Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Spor Toto Süper Lig 2. hafta maçında Galatasaray, evinde ligin yeni ekibi Osmanlıspor'a 2-1 mağlup oldu - Futbol Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENADA. GALATASARAY - OSMANLISPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig 2. hafta maçında Galatasaray, ligin yeni takımı Osmanlıspor'u ağırladı. 30'da Serdar Deliktaş konuk ekibi öne geçirdi. 41'de Selçuk İnan, beraberliği sağladı. İlk yarı bu sonuçla bitti. 50. dakikada Osmanlıspor, Torje'nin uzaktan attığı beklenmedik şutla tekrar öne geçti. Galatasaray, girdiği pozisyonları değerlendiremeyince karşılaşma 2-1 sona erdi.

        Sarı-kırmızılılar, 2 hafta sonunda 1 puanda kalırken; Osmanlıspor 4 puana yükseldi.

        GALATASARAY: 1 - OSMANLISPOR: 2

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Rodriguez (Dk. 58 Melo), Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Umut Bulut, Burak Yılmaz (Dk. 58 Yasin Öztekin)

        OSMANLISPOR: Ahmet Şahin, Hakan Aslantaş, Numan Çürüksu, Soro, Muhammed Bayır, Umar, Mehmet Güven, Ndiaye, Torje (Dk. 79 Seto), Musa Çağıran (Dk. 70 Erdal Kılıçaslan), Serdar Deliktaş (Dk. 61 Rusescu)

        GOLLER: Dk. 29 Serdar Deliktaş, Dk. 50 Torje (Osmanlıspor), Dk. 41 Selçuk İnan (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 35 Serdar Deliktaş (Osmanlıspor), Dk. 90+3 Sneijder (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada sol çaprazda topla buluştuktan sonra ceza sahasına giren Burak, bir oyuncuyu geçip uzak köşeye plase vuruş yaptı. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

        13. dakikada ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Ndiaye, dönerek vuruşunu yaptı, top kaleci Muslera'da kaldı.

        17. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışından çıkardığı sert şutta, kaleci Ahmet topa sahip oldu.

        19. dakikada Sabri'nin sağdan ortaladığı topa, kale sahası çizgisi üzerinde Burak'ın kafa vuruşunda, kaleci Ahmet'in son anda müdahale ettiği meşin yuvarlak kornere gitti.

        29. dakikada Osmanlıspor, deplasmanda öne geçti. Musa'nın ara pasıyla ceza alanına giren Serdar, savunmadaki Sabri'den önce bekletmeden vuruşunu yaparak, topu kaleci Muslera'nın sağından filelere gönderdi: 0-1

        32. dakikada Podolski'nin ceza alanı yayı gerisinden, yerden yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta çıktı.

        41. dakikada Galatasaray Selçuk ile beraberliği yakaladı. Sabri'nin sağdan ortaladığı topa Selçuk'un ön direkte kafa vuruşunda, kaleci Ahmet'in soluna gelen topa müdahalesi yetersiz kalınca, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

        45. dakikada Selçuk'un sağ kanattan kullandığı serbest atışta kale sahası içinde iyi yükselen Burak kafa vuruşunu yaptı, top üstten auta çıktı.,

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Osmanlıspor, maçta ikinci kez öne geçti. Gelişen konuk ekip atağında ceza alanı dışı sol çaprazda topla buluşan Torje, şutunu çekti. Bu oyuncunun orta yapacağı düşüncesiyle kendi sağını boş bırakarak pozisyon hatası yapan kaleci Muslera, müdahale etmeye çalışsa da top filelere gitti: 1-2

        67. dakikada Selçuk'un pasıyla topla buluşan Podolski, şık bir vücut çalımıyla ceza alanına girdi. Alman oyuncunun uygun durumda vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

        72. dakikada Galatasaray, Podolski ile iki kez gole yaklaştı. Sneijder'in uzun mesafeli ara pasında soldan ceza alanına giren Podolski'nin kaleciyle karşı karşıya yaptığı plase vuruşta Ahmet ayaklarıyla topu kornere çeldi. Sneijder'in soldan kullandığı köşe atışında ise ön direkte kafa vuruşunu yine Podolski yaptı. Bu pozisyonda da kaleci Ahmet direk dibine giden topa iyi uzanarak tehlikeyi önledi.

        74. dakikada Sneijder'in ceza alanı içinde uygun durumda yaptığı vuruşta top savunmadaki Soro'dan döndü.

        76. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sol çaprazdan çıkardığı sert şutta top uzak direğin yanından auta çıktı.

        81. dakikada Yasin'in soldan ortasında altıpas önünde uygun durumda kafa vuruşunu yapan Selçuk, meşin yuvarlağı üstten dışarı attı.

        83. dakikada Yasin'in sağdan yerden yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde uygun durumda topla buluşan Selçuk, düzelttikten sonra şutunu çekti ancak etkisiz giden top kaleci Ahmet'te kaldı.

        84. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Sneijder, bekletmeden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

        85. dakikada Sneijder'in ceza alanı yayı gerisinden çektiği şutta top yandan auta gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Osmanlıspor'u konuk eden Galatasaray'ın ilk 11'inde 3 değişiklik yapıldı.

        Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son yaptıkları Medicana Sivasspor maçının ilk 11'inde bulunan Bilal Kısa, Yasin Öztekin ve Olcan Adın'ı yedeğe çekip, yerlerine Jose Rodriguez, Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ı görevlendirdi.

        Medicana Sivasspor maçına yedek başlaması tartışma konusu olan ve sonradan oyuna girerek bir de gol bulan Burak Yılmaz, Osmanlıspor maçında ilk 11'e döndü.

        Karşılaşmaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Sneijder, Selçuk İnan, Rodriguez, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Podolski 11'i ile başlayan sarı-kırmızılı ekibin yedeklerinde ise İsmail Çipe, Melo, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Carole, Koray Günter ve Olcan Adın yer aldı.

        RODRIGUEZ SİFTAH YAPTI

        Galatasaray'ın Real Madrid'den transfer ettiği Jose Rodriguez, yeni takımıyla ilk resmi maçına Osmanlıspor önünde çıktı. Real Madrid'e karşı, Santiago Bernabeu Kupası maçında sergilediği performansla beğeni toplayan Rodriguez, teknik direktör Hamzaoğlu'nun gözüne girerek, forma şansı buldu.

        MELO YEDEK KULÜBESİNDE

        Sarı-kırmızılı ekipte, yaz dönemi takımdan ayrılması gündeme gelen ancak daha sonra sözleşme uzatan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Osmanlıspor maçının yedekleri arasında yer aldı. Galatasaray takımının yeni sezon öncesi hazırlık müsabakaları dahil hiçbir maçında forma giymeyen Melo, Osmanlıspor karşısında şans bulması halinde bu sezon siftah yapmış olacak.

        93 GÜN SONRA TARAFTARI ÖNÜNDE

        Sarı-kırmızılı ekip, Osmanlıspor karşılaşmasıyla, ligde 93 günlük aradan sonra İstanbul'daki taraftarıyla buluştu. Evindeki son lig maçını, geride kalan sezonun 33. haftasındaki derbi müsabakasında, 24 Mayıs Pazar günü Beşiktaş'a karşı oynayan "Cim Bom", 93 günün ardından Türk Telekom Arena'da boy gösterdi.

        DENAYER TRİBÜNDE

        Galatasaray'ın kadrosuna katmak için görüşmelerini sürdürdüğü ve İstanbul'a davet ettiği Belçikalı savunma oyuncusu Jason Denayer, Osmanlıspor maçını Türk Telekom Arena'da izledi. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin kadrosunda bulunan ve akşam saatlerinde İstanbul'a gelen 20 yaşındaki oyuncu, maçı tribünden takip etti.

        SNEIJDER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

        İşçi yeleğine Sneijder'in adını ve numarasını yazması nedeniyle sosyal medyada gündem olan Sezgin Doğangüzel isimli taraftar, Hollandalı yıldızın davetlisi olarak Türk Telekom Arena'da maçı izledi. Sezgin Doğangüzel, Osmanlıspor maçını protokol tribününün hemen altında sahaya yakın bir noktadan takip etti.

        Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Sneijder, Doğangüzel'in yanına gidip bir forma hediye ederken, hem getirdiği bu formayı hem de üzerinde adı ve numarası yazan işçi yeleğini imzaladı.

        TERÖRE TEPKİ

        Galatasaray-Osmanlıspor maçı öncesi, son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki gösterildi. Taraftarlar, tribüne, üzerinde "Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Aziz şehitlerimizin mekanları cennet olsun" pankartı asarken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaptılar.

        Osmanlıspor takımı oyuncuları ise maç öncesi seremoniye, üzerinde şehitlerin resimleri bulunan tişörtlerle çıkıp, İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek okudular. Öte yandan, müsabaka öncesi, terör eylemlerinde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        8 MAÇLIK NAMAĞLUP UNVANI GİTTİ

        Galatasaray, Osmanlıspor'a 2-1 yenilerek, ligde 8 maçtır sürdürdüğü namağlup unvanını yitirdi. Ligdeki son yenilgisini, geride kalan sezonun 27. haftasında Trabzonspor'a karşı deplasmanda 2-1'lik skorla alan "Cim Bom", ardından Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0), Torku Konyaspor (1-0), Mersin İdmanyurdu (1-0), Gençlerbirliği (1-0), Beşiktaş (2-0) ve Çaykur Rizespor (1-1) maçlarında yenilgi yüzü görmezken, bu sezona deplasmanda 2-2'lik Medicana Sivasspor maçıyla başladı ve ikinci haftada Osmanlıspor'a kendi seyircisi önünde kaybetti. "Cim Bom", Osmanlıspor karşılaşması öncesi ligdeki son 8 maçında 6 galibiyet ve 2 beraberlik almıştı.

        MELO SEZONUN İLK MAÇINA ÇIKTI

        Galatasaray'da Felipe Melo, ikinci yarıda oyuna girerek bu sezonun ilk maçına çıktı. Sarı-kırmızılı ekibin 2-0 geriye düşmesinin ardından oyuna müdahale eden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 58. dakikada Jose Rodriguez'i oyundan alıp, yerine Felipe Melo'yu sahaya sürdü. Takımdaki geleceği uzun süre tartışma konusu olan ve sözleşme uzatarak kadroda kalan Brezilyalı oyuncu, bu sezon hazırlık maçları dahil ilk kez forma giymiş oldu.

        BURAK'A ÖNCE ISLIK, SONRA DESTEK

        Müsabakanın 58. dakikasında oyundaki yerini Yasin Öztekin'e bırakan Burak Yılmaz, taraftarın önce ıslıklı protestosuyla, daha sonra destek tezahüratlarıyla karşı karşıya kaldı. Sahadan çıkarken ıslıklanan Burak, bu tepkilere formasındaki Galatasaray armasını öperek ve alkış yaparak karşılık verdi. Oyuncunun saha kenarına gelmesinin ardından ise tribünlerden lehine tezahüratlar yapıldı.

        MUSLERA LİGE ISINAMADI

        Galatasaray'ın geride kalan sezon elde ettiği başarılarda önemli payı bulunan Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, ligin ilk iki haftasında beklentilerin uzağında bir performans ortaya koydu. Medicana Sivasspor maçında topu elinden kaçırarak hatalı bir gol yiyen Muslera, Osmanlıspor karşısında da yine bir pozisyon hatası sonrası kalesinde gole engel olamadı.

        Osmanlısporlu oyucu Torje'nin takımını 2-1 öne geçiren golünde, kalesinden fazla açılan Muslera, açıyı kapatamayarak topu çıkaramadı. Bu golün ardından taraftarlar, oyuncu lehine tezahüratlarda bulunarak Muslera'ya moral vermeye çalışırken, Uruguaylı file bekçisi kafasını iki yana sallayarak, yaptığı hatanın üzüntüsünü yaşadı. Geride kalan sezonun son 6 lig maçında kalesini gole kapatan Muslera, bu sezon ise 2 maçta kalesinde 3 gol gördü.

        HAMZAOĞLU İLE İÇ SAHADAKİ İLK MAĞLUBİYET

        Galatasaray, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Türk Telekom Arena'da ilk kez bir Süper Lig maçı kaybetti. Sarı-kırmızılı takım, daha önce Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı 12 lig maçından, 10 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrılmıştı.

        Galatasaray, Osmanlıspor maçıyla birlikte 92 gün sonra evinde taraftarıyla buluşacak. Ancak stada giden metro, 13 Eylül’de açılacağı için yine kullanılmayacak. Ceza sebebiyle ise bir kale arkası tribünü kapalı olacak.

        Geçen sezon ligde şampiyon olup 4. yıldızı kapan, Türkiye Kupası’nın ardından da son olarak Süper Kupa’yı müzesine götüren Galatasaray, Osmanlıspor maçıyla birlikte tam 92 gün sonra taraftarıyla buluşacak. Türk Telekom Arena Stadı’nda Osmanlıspor’u konuk edecek Cim Bom’da bu maça ilginin büyük olması bekleniyor.

        En son sahasında Beşiktaş’ı geçen sezonun 33. haftasında konuk eden ve maçı 2-0 kazanan Cim Bom, Başkent ekibiyle oynayacağı mücadeleyle evine dönecek. Ancak Beşiktaş maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı sebebiyle Arena’da bir kale arkasına (Kuzey Tribünü) seyirci alınmayacak. Ayrıca 13 Eylül’deki Mersin maçıyla kullanıma açılacak stada giden metro, bu akşam da kullanılamayacak.

        GALATASARAY - OSMANLISPOR

        STAT: TT Arena

        SAAT: 21.45

        YAYIN: Lig TV

        HAKEM: Hüseyin Göçek

        MUHTEMEL 11'LER

        GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak

        TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

        OSMANLISPOR: Ahmet, Hakan, Numan, Soro, Tiago, Musa,Ndiaye, Aminu, Erdal, TorjeSerdar

        TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Akçay

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa