Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 3. Lig Yusuf Namoğlu'ndan hakemlere sosyal medya uyarısı - Futbol Haberleri

        TFF'den yapılan açıklamada, seminerin açılışına TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, genel sekreter Kadir Kardaş, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile Temsilciler Kurulu ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı katıldı.

        TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, 9 Ağustos'a kadar sürecek seminerde, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun yanı sıra MHK Danışmanı Roberto Rosetti ve UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu Jorn West Larsen eğitimci olarak bulunacak.

        Süper Lig hakem ve yardımcı hakemlerinin 6-9 Ağustos tarihlerinde katılacağı seminerde, A klasman hakem ve yardımcı hakemleri ise 6 Ağustos'a kadar yer alacak.

        Temel oyun kuralları değişiklikleri, maç yönetimi ve 2016-2017 sezonu bilgilendirmesi gibi konuların işleneceği organizasyonda hakemlere bazı testler de uygulanacak.

        Seminer açılışında bir konuşma yapan MHK'nin yeni başkanı Namoğlu, üçüncü kez bu göreve geldiğini ve ülkenin olağanüstü günlerden geçtiğini belirterek, "Hepimizin geleceği karanlık dönemlere girmekten son anda kurtuldu. Bu dönemi az yaralarla atlatmış olduk. Bugüne kadar yönetmelikler 3-4 kez değişti. Bana göre yönetmelikler yılda 1 kez değişmeli. Bu yönetmeliklerin sonucu olarak sizler ayrı bir kategori olarak verilen görevle karşı karşıyasınız. Son yönetmeliği okudum. Yönetmelikte her hakemi her maça verebiliyor muyuz diye baktım. Yönetmelik bu olanağı tanıyor. Yeter ki sizler sahada başarılı olun. Başarılı olduğunuz sürece üst klasmanlarda görev alacaksınız." ifadelerini kullandı.

        Yusuf Namoğlu ayrıca, hakemlerin sosyal medyayı çok dikkatli kullanması gerektiğini vurgulayarak, "Verilen desteğe karşılık sizden sadece başarı bekleniyor. Sahada başarılı olmanın en önemli yolu kondisyondur. Kondisyonu iyi olmayan bir arkadaş yorulur, yorulduğu anda stres başlar. Oyuncularla ikili konuşmalar artar. Sizden ricam kondisyonuna herkes dikkat etsin. Kondisyon testlerine baktıracağım. Buna önem veriyorum. Kondisyonu iyi olan sahada iyi olur, iyi maç yönetir." değerlendirmesinde bulundu.

        Abdurrahman Arıcı ise Namoğlu ve ekibinin Türk hakemliğini daha iyi yerlere taşıyacaklarına inandığını kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa