Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Vitor Pereira: ''Kesinlikle şampiyon olacağız'' - Fenerbahçe Haberleri

        Maçın ardından Lig Tv'ye konuşan Pereira, şunları söyledi;

        ''Avrupa Ligi'ndeki son maçla kıyaslarsak daha etkili oynamayı denedi oyuncularım. Daha konsantre bir görüntü ortaya koyduk. İki haftadır şunu gördüm ki bu lig kesinlikle kolay bir lig değil. Çok iyi takımlar var ama sahalar çok kötü. Daha iyi oynadığımız bölümde golü kalemizde gördük. Rakibimiz bu seviyede oynarsa çok iyi şeyler başaracaktır. Oyuncularımızın hiçbir suçu yok bugün, çok iyi mücadele ettiler. İlk yarı bizim için kesinlikle iyi geçmedi çok top kaybettik, ikinci yarıyı daha iyi oynadık ama hatalı bir gol yedik. Maçtan sonra oyuncularım her şeyi verdik hissine kapılsın isterim, bugün bunu hissettirdiler. Bu sezon kesinlikle şampiyon olaağız.''

        BASIN AÇIKLAMASI

        Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, takımının gelecek haftalarda daha iyi olacağını ifade etti.

        Pereira, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Süper Lig'in değişen yabancı kuralıyla daha da zorlu bir hal aldığını belirtti.

        Kendi sahasında oynayan takımların agresif görüntü ortaya koyduklarını, daha çok mücadele ettiklerini ve konsantrasyon sağladıklarını ifade eden Pereira, şunları söyledi:

        "Bu akşam rakibimiz omuz omuza vererek mücadele etti. Agresif bir takımla karşılaştık. Bizi fazlasıyla zorladılar. İlk yarıda iyi görüntü ortaya koyamadık. Çok top kaybettik. Kazandığımız toplarda hücuma geçerken çok top kaybettik. Savunma arkasına pas atarken topu basit şekilde kaybettik. İlk yarıda oyunu kontrol edemedik. Öne geçmemize rağmen oyunun kontrolünün bizde olmadığının farkındaydık."

        İkinci yarıda daha iyi oyun çıkardıklarını vurgulayan Pereira, "Oyunu daha çok kontrol ettik, topa sahip olduk ama maalesef beraberlik golünü kalemizde gördük. O dakikadan sonra galibiyet golünü atmak kolay değildi. 3 gün önceki Avrupa ligi maçının ardından bu oyunu çıkarmak kolay değildi. Oyuncuları suçlayacak çok nokta yok. Bu lig zorlu bir lig ve her takım çok puan kaybedecek. Kesinlikle zor olacak ama sonuçta şampiyon olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

        "DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ"

        Portekizli teknik adam, 1 puanın kendisini mutlu edip etmediği sorusuna verdiği cevapta, "Hayatımda asla beraberlikten mutlu olmam. Hep kazanmak isterim. Asla ve asla bu akşamki sonuçtan mutlu değilim. Daha yolun başındayız. Çok daha iyi olacağız. İki ayaklı bir eleme turunda beraberlik bize yarıyor olsa bile kazanmak isterim. Beraberlik benim yapımda yok" ifadelerini kullandı.

        Şampiyonluk yarışında favori olarak görünen her takımın zorlanacağını ve puan kaybedeceğini savunan Pereira, şöyle devam etti:

        "Türkiye liginin zor lig olduğunu düşünüyorum. Böyle takımlara karşı kendi sahalarında maç kazanmanın zor olacağını tahmin ediyorum. Kendi sahalarında etkili oyun ortaya koyuyorlar. Ligdeki çoğu takımın ön hücum hattı hareketli oyunculardan oluşuyor. Çaykur Rizespor da en önde çok güçlü bir forvet oyuncusuna sahip. Her topu alıyor, kontrol ediyor ve saklıyor."

        "ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"

        Fenerbahçe'nin önemli transferleri nedeniyle, rakipleri ile arasında uçurum olmayacağının altını çizen Pereira, şunları kaydetti:

        "Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerden dolayı her maçı kazanmasını bekliyorsanız, bir buçuk ay geçmişken rakipleri ile arasında uçurum olmasını bekliyorsanız, ben buna inanmıyorum. Puan farkını açmasını bekliyorsanız, buna da inanmıyorum. Zamanla üst üste maç kazanan bir takım halini alacağız. Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş olsun hiçbir takım her maçı kazanma imkanı bulamayacak. Kıyasıya bir lig olacağını düşünüyorum. Ligin sonunda daha az hata yapan takım şampiyonluk kupasını müzesine götürecek. Biz böyle bir takım olmaya çalışacağız ve şampiyon olacağımıza inanıyorum."

        "VAN PERSİE 90 DAKİKA OYNAYACAK DÜZEYDE DEĞİL"

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Van Persie'nin henüz 90 dakikayı çıkaracak düzeyde olmadığını belirtti.

        Bir soru üzerine maç içindeki oyuncu değişikliklerinin, yerinde olduğunu vurgulayan Pereira, "Forvetteki oyuncumuzu değiştirmek zorundaydık. Robin Van Persie daha 90 dakika oynayacak düzeyde değil. Rakip takım zorlanırken hata yaptık ve golü kalemizde gördük. Futbol adaletsiz bir oyun. Alper oyuna iyi bir girişi yapmıştı. Topla iyi gidiyordu ama rakibimiz onun kaybettiği bir topla golü buldu. İyi değişiklikler yaptık ama maç beraberlikle bitti. İyi analiz edersek değişikliklerin yerinde olduğunu düşünüyorum" şeklinde değerlendirme yaptı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa