Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği İlhan Cavcav, "faturayı" İskoç teknik adam Stuart Baxter'a kesti - Futbol Haberleri

        Ligde geçen sezonun son 2 maçı öncesinde Mesut Bakkal ile yolları ayıran ve kırmızı-siyahlı takımı kulüp antrenörlerinden Mustafa Kaplan'a veren Cavcav, transferlerde de Kaplan'a güvendi.

        Spor Toto 2. Lig'e çıkardığı Hacettepe'den 5 futbolcu getiren ve kırmızı-siyahlıların transfer ettiği 6 yabancıdan 5'inin alınmasını da rapor eden Kaplan'ı lig başlamadan teknik adam olarak 2. Lig ekibine gönderen Cavcav, Gençlerbirliği'ni ise önceki sezon da yardımcısı Erdem Akşimşek ile gündeme gelen İskoç teknik adam Stuart Baxter'a emanet etti.

        Baxter'ın tercümanlığını da yapan Akşimşek'i lig başlamadan göndererek bu sezonki ilk "operasyonuna" başlayan Cavcav, henüz 2. hafta geçmeden İskoç teknik adamla da yolları ayırdı.

        5 YABANCI GİTTİ, 6 GELDİ

        Gençlerbirliği, sezonun tamamlanmasının ardından 5 yabancı futbolcusuyla sözleşme yenilemedi. Başkent ekibi, Sırp futbolculardan Dusco Tosic ve Radosav Petrovic, Fildişi Sahili'nden Jean-Jacques Gosso, Belaruslu Alexander Hleb ve Romanya'dan Liviu Antal'a sözleşme uzatma teklifi yapmadı. Kırmızı-siyahlı takımda, yerli futbolculardan Nizamettin Çalışkan ve Sedat Bayrak'a da yeni sözleşme teklif edilmezken, Hakan Aslantaş, Mervan Çelik, Özgür İleri, Artun Akçakın ve Ersel Aslıyüksek'in de başka kulüplere gitmesine izin verildi.

        YABANCI TRANSFELER

        Başkent ekibi, Stancu, El Kabir, Tomic ve Landel'i kadroda tutarken dış transferde 6 futbolcuyu daha Ankara'ya getirdi. Mustafa Kaplan'ın raporu doğrultusunda yapılan transferlerden İsveçli kaleci Per Johannes Hopf, ligde oynanan iki maçta da forma giymezken, defans Walid Atta, ön libero Panajotis Dimitriadis, Romanya'dan sol bek Iasmin Latovlevici ve orta saha oyuncusu Martin Spelmann ise 2 maçta da ilk 11'de yer aldı.

        Baxter'ın isteği doğrultusunda yapılan tek transfer İzlandalı Olafur Skulason da ilk 2 maçta 90'ar dakika forma giydi.

        KAPTAN DOĞA'YA "KESİK"

        Kaleci Hopf dışındaki 4 yabancıya ilk iki maçta forma veren Baxter, yerli takviyesine gitmeyen başkent temsilcisinde altyapıda yetişen genç futbolcular Ahmet Çalık, Ahmet Oğuz ve İrfan Can Kahveci'yi de 2 maçta ilk 11'ine yazdı. Sezona kalede Ferhat Kaplan ile başlayan ikinci maçta da genç eldivene güvenen Stuart Baxter, altyapıdan Berat Tosun, Halil İbrahim Pehlivan ve Uğur Çiftçi'ye de maçlarda sonradan şans verdi. Sözleşmesi yenilenen tek futbolcu olan Doğa Kaya'yı ilk 2 maçta hiç oynatmayan Baxter, altyapıda yetişen ve ön libero mevkisinde görev alan tecrübeli kaptanı, iki maçta da yanında oturttu.

        İKİ DE "SIFIR"

        Baxter yönetiminde Çaykur Rizespor karşısında 2-1 öne geçtiği maçı 3-2 kaybeden Gençlerbirliği, ikinci hafta da deplasmanda oynanan ve 1-0'lık avantaj yakaladığı Antalyaspor karşılaşmasından 3-1 mağlup ayrıldı. Çaykur Rizespor maçının ardından "şanssız yenilgi" değerlendirmesi yapan Baxter, Antalyaspor mağlubiyetinin ardından da hakem ve bireysel hatalar sonucunda yenildiklerini açıkladı.

        NACİ ŞENSOY YİNE İSTEDİ

        İlhan Cavcav, Baxter'ın son maç değerlendirmesinin üstünden bir gün geçmeden İskoç teknik adamla yolların ayrılmasına ve Kasımpaşa maçına takımı, yardımcısı Naci Şensoy'un hazırlamasına karar verdi. Şensoy, kırmızı-siyahlı kulüpte çalıştığı dönemde yardımcılığını yaptığı İrfan Buz ile yolların ayrılmasının ardından da Cavcav'dan Gençlerbirliği takımının teknik direktörlüğü görevini istemişti ancak tecrübeli başkan, Mustafa Kaplan ile sezonu kapatmayı ve yeni kadro planlamasını yapmayı tercih etmişti. Başkent ekibini, 3. haftada Ankara'da Kasımpaşa, milli maç arasından sonra deplasmanda Bursaspor ve 5. haftada içeride Beşiktaş ile karşılaşacağı 3 haftalık zorlu bir periyot bekliyor.

        CAVCAV'IN TEKNİK ADAM HAREKETLİLİĞİ

        Süper Lig'de 2013-2014 sezonuna Kemal Özdeş ile başlayan Gençlerbirliği, ilk antrenman sonrası genç teknik adamla yolları ayırdı. Özdeş'in ardından Spor Toto 2. Lig'e yükselen Hacettepe'nin teknik direktörü Mustafa Kaplan'ı yeniden Gençlerbirliği'ne getiren Cavcav, 2014-2015 sezonunun ikinci haftasındaki Bursaspor yenilgisinin ardından maç çıkışında gazetecilere Kaplan'ı görevden aldığını açıkladı.

        Sezonun üçüncü haftasında Mesut Bakkal'a takımı veren tecrübeli başkan, bitime 2 hafta kala Bakkal ile devam etmeme kararı aldı ve Gençlerbirliği'nin ligi yine Mustafa Kaplan ile kapatmasını sağladı. Kaplan'ı, yabancı transferlerini yaptıktan sonra sezon öncesinde yeniden Spor Toto 2. Lig ekibi Hacettepe'ye gönderen Cavcav, kırmızı-siyahlı ekibi ise İskoç teknik adam Stuart Baxter'a emanet etmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa