Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Liverpool'dan Lazar Markovic'i kiralık olarak kadrosuna katacak - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Sezonun tartışmasız transferdeki en etkin kulübü olan Fenerbahçe bir transfere daha imza atıyor... Sar-Lacivertliler bilindiği gibi uzun süredir Valencia’da forma giyen Feghouli’yi kadrolarına katmak için yoğun çaba sarf ediyorlardı. Ancak Cezayirli oyuncu, müthiş performansını Monaco ile oynanan maçta da sürdürüp takımını Şampiyonlar Ligi’ne taşıyınca Fenerbahçe’ye transferi de imkansızlaştı. Bunun üzerine sportif direktör Giuliano Terraneo yaptığı seri görüşmeler sonucunda sürpriz bir isimle kısa sürede anlaşmaya vardı. Liverpool ile 21 yaşındaki yıldızı Lazar Markovic için kiralık olarak transfer edilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Bunun üzerine resmi internet sitesinden, Fenerbahçe Futbol A.Ş’den yapılan açıklamada, Sırp oyuncu Lazar Markovic’in transferi için kulübü Liverpool ve kendisi ile görüşmelere başlandığını duyuruldu ve KAP’a bildirildi.

        20 MİLYON EURO’YA LİVERPOOL’A GELDİ

        Lazar Markovic, Benfica’daki müthiş performansı sonrasında yaklaşık 25 milyon Euro’ya Liverpool’a transfer olmuştu. Ancak 21 yaşındaki genç yıldız İngiltere’de kendini gösteremeyip sakatlık sıkıntısı yaşayınca beklenileni veremedi. Kadroya girmekte zorlanınca Liverpool tarafından gözden çıkarılan Markovic için 10 milyon Euro bonservis bedeli istenince Fenerbahçe de genç oyuncuyu kiralık olarak almaya karar verdi.

        AVRUPA LİGİ'NDE 2 MAÇ YOK

        Fenerbahçe, Lazar Markovic’den UEFA Avrupa Ligi grup maçlarının ikisinde faydalanamayacak. Çünkü genç oyuncu geçen sezon Liverpool forması giyerken, Basel’e karşı oynadığı maçta kırmızı kart görmüş ve 4 maç ceza almıştı. Markovic cezasının ikisini Beşiktaş maçlarında forma giyemeyerek çekti. Şimdi kalan iki maçlık cezasını da Fenerbahçe’de tamamlayacak.

        2014-2015 sezonunda Liverpool formasıyla 19'u ligde olmak üzere 34 maça çıkan Markovic, 3 gol atarken 1 de asist yaptı.

        MARKOVİC KİMDİR?

        Adı soyadı: Lazar Markovic

        Doğum tarihi: 02.03.1994 (21)

        Doğum yeri: Sırbistan

        Boyu: 1.75 cm

        Mevkii: Sağ kanat

        Takımı: Liverpool

        Sezon Takım Maç Gol

        2010-2013 Partizan 46 12

        2013-2014 Benfica 47 7

        2014-2015 Liverpool 34 3

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa