Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gündemi değerlendiriyor - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, CNN Türk'te katıldığı Spor Özel programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Aziz Yıldırım'ın sözleri:

        "Öncelikle ülkemizde meydana gelen terör olaylarında şehit olanları saygıyla anıyoruz. Artık ülkenin kan gölü olmasının önüne geçilmesi gerek. Barış ve kardeşlik içinde bu ülkede herkesin yaşaması gerek."

        "Fenerbahçe 2004 yılında da aynı bu sene yaptığı gibi o günkü Ümit Milli takımının çoğunu transfer etmiştik. Aramızdan ayrılan oyunculara teşekkür ediyorum. 3 Temmuz'da başlayan travmayla birlikte takımlarımızda yorgunluk oldu. Kan değişimi gerekiyordu ve bunu gerçekleştirdik. Sadece futbolda değil basketbol ve diğer branşlarda da bu değişimi gerçekleştirdik."

        "Bu yıl Terraneo'yu göreve getirdik. Bize Edu ve Zico'nun gelmesinde hizmet etti. Ben kendisini 2000 yılından beri tanırım. Kendisine 2 yıllık teklif yaptık ve o da kabul etti. Bütün sorumluluğu kendisine verdik."

        "Pereira'yı tamamen Terraneo getirdi. Bizim hiçbir dahlimiz yok. Scout ekibimizin raporunu Pereira ve Terraneo'ya sunduk. O listede Kjaer, Josef de Souza ve Van Persie de vardı. Kjaer o listede bir numaraydı."

        "SALİH 'TÜRKİYE'YE GELSİN' DEDİM"

        "Benim soyunma odasına inmemi Türkiye'de bir yerlere çekiyor. Soyunma odasına inmem gerekirse inerim. Ben oyuncularımı onurlandırmak için de soyunma odasına inerim. Konu bulamayıp bunları."

        "Yeni bir takım kuruluyor, yeni bir düzene giriyoruz ve tabiki takımın zamana ihtiyacı var. 1 aydan sonra 'bu takım alışıyor' derse o zaman kendimizi kandırırız. Türkiye ligini hocamıza anlattık. Türkiye'de her takımı ciddiye alacaksın, almazsın sürpriz yaşarsın."

        "UEFA Ligi'nde herkes kazanmak için oynamıyor. UEFA Ligi'ne bu sezon önem veriyoruz. Feghouli için Valencia ile görüşüyoruz ama onlar satmak istemiyor. Bir sağ kanat transferi yapacağız."

        "John Terry'i yazıyor. Terry seneye 34-35 yaşında olacak, o zaman Alves'i neden gönderelim. Ben stoper alacaksam genç ve pahalı bir oyuncu alırım. Bu sene dikkat ettiyseniz hep genç oyuncuları da aldık. Alper var, Ozan var, Salih var... Ben Roma'nın Salih'i başka takıma kiralamasına izin vermedim. 'O zaman Türkiye'ye gelsin' dedim."

        "UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon hedefimiz final oynamak."

        FENERBAHÇE-YANDEX ANLAŞMASI

        Fenerbahçe enteresan bir camiadır ve Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. 3 Temmuz'da bize sivil bir darbe yapıldı. 4 yıllık süreç içerisinde gidebileceğimiz üst noktalara gidemedik. Her konuda Fenerbahçe aşağıya çekilmeye çalışıldı ama taraftarımız ve camiamız hep ayakta durdu. Denizbank'la kredi anlaşmamız da gayet iyi gidiyor.

        Fenerbahçe taraftarı bu güne kadar her konuda bize çok iyi katkı sağladı. Fenerbahçe'nin bugün Ibrahimovic ve Robben'i alacak bütçesi vardır. Yarın Messi ve Ronaldo'yu alabileceğiz.

        25 milyon olduğunu iddia ettiğimiz Fenerbahçe taraftarının Yandex'i kullanmasıyla 36 milyon Dolar gelir elde edebileceğiz. Fenerbahçe-Yandex anlaşması Türkiye'nin en büyük anlaşmasıdır. Fenerbahçe taraftarı Nisan ayında taraftar Messi'yi de Ronaldo'yu da alabilir.

        Ibrahimovic'le ilgili biz devreye girdik ve görüşme gerçekleştirdik. Bunun için gelecek olan sponsorluk anlaşmalarına güvendik. İbrahimovic yıllık 14 milyon Euro alıyor. Biz de kendisine bu paraları verebileceğimizi söyledik. Ibrahimovic'in menajeri bize 'Eğer Türkiye'ye gelirsek Fenerbahçe'ye geleceğiz. Menajeri 'eğer Zlatan Türkiye'de başka takıma gelirse ben başkana 10 milyon Euro ödeyeceğim" dedi.

        "Robben'le de görüştük kulübü bırakmadı ve kendisi de takımından ayrılmak istemedi."

        "Türkiye'de 37 milyon internet kullanıcısı var. Yandex anlaşmasıyla birlikte Fenerbahçe taraftarı kimi isterse o futbolcuyu alacağız. Yandex'le 3 yıllık bir anlaşmamız vardır. Yandex aynı anlaşmayı bize sormadan hiçbir kulüple yapamaz. Yandex'i ben de yeni kullanmaya başladım. Benim için 'kaçacak' dediler ama ben buradayım. Çünkü biz kumpasla Türkiye'de darbe yapmak isteyen bir örgütün operasyonuna uğradık."

        "38 bin futbolda, 4500 de basketbolda kombine satışımız var. Maç başına 7500 bilet satma sayımız var bu da yeterlidir. Yandex'te 150 bin kişiye yakın arama oldu. Yandex'i bırakan Fenerbahçe taraftarına çağrım yeniden kullanmaya başlamaları ve kulüplerine katkı sağlamalarıdır. Seyirci kapasitesini arttırma düşüncem yok."

        "Biz her yıl 5 milyon harcıyoruz altyapıya. 1-2 sahayla bu iş olmaz. Türkiye'nin her yerinde aynı uygulamanın yapılması gerekiyor. Devletin bize Pendik tarafında 500-600 bin dönüm arazi vereceği söylendi. Biz gittik görüşmeler yaptık ancak malesef olmadı. Altyapı için önce bir okul yapmak lazım. İçerisinde her türlü eğitimin verilmesi gerekiyor. Altyapı için Türkiye'de başlıca sorun eğitmen..."

        "15 yıl önce yabancı sınırının kalkmasını söyleyen bendim. Bizim 17-18 yaşındaki oyuncularımız Avrupa'ya çıkınca başarılı oluyor ama 20 yaşından sonra yokuz... Bizim ülkemizde futbolda eğitim yok. Genç oyuncu çıkmamasının nedeni eğitimsizlik... 1-2 sahayla bu iş olmaz 10-15 saha gerek."

        "Türk oyuncular basketbolda bir tanesi bile liderlik yapmıyor. Ömer Onan gibi oyuncu yetişmiyor. Basketbolda da hedefimiz Berlin'de Final-Four oynamak. Orada zaten bütün salonun Türk seyirciyle dolacağını düşünüyorum. Ekim başından itibaren taraftarlar telefonlarından da Yandex uygulamasını kullanabilecek."

        "John Terry gündemimizde yok. Ibrahimovic ve Robben listemizde."

        "Geçen sezon Roma yetkilileri Amerika'da oynanan turnuvalara bizi de davet etti. Ancak biz Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları nedeniyle katılamadık."

        "100 binden fazla forma sattık. Bunun yüzde 35'i Nani ve Van Persie'nin..."

        "SOW İÇİN 17 VEREN ALIR"

        "Sow için Katar'dan 15 milyon Euro'ya kadar teklif aldık. Ancak sözleşmesinde yazan 17 milyon Euro'yu almadan takımdan gidemez. Biz teknik heyet ve yönetim olarak kendisinden memnunuz ve takımda kalmasını istiyoruz."

        "Ozan Tufan'ın da anlaşmasında 25 milyon EUro serbest kalma bedeli vardır ancak bu 2 yıl sonrası için geçerli. 2 yıl boyunca hiçbir yere gidemez."

        "Bundan sonra yeni oyuncuların maçbaşı ücretlerini kaldırıyoruz. Bütün kulüplere sesleniyorum, prim sistemini kaldırın yoksa batacaksınız."

        "UEFA'dan 2 milyon 200 bin Euro alacağımız var ancak mahkeme devam ettiği için bize ödemiyorlar. Mahkeme bizim lehimize karar verirse bunu faiziyle ödeyeceklerini ifade ettiler."

        "18 Eylül'de UEFA karar verecek o karar bizim lehimize gerçekleşirse başkan olsam da olmasam da federasyonla, federasyon başkanlarıyla, CAS'la, UEFA'yla, UEFA Disiplin Kurulu'yla bütün ispiyoncularla hesaplacağız."

        "Benden sonra Ali Koç başkan olacağını söyledi ama ona ben karar veremem. Herkes şunu bilsin ki ben sağ olduğum sürece bu hesaplaşmalar bitmeyecek. Haklarımızı aramak için mücadelemiz sürecek."

        "Herkes antrenöre, futbolculara sallıyor. Bırakın, biraz zaman verin. Van Persie'ye sallıyorlar, 'yuh' size. Nani ve Van Persie'yi kaç kez canlı seyrettiniz?"

        "ERGİN ATAMAN TAKIMI DİYARBAKIR'A, VAN'A GÖTÜRSÜN"

        "Oyuncular olmasa siz ekranda konuşamazsınız, evinize para götüremezsiniz. Güzel eleştiri yapın. Pereira'yı Van Persie'yi oynatmadığı için eleştiriyorlar. Adam henüz hazır değil, Van Persie'yi şu an oynatırsak kaybederiz.

        "Türkiye'de ortalama şampiyonluk puanı 76'dır. Önemli olan yenilmemek. Biz şampiyonluğu geçen sene Gençlerbirliği maçında kaybettik. 1 puan çok önemliydi. Rize'de iyi oynamadık ama 1 puan önemli."

        "Cüneyt Çakır kendisine göre maç idare ediyor. Dışarıdaki gibi içeride de ederse ona lafım yok."

        "Deplasman maçlarına gerekirse giderim. Hiçbir maça gitmek istemiyorum. Ben artık 'soyunma odasına giriyor' sözlerini aşmışım. 18 yıldır kulüp başkanıyım. Ben diğer branşlarda da soyunma odasına giriyorum, onları niye yazmıyor, konuşmuyorsunuz."

        "Amatör şubelerdeki başarıları niye Türk basını konuşmuyor. Ayıp. Türkiye zaten mutsuz. İnsanlar zaten üzüntülü. Bari sporda biraz güzel şeyler anlatalım."

        "Ben deplasman seyircisi gelmesi taraftarıyım ama Türkiye'de her gün terör olayı yaşanıyor. Böyle bir ortamda sakıncalı olabilir."

        "Kulüp takımı çalıştıran antrenörler milli takımı çalıştıramaz. Ergin Ataman gibi vatan görevi yapanlar milli takımları alıp İtalya'da değil Diyarbakır'da, Van'da kamp yapsınlar. Basketbolda milli takımı gençleştirdik diyorlar, bu oyuncuların hepsi kulüplerinin çıkardığı oyuncular. Vatan göreviyse milli takımda görev yapacak, kulüp takımı yönetmeyecekler."

        "Yıldırım Demirören de Göksel Gümüşdağ da çok iyi çalışıyor. Fenerbahçe'ye bugüne kadar yapılan transferlerin hepsi kaynaklardan gerçekleşiyor. Sow transferi dışında hiçbir oyuncu kişilerin katkısıyla yapılmış transfer değildir."

        "Fenerbahçe, Ibrahimovic'i de Robben'i de alacak kaynağa sahiptir. Fenerbahçe taraftarının da Yandex'le birlikte yapacağı katkıyla Messi'yi de Ronaldo'yu da alacaktır."

        "150 bine ulaşan Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyorum. En kısa zamanda bu sayının 1 milyona ulaşacağını da umuyorum. Yandex yetkililerine bu anlaşma için tekrar teşekkür ediyorum."

        "Finansal Fair-Play konusunda bir sıkıntımız yok. Birçok anlaşma yaptık. Kaynaklar sponsorlardan geliyor ama Fenerbahçe'nin güvencesi taraftarıdır. Fenerbahçe taraftarı bize her konuda destek veriyor. Taraftarlar öğrenmek istedikleri her şeyi Fenerbahçe Yandex'ten öğrenecekler. 'İyi ki Fenerbahçeliler var, ben de iyiki Fenerbahçeliyim' diyorum."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa