Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon'a "Temiz Futbola Başlangıç" heykeli - Trabzonspor Haberleri

        Maçka Belediye Meclisi, Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği anın canlandırıldığı "Temiz Futbola Başlangıç" heykeli yapılmasını kararlaştırdı ve ön hazırlık çalışmalarına başladı.

        Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen mart ayı toplantısında çeşitli kararlar alındı. Toplantıda, bordo-mavili futbolcu Salih Dursun'un, Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği anın canlandırıldığı "Temiz Futbola Başlangıç" heykelinin yapılması da karara bağlandı.

        Kararda, heykelin, ilçede Sümela Otel Karşısı Park Düzenlemesi Projesi kapsamında düzenlenen ve bitme aşamasına gelen parka yerleştirileceği belirtildi.

        Heykelin dikilmesinin ardından yapılacak parkın açılışına Trabzonspor'un yöneticileri ve futbolcuları ile kentin önde gelen isimlerinin de davet edileceği öğrenildi.

        İstanbul'daki bir firmanın 3 boyutlu teknoloji ve lazer tekniği kullanılarak yapımına başladığı heykelde, Salih Dursun'un Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği an yansıtılacak. Heykelde Salih Dursun ve Bitnel'in vücut ölçüleri ve forma renklerinin dahi gerçeğiyle aynı olacağı kaydedildi.

        SPONSORLUK İSTEKLERİ GELDİ AMA

        Heykelin yapımını üstlenmek için çok sayıda bordo-mavili iş adamı ve taraftarın sponsor olmak istediği ancak Maçka Belediyesinin bu isteklere sıcak bakmayarak, tüm maliyeti üstlenmeyi de kararlaştırdığı belirtildi.

        Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Galatasaray-Trabzonspor maçında bordo-mavili takıma haksızlık yapıldığını ve ülkede temiz futbol olması amacıyla Maçka ilçesinde yeni yapılan parka "Temiz Futbola Başlangıç" heykeli dikilmesini kararlaştırıldıklarını söyledi.

        Bundan sonra ülkede temiz futbol oynanmasını istediklerine işaret eden Koçhan, "Son yıllarda futbol üzerinde ülkemizde yaşanan olumsuzluklara, özellikle ilimizin futbol takımı olan Trabzonsporumuza yapılan adaletsizliklere duyarsız kalmamak amacıyla ilçemizde yeni yapılan parka "Temiz Futbola Başlangıç"ı simgeleyen bir eser yapılmasına karar verdik. Bu heykel ile Salih Dursun'un adı da ilçemizde yaşatılacak" ifadelerini kullandı.

        Trabzon'da Yomra Belediye Meclisi de mart ayı toplantısında hakem Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart ile dünya basınında da yer alan futbolcu Salih Dursun'un adını Liman bölgesindeki caddeye vermişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa