Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor ile Uludağ Üniversitesi arasında sporcuların fiziksel ve psikolojik performanslarının geliştirilmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı - Futbol Haberleri

        Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen törene, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam katıldı.

        Bölükbaşı, burada yaptığı konuşmada, işbirliği protokolünün geçmiş dönemlerde de gündeme geldiğini ancak ilk kez hayata geçirildiğini belirtti.

        İşbirliğini çok önemsediklerini vurgulayan Bölükbaşı, "İlk etapta bugün bir protokol imzalayacağız. UÜ, Bursaspor'a tüm branşlarda sporcuların fiziksel, fizyolojik ve psikolojik performanslarının artırılması, gelişimlerine katkıda bulunması, çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi, kaliteli taraftar bilincinin oluşturulması, sosyal sorumluluk alanında işbirliği amacıyla bu protokol hazırlandı. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

        Rektör Prof. Dr. Ulcay da Bursalı ve Bursasporlu olduğunu ifade ederek, Bursaspor ile üniversite arasında işbirliği anlaşması imzalamanın kendisine nasip olduğunu, bunun için Allah'a şükrettiğini söyledi.

        Bursaspor'un, Bursa'nın önemli bir markası olduğuna dikkati çeken Ulcay, "Bursaspor, Bursa'nın özelliklerini ülkeye ve ülke dışına taşıyan önemli bir marka. Üniversitemiz de aynı şekilde. Bu iki marka kurumun arasındaki işbirliğinin pozitif bir sinerji oluşturacağını, hem Bursaspor'umuza hem üniversitemize hem de Bursa'ya önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

        Prof. Dr. Ulcay, ayrıca üniversitenin açılış gününde Bursaspor ile üniversite yerleşkesinde yarım saatlik gösteri maçı yapmayı arzu ettiklerini ifade etti.

        Protokol kapsamında, sporcuların fiziksel, fizyolojik ve psikolojik performanslarının belirlenmesi ve takip edilmesi amacıyla bilimsel ölçüm ve testlerin yapılacağı, sporcuların sağlık ve yaralanmaları, çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi, kaliteli taraftar bilincinin yerleştirilmesi, üniversite öğrencilerinin organizasyon yeteneklerinin artırılabilmesi için çalışma yapılacağı kaydedildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa