Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Sivasspor'da Okan Buruk istifa etti - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Açıklamada, "104 gün kulübümüzde görev alan değerli teknik direktörümüz Okan Buruk ve ekibine, kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı gönülden teşekkür ediyor, bundan sonraki görevlerinde de başarılar ve mutluluklar diliyoruz" denildi.

        OKAN BURUK'TAN VEDA MESAJI

        Medicana Sivasspor'dan istifa eden teknik direktör Okan Buruk, kulübün resmi internet sitesinde mesaj yayımladı.

        Buruk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Süper Lig'in 10. haftasında Bursaspor maçı ile görev almaya başladığım Medicana Sivasspor takımının bulunduğu kötü durumdan kurtulması ve üst sıralara çıkması için tüm konsantrasyonumuzla elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ancak ilerleyen süreçte beklentilerin uzağında kalmamız nedeniyle kan değişikliğinin kulübümüz ve bizler açısından doğru olduğuna inanarak istifa dilekçemi kulüp başkanımız Mecnun Otyakmaz’a sundum ve yönetim kurulumuzun da uygun görmesi ile yollarımı ayırdım.

        Takımın başına geldiğimiz ilk günden itibaren bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başkanımız Mecnun Otyakmaz ve yönetim kuruluna, futbolcularımıza, kulüp çalışanlarına, camiamıza ve taraftarlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kulübümüze bundan sonraki haftalarda başarılar diliyorum."

        OKAN BURUK'UN SİVASSPOR MACERASI 104 GÜN SÜRDÜ

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'la yolları ayrılan teknik direktör Okan Buruk'un Sivas'taki macerası 104 gün sürdü.

        Futbolculuk kariyerinde Galatasaray, Inter, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir takımların formasını giyen eski milli futbolcu Buruk, Elazığspor ve Gaziantepspor'daki teknik direktörlük görevinin ardından bu sezonun 10. haftasında 25 Ekim 2015'te Medicana Sivasspor'un başına getirildi.

        Medicana Sivasspor'un başındaki ilk maçına ligdeki Bursaspor karşılaşmasıyla çıkan Buruk, kırmızı-beyazlı ekibin bu maçtan 1-0 mağlup ayrılmasıyla göreve kötü bir başlangıç yaptı. Buruk'un ekibi, geride kalan 11 lig maçında verdiği sınavda beklentileri karşılayamadı.

        Bu sezon küme düşme hattında sıkıntılı günler geçiren Buruk'un ekibi, geride kalan haftalarda kötü bir grafik çizdi. Kırmızı-beyazlı ekibin son olarak dün deplasmanda Osmanlıspor'a 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olmasıyla Buruk, Medicana Sivasspor'daki teknik direktörlük görevinden istifa etti. Buruk'un, Sivasspor'daki teknik direktörlük kariyeri 104 gün sonra noktalandı.

        LİGDEKİ 11 MAÇLIK KARNESİ

        Buruk yönetiminde 11 lig maçına çıkan kırmızı-beyazlı ekip, bu karşılaşmalardan 2'sinden galibiyetle, 7'sinden mağlubiyetle, 2'sinden de beraberlikle ayrıldı. Buruk'un ekibi ligdeki bu 11 karşılaşmada 9 gol attı, kalesinde ise 17 gol gördü.

        Buruk yönetimindeki Medicana Sivasspor, Gaziantepspor'u 3-0 ve Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederken, Bursaspor'a ve Akhisar Belediyespor'a 1-0, Beşiktaş'a 2-0, Fenerbahçe'ye ve Eskişehirspor'a 2-1, Galatasaray'a 3-1 ve Osmanlıspor'a 4-0 mağlup oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, Buruk yönetiminde Kayserispor'a karşı verdiği sınavda golsüz, Medipol Başakşehir'e karşı ise sahadan 2-2'lik sonuçla ayrıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa