Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Jose Sosa ve Atiba Beşiktaş'ta kaldı - Beşiktaş Haberleri

        Dış transferde sessiz ve derinden ilerleyen, geçen yıllardaki gibi sabırlı tavrını sürdüren Siyah-Beyazlı yönetim, en büyük sıkıntıyı mevcut kadroyu korumakta yaşamıştı. Jose Sosa terör olayları nedeniyle daha önce ayrılmak istediğini söylerken, Atiba da benzer gerekçelerin etkisiyle West Ham’a gitmeyi hedeflediğini yönetime iletmişti.

        Başkan Fikret Orman ve kurmaylarının çabalarıyla ilk olarak Atiba ikna edilirken, ardından Sosa antrenmanlara katılmıştı. Bu iki futbolcuda tam işlem tamamlandı derken, darbe girişimi nedeniyle yaşanan olaylar yıldızları tekrar korkuttu.

        "HER ŞEY DÜZELECEK"

        Hem Sosa hem Atiba’nın tekrar gitmeyi düşünmesinin ardından hemen yönetim devreye girdi. Siyah-Beyazlı kurmaylar iki yıldızla birebir görüşmeler yaptı ve bu krizin geçici olduğunu, kısa zamanda her şeyin düzeleceğini ilettiler. Devamında Beşiktaş teknik heyeti de Sosa ve Atiba’ya moral verdiler. Beşiktaş’ın bu kararlı tavrı sonrasında hem Atiba hem de Sosa kesin olarak takımda kalmaya karar verdi. İki yıldızın sözleşmesi de hazırlandı.

        İKİSİNE DE ZAM

        Buna göre sezon sonunda mukavelesi bitecek olan Atiba’nın kontratı 2019’a kadar uzatılacak. Kanadalı orta saha oyuncusunun 1 milyon Euro olan garanti ücreti 1.4 milyon Euro’ya yükseltildi. Sosa’nın ise 2018’e kadar olan sözleşmesi aynen devam ediyor. Sadece Arjantinli yıldızın ücretinde iyileştirme yapıldı. Buna göre Sosa, 1.6 milyon Euro yerine önümüzdeki sezon 1.9 milyon Euro maaş alacak. İki oyuncuyla da resmi imzalar kısa zamanda atılacak.

        (Fanatik)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa