Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Spor Toto Süper Lig'de 2. haftayı da galibiyetle kapatan Kasımpaşa, Antalyaspor ve Trabzonspor yollarına kayıpsız devam ediyor - Futbol Haberleri

        Kasımpaşa, Antalyaspor ve Trabzonspor'un ikişer galibiyetinin olduğu ligde ilk 3 sıra bu ekiplerden oluştu. 6'şar gol atan Antalyaspor ve Beşiktaş en golcü ekipler olurken, Bursaspor henüz gol sevinci yaşayamadı. Lider Kasımpaşa'nın gol yemediği ligde son sıradaki Mersin İdmanyurdu kalesinde gördüğü 7 golle en fazla gol yiyen ekip konumunda bulunuyor.

        İlk hafta 31 golün kaydedildiği ligde takımlar bu hafta 24 gole ulaştı. Toplam 49 sarı ve 2 kırmızı kartın kullanıldığı haftada Antalyaspor-Gençlerbirliği maçında 10 kez sarı kartına başvuran Özkan Çeliker, bunun 7'sini Gençlerbirliği oyuncularına gösterdi.

        TRABZONSPOR DEPLASMANDA KAZANDI

        Haftanın en önemli mücadelesinde Trabzonspor, Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş'ta Quaresma attığı güzel gole rağmen daha sonra kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı. Trabzonspor'u geçen hafta olduğu gibi galibiyete götüren golü kaydeden Erkan Zengin'in şutu, en süratli gol vuruşlarından biri olarak dikkati çekti.

        AÇILIŞ MAÇI KASIMPAŞA'NIN

        Haftanın ilk karşılaşmasında Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup eden Kasımpaşa, 2. maçını da kayıpsız geçerken haftayı lider tamamladı. Ligde 8. sezonunu geçiren Medipol Başakşehir ise ilk kez 2 haftayı puansız geçti. Kasımpaşa'nın tek golünü kaydeden Arjantinli oyuncu Scarione Süper Lig'deki 30. golüne ulaştı.

        ÇAYKUR RİZESPOR 1 PUANI KAPTI

        Çaykur Rizespor deplasmanında Van Persie'nin golüyle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, ikinci yarıda Kjaer'in kendi kalesine attığı golle sahadan 1 puanla ayrıldı. Çaykur Rizespor'da geçen haftaki Gençlerbirliği maçında teknik direktör Hikmet Karaman'la penaltı atma konusunda tartışan Kweuke, Fenerbahçe karşısında kazanılan penaltı vuruşunu Deniz Kadah'ın isteğine rağmen kullanmadı. Deniz Kadah vuruştan faydalanamadı.

        OSMANLISPOR GALATASARAY'A GEÇİT VERMEDİ

        Lige bu sezon dönen Osmanlıspor, deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 yenerek önemli bir galibiyete imza attı. Sivasspor beraberliğinin ardından mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun takım 2-1 gerideyken Burak Yılmaz'ı oyundan alma kararı tartışma konusu oldu. Hamzaoğlu, geçen hafta da Burak Yılmaz'ı ilk 11'de tercih etmemişti. Hamzaoğlu yönetiminde Türk Telekom Arena'da çıktığı 13. maçta ilk yenilgisini alan Galatasaray, en son 8. sırada tamamladığı 2010-2011 sezonunda ilk iki haftada galibiyet alamamıştı.

        PTT 1. Lig'de attığı gollerle dikkati çeken Serdar Deliktaş, ikinci Süper Lig maçında ilk golünü attı. Takımını öne geçiren golünü kaydeden Torje, Süper Lig'deki son gol sevincini Torku Konyaspor formasıyla Beşiktaş'a karşı yaşamıştı.

        ANTALYA KAZANDI, GENÇLERBİRLİĞİ HOCA DEĞİŞTİRDİ

        Transfer döneminin hızlı ve sürpriz takımı Antalyaspor, ikinci haftayı da kayıpsız geçti. 1-0 geriye düşmesine rağmen Gençlerbirliği'ni 3-1 yenmeyi başaran Antalyaspor'da 1 gol kaydeden yıldız isim Eto'o, Türkiye kariyerindeki 2. maçında 3. golünü attı. Çaykur Rizespor'un ardından Antalyaspor'a da yenilen Gençlerbirliği, Stuart William Baxter'la yollarını ayırarak ligde teknik direktör değişikliğine giden ilk ekip oldu.

        YİNE BERABERLİK

        Ligin yeni ekibi Kayserispor, geçen seneden cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı müsabakada, Torku Konyaspor'la 1-1 berabere kaldı. İki takım ilk haftayı da birer puanla kapatmıştı. Kayserispor'un bu sezon transfer ettiği Hollanda doğumlu gurbetçi oyuncusu Deniz Türüç, ikinci lig maçında golle tanıştı.

        AKİGO BU SEFER KAZANDI

        Manisa 19 Mayıs Stadı'nın bakımda olması nedeniyle Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Akhisar Belediyespor, Mersin İdmanyurdu'nu 2-0 mağlup etti. İlk hafta sahadan 1 puanla ayrılan Akhisar Belediyespor, bu galibiyetle puanın 4'e çıkardı. Ege temsilcisinde Hugo Rodallega ilk golünü atarken, Güray Vural ise kariyerinde ilk kez penaltıdan gol buldu. Üst üste 2. yenilgisini alan Mersin İdmanyurdu'nda ilk hafta Mehmet Taş'ın ardından bu hafta da Efe Özarslan kırmızı kartla cezalandırıldı.

        ESKİŞEHİR'DE SİRTAKİ ZAMANI

        İlk hafta Fenerbahçe'ye yenilen Eskişehirspor, Galatasaray'dan 1 puan alan Medicana Sivasspor'u yenmeyi başardı. Yunan golcü Gekas'ın "hat-trick" yaptığı müsabakada rakibini 4-2 mağlup eden Eskişehirspor ilk gollerini atarken, ilk puanlarını da aldı. Gekas Türkiye kariyerinde 3. kez bir maçta 3 gol birden kaydetti.

        BURSA KAYIPLARDA

        Sezona şampiyon olduğu yıl takımda teknik direktör olarak görev yapan Ertuğrul Sağlam ile başlayan Bursaspor, 2. haftada da galibiyet alamadı. Uzatma bölümünde Muhammet Demir'in golüyle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Gaziantepspor, ilk galibiyetini elde etti.

        İKİNCİ HAFTA SONUÇLARI

        Spor Toto Süper Lig'de ikinci hafta alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

        Kasımpaşa-Medipol Başakşehir: 1-0

        Kayserispor-Torku Konyaspor: 1-1

        Akhisar Belediyespor-Mersin İdmanyurdu: 2-0

        Beşiktaş-Trabzonspor: 1-2

        Eskişehirspor-Medicana Sivasspor: 4-2

        Bursaspor-Gaziantepspor: 0-1

        Antalyaspor-Gençlerbirliği: 3-1

        Çaykur Rizespor-Fenerbahçe: 1-1

        Galatasaray-Osmanlıspor: 1-2

        GELECEK HAFTANIN PROGRAMI

        28 Ağustos Cuma:

        21.15 Gaziantepspor-Beşiktaş (Kamil Ocak)

        29 Ağustos Cumartesi:

        19.00 Gençlerbirliği-Kasımpaşa (Ankara 19 Mayıs)

        19.00 Medipol Başakşehir-Bursaspor (Başakşehir Fatih Terim)

        21.15 Torku Konyaspor-Galatasaray (Konya Büyükşehir)

        21.15 Mersin İdmanyurdu-Kayserispor (Mersin)

        30 Ağustos Pazar:

        19.00 Trabzonspor-Akhisar Belediyespor (Hüseyin Avni Aker)

        19.00 Eskişehirspor-Çaykur Rizespor (Eskişehir Atatürk)

        21.15 Medicana Sivasspor-Osmanlıspor (Sivas 4 Eylül)

        21.15 Fenerbahçe-Antalyaspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa