Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor, son 5 sezon içindeki en iyi lig başlangıcını yaptı - Trabzonspor Haberleri

        Ligin ilk haftasında sahasında Bursaspor'u 1-0 mağlup eden, ikinci haftada deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1'lik sonuçla yenen bordo-mavililer, lige daha önce şampiyonluk yaşamış rakipleri karşısında aldığı 6 puanla başladı.

        En son, futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik davanın gerçekleştiği 2010-2011 sezonunda ilk 2 haftayı 2-0'lık MKE Ankaragücü ve 3-2'lik Fenerbahçe galibiyetleriyle kapatan Karadeniz ekibi, daha sonraki 4 sezonda bu başarısını tekrarlayamamıştı. Bordo-mavililer, ligin ilk iki haftalarını, 2014-2015 sezonunda 2, 2013-2014 sezonunda 3, 2012-2013 sezonunda 4, 2011-2012 sezonunda ise 1 puanla kapatmıştı.

        HACIOSMANOĞLU İLE EN İYİ BAŞLANGIÇ

        Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminin en iyi sezon başlangıcını gerçekleştirdi. Geçen sezon teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde ilk 2 maçta berabere kalarak 2 puan toplayan bordo-mavililer, Mustafa Reşit Akçay'ın görev yaptığı 2013-2014 sezonunda ise 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ile 3 puan elde edebilmişti.

        SON 5 SEZON

        Trabzonspor'un son 5 sezonda ilk iki haftalar itibarıyla performans tablosu şöyle:

        Sezon G B M A Y P

        2015-2016 2 0 0 3 1 6

        2014-2015 0 2 0 0 0 2

        2013-2014 1 0 1 2 3 3

        2012-2013 1 1 0 3 1 4

        2011-2012 0 1 1 1 2 1

        GÜNEY: "ALINMASI GEREKEN SONUÇLARI ALDIK"

        Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, ligin ilk haftalarında Bursaspor ve Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyetlerin, gelecek haftalar ve hedefleri açısından önemli olduğunu belirtti.

        Güney, alınan galibiyetlerle her şeyin bitmediğini ifade ederek, "Galibiyetler gelecek haftalar için moral vermiştir ama Trabzonspor büyük bir kulüptür, alması gereken sonuçları almıştır. Bu galibiyetleri gözümüzde çok büyütmüyoruz. Daha fazla çalışacağız" dedi.

        Güney, yaptıkları transferlerin takıma önemli katkı sağladığına işaret ederek, şöyle konuştu:

        "Kendilerini daha önce ispatlayan oyuncular, geldikten sonra da Trabzonspor'un değerlerini, tarihini, kimliğini erken kavradılar. İyi bir ekip ruhu oluşturduk. Gerek sportif direktörümüz Süleyman Hurma ve gerekse teknik direktörümüz Şota Arveladze de evlerine döndüler. Trabzonspor'un yapısını iyi bilmeleri de başarıda önemli etken oldu. Yönetim olarak da onların istediklerini yerine getirmeye çalıştık. İlk 2 haftayı kayıpsız geçmek önemliydi ancak her şey bitmiş değil, daha yolun başındayız."

        Trabzonspor'un her zaman şampiyonluğun iddialı takımlarından olduğunu ifade eden Güney, şu ifadeleri kullandı:

        "Tabii ki şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız ama 2 maç aldık diye 'şampiyonluğa oynuyoruz' diyecek bir takım değiliz. Ne taraftarı ne yönetimi böyle söyler. Trabzonspor zaten her zaman iddialıdır, şampiyonluğa oynar. Biz büyük takımız, 2 galibiyete abartılı sevinecek bir takım değiliz. Trabzonspor için bu galibiyetler olağan. Geçen sene yapılan transferlerin istenilen katkıyı vermemesi nedeniyle iyi başlangıçlar yapamadık ve sezonu iyi götüremedik. Şu an yapacağımız şey, iki galibiyet nedeniyle şampiyonluktan bahsetmek değil, çalışmak, taraftarımızı sevindirmek, onların desteğiyle önümüze bakmak ve sonuna kadar bu yarışı götürmektir."

        Güney, birer stoper ve kanat oyuncusu almak için çalışmalarını sürdürdüklerini ve gelecek hafta içinde transferleri tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa