fonseca yönetimindeki Braga, geçen sezon son 16 turunda Fenerbahçe'yi eledi. Sarı-lacivertli takıma İstanbul'da 1-0 mağlup olan Portekiz temsilcisi, sahasındaki rövanş mücadelesini 4-1 kazanarak çeyrek finale adını yazdırdı.

        SHAKHTAR DONETSK ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN GEDİKLİSİ

        Shakhtar Donetsk, geçmiş yıllarda Galatasaray ve Beşiktaş'ta görev yapan Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istikrarlı bir şekilde yer aldı.

        UEFA Kupası'nı 2009'da kazanarak büyük bir başarıya imza atan Ukrayna takımı, 2010-2011'de ise Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkma başarısı gösterdi. Shakhtar Donetsk, son 6 sezonda üst üste bu organizasyonda mücadele etti.

        GEÇEN SEZON FENERBAHÇE'Yİ ELEDİ

        Shakhtar Donetsk, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sarı-lacivertli takımla İstanbul'daki ilk maçta 0-0 berabere kalan Ukrayna temsilcisi, sahasındaki maçta rakibine 3-0 üstünlük kurarak play-off turuna yükseldi.

        Play-off turunda Avusturya'nın Rapid Wien takımını deplasmanda 1-0 mağlup edip, evindeki maçtan da 2-2 berabere ayrılan Ukrayna ekibi, gruplara kaldı.

        Shakhtar Donetsk, İspanya'nın Real Madrid, Fransa'nın Paris Saint-Germain ve İsveç'in Malmö takımıyla aynı grupta yer alırken, başarısız sonuçlar aldı.

        Grupta sadece Malmö'yü yenebilen Ukrayna temsilcisi, diğer 5 karşılaşmadan ise mağlup ayrıldı.

        UKRAYNA'NIN KÖKLÜ KULÜPLERİNDEN

        Ukrayna'nın köklü kulübü Shakhtar Donetsk, liginde 9 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

        İlk şampiyonluğunu 2001 yılında alan Shakhtar Donetsk, son 15 yılda 8 kez mutlu sona ulaştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa