Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'un futbolu heyecan yarattı - Trabzonspor Haberleri

        Macaristan'ın Györ şehrinde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'da futbolcuların hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performans, camiada heyecan yarattı. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın göreve gelişiyle yeni sezon öncesi yeni bir sayfa açan bordo mavililerin, özellikle MTK Budapest FC ile oynanan son hazırlık maçındaki iyi oyunu camianın beğenisini topladı. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Ersun Yanal da iyi yolda ilerlediklerine dikkat çekti.

        "OYUNUMUZU GELİŞTİRİYORUZ"

        Üç hazırlık maçı oynadıklarını hatırlatan ancak rakiplerin çok zorlu olmadığını ifade eden Yanal, "Ama rakip, rakiptir. Biz kendi oyunumuzu oynamak, cesaretimizi kazanmak, kendi gücümüzü ve ortaya koyacağımız gelişimi, özellikle ofansif anlamda hissetmek ve duymak adına bu türlü rakiplerle oynamayı yeğledik" dedi.

        "GÜZEL ŞEYLER OLUYOR"

        Biraz daha zorlu etapların başlayacağını ifade eden Yanal, "Tam kadroyla burada değiliz. Gelecek oyuncularımızla birlikte bu ayın 14'ü gibi toplanmış olacağız ve bu süreç devam edecek. Dilerdik ki tüm oyuncular kampa katılsın. Takımın 3'de 2'si ile özellikle takım oyunu konusunda istediklerimizin gerçekleştirilmesi adına güzel şeyler oluyor" diye konuştu.

        "CAVANDA GÜNDEMİMİZDE YOK"

        Cavanda'nın affedilerek kampa katılıp katılamayacağı konusundaki soruyu da yanıtlayan Yanal, "Öyle bir şey yok. Burada Cavanda'dan daha önemli bir süreç var. Cavanda, şu anda gündemimizde yok ve de olmayacak. Böyle bir şey söz konusu değil ama Trabzonspor'un oyuncusudur. Trabzonspor, kendi rafındaki oyuncusunu elbette değerlendirecektir. Biz buraya odaklandık. Trabzonspor'un en iyi yere gelmesi için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

        "YARIŞAN BİR TRABZONSPOR GELMELİ"

        Genç oyuncular içinde kazandıkları futbolcular olduğuna işaret eden Ersun Yanal, mücadele eden bir Trabzonspor istediklerini belirterek şunları söyledi:

        "Kazanma arzusunu ortaya koyan, mücadeleden asla vazgeçmeyerek rakibine bu mücadeleyi her yerde kabul ettirecek bir Trabzonspor istiyoruz. Kazanan, kazanmayı alışkanlık haline getirmiş, yarışan bir Trabzonspor gelmeli. Bu sırayla olacak. Ama ikisi birlikte çok hızlı gelişir mi? Olabilir. Çünkü kaliteli ve iyi oyuncular aldık. İyi oyuncularla takımı takviye ettik ve iyi de yarışacağımızı düşünüyorum."

        "PARDON DEMEYECEĞİMİZ TRANSFER YAPMAK İSTİYORUZ"

        UEFA kriterleri doğrultusunda bazı zorluklar yaşadıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Finansal fair play var. Çok iyi dediğimiz yerlerde de eksik çıkabilir ama şu anda eksik yerleri takviye ediyoruz. En azından boşa harcamayacağımız, 'pardon' demeyeceğimiz düzeyde transfer yapmak istiyoruz. 24,5 yaş ortalaması olan, geleceğin birkaç yılının temellerinin atıldığı bir Trabzonspor oluşmasını istiyoruz. Bu yolda da oldukça yol kat ettik" dedi.

        "N'DOYE ÇOK İYİ BİR PROFESYONEL"

        N'Doye konusunda da konuşan teknik direktör Ersun Yanal, ''N'Doye çok iyi bir profesyonel. Ücretinde ufak bir indirime gitmesini, bu şekilde takıma katılmasını başından beri istiyorduk. O da, bu konuda yaklaşımlar gösteriyor. Böyle devam ederse, N'Doye de bizimle olacak" dedi.

        "GERGİNLİKTEN BESLENMEK YARAR GETİRMEZ"

        Yanal, her iki kulüpte de görev yaptığını hatırlatan bir gazetecinin, 2010-2011 sezonundan sonra Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan olaylar ve iki ekip arasında yaşanan gerginlikle konusundaki sorusunu da şöyle yanıtladı:

        "Ülkemizin geçtiği çok önemli bir süreç var. Bu süreçte demokrasi kazandı. Bu sürecin artıkları toparlanmaya, temizlenmeye çalışılırken, farklı yerlerden yine büyük bedeller ödemeye devam ediyoruz. Ama en büyük bedel, demokrasinin kazanılması. Bunun için de bir çok can verdik, şehitlerimiz oldu. Ülkemizde çok uzun zamandır ilk defa çok güzel konsensüs ve barış ortamı gerçekleşti. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bütün siyasi iradelerin aldığı kararlar hepimizi çok mutlu etti. Çünkü gerginlikten beslenmenin ülkemize hiçbir yarar getirmeyeceğini biliyoruz."

        "TOPLUMSAL BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

        Yanal, "Ben sporda da, her alanda olduğu gibi barışın tekrarlanacağını düşünüyorum. Çünkü Başkanımız Muharrem Usta'nın kullanmış olduğu barış dili oldukça etkili ve düzgün. Her yerde barış oluyor, her yerde insanlar birlikte oluyor ve omuz omuza çarpışıyor. Demokrasi nöbeti tutan insanların hepsi farklı kimliklerden ve gruplardandı. Trabzonsporlu, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı da vardı. Ama omuz omuzaydık. Orada birleşiyorsak takımlar içinde birleşebiliriz. Türkiye, artık bu barış dilini kullanmalı. Toplumsal birliğe ihtiyacımız var. Umarım sağduyuyla yeni sezona başlarız" diyerek sözlerini noktaladı.

        YUSUF ERDOĞAN FIRTINASI

        Bu arada, Trabzonspor'un 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu Yusuf Erdoğan, yeni sezon öncesi ortaya koyduğu performans ile dikkat çekti. Macaristan kampında oynanan hazırlık maçlarında mücadele ve hırsının yanı sıra attığı ve attırdığı gollerle de yıldızlaşan isim olan Yusuf Erdoğan'ı, arkadaşlarının da tebrik ettiği öğrenildi. Yeni sezonda genç oyuncudan beklentisi büyük olan teknik direktör Ersun Yanal'ın da, Yusuf'un şu ana kadarki performansından memnun kaldığı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa