Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş "Avantaj bizden yana..." - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gol yememeyi ve kaybetmemeyi amaçlayan bir anlayışla sahada olmayacaklarını söyledi.

        Sağlam, maçın oynanacağı Metalist Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, ilk maçta 1-0 kazanıp avantaj elde ettikleri UEFA Kupası'nda gruplara yükseleme turunda iyi bir ekiple karşı karşıya geleceklerini belirterek, ''Kesinlikle gol yememeyi ve kaybetmemeyi amaçlayan bir anlayışla sahada olmayacağız'' dedi.

        Genç teknik adam, güçlü ve iyi bir ekiple oynayacaklarının bilincinde olduklarını ifade ederek, ''İlk maçta alınan 1-0'lık sonuç avantaj gibi gözükse de turu garantileyecek bir skorun olmadığının bilincindeyiz. Rakibin amacının gol atmak, kazanmak olması belki de maçı bizim için kolaylaştıracak unsurlardan biri olarak ön plana çıkacak'' diye konuştu.

        Geçtiğimiz dönemlerde rakiplerini izledikleri maçlarda defansif futbolu iyi oynayan ve kontra atağa iyi çıkan bir ekip olarak gördüklerini vurgulayan Ertuğrul Sağlam, ''Bunu İstanbul'daki maçta da çok iyi uyguladılar. Bu iyi yaptıkları bir iş, ancak tabiki gol atmak zorunda olacakları için onlar adına dezavantaj oluşturabilir. Maçta gol yememek bizim için ne kadar önemliyse, atacağımız bir golün bizi ne kadar rahatlatacağı bir gerçek. Bu nedenle hem defansif tedbirlerimizi alıp, hem de ofansta üretken olmaya çalışacağız'' diye konuştu.

        Takımda son lig maçında sakatlanan Sivok'un yanı sıra Rüştü'nün sakatlığının bulunduğunu hatırlatan siyah-beyazlı takımın teknik adamı, şunları söyledi:

        ''Sivok'un durumu henüz netleşmemiş durumda. Kaleci Rüştü'nün de sıkıntıları var. Serdar Özkan şu anda tam iyileşmiş durumda değil. Bu 3 arkadaşın durumu netleşmedi. Bugünkü idmandan sonra durumlarını değerlendirip, doktorlarla yapacağımız görüşme sonunda oynayıp oynamayacaklarına karar vereceğiz.''

        Amaçlarının güzel bir maç izlettirmek olduğunu kaydeden Sağlam, ''Hem stada gelenlere, hem de televizyon başındaki izleyicilere güzel bir futbol izlettirmek istiyoruz. Amacımız kesinlikle iyi bir sonuçla ayrılıp gruplara kalabilmek. Bunu yapacağımıza canı gönülden inanıyoruz'' derken, basın mensuplarının kadro konusundaki sorusunu ise ''2 genç arkadaş dışında bütün oyuncularla geldik. 23 kişilik bir kadroyla buradayız'' diye yanıtladı.

        -''METALIST KHARKIV GENEL ANLAMDA İYİ OYUNCULARA SAHİP''-

        Ertuğrul Sağlam, Metalist Kharkiv takımıyla ilgili bir soru üzerine ''Metalist Kharkiv etkili oyunculara sahip bir takım. Son dönemde ön plana çıkan oyuncuları Devic, Jackson ve Edmar. Bunlar ön plana çıkarılabilir. Ama genel anlamda iyi oyunculara sahip bir takım'' dedi.

        Sağlam, oyun anlayışı ve tek forvet çıkıp çıkmayacakları sorusunu ise ''Oynadığımız oyunların hiçbiri tek forvet olmadı. Kağıt üzerinde değerlendirme öyle olabilir. Ama anlayışımız öyle olmadı. Holosko'nun yanı sıra Delgado'yu da birlikte oynattık. Ben bunu bu şekilde nitelendirmiyorum. Bir avantajımız var. Gol yememek önemli. Ama 90 dakikanın da sadece gol yememek üzerine kurulu bir anlayışla bitmeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle ofansif anlamda üretken olmaya çalışacağız'' şeklinde yanıtladı.

        Metalist Kharkiv'in Ukrayna'nın önemli takımları Dinamo Kiev ve Shaktar Donetsk takımı karşısında aldığı sonuçların hatırlatılması üzerine Sağlam, ''Bir takımın Dinamo Kiev'i deplasmanda yenmesi, Shaktar Donetsk ile 2-2 berabere kalması önemli. Bir takım karşısında sonuç alır o gün eğrisi doğrusu denk gelmiş başarmışlar' denir. Ama gitmişler yenmişler ve berabere kalmışlar. Özellikle iyi mücadele eden, defans yapan ve kontra atağa çıkan bir ekip oldukları için böyle güçlü bir ekiple oynarken iyi uyguladıkları bu anlayışın tam tersine oynayacaklar. Baskı kurup gol atma üzerine oynayacakları için başaramayabilirler. Onu da belki iyi yapıyorlardır. Ama yapmalarını engellemeye çalışacağız. Defansif tedbirlerimizi alacağız'' diye konuştu.

        Ertuğrul Sağlam, tur şansı yüzde kaç olduğu yönündeki soruyu ise ''Futbolda analizler ve istatistikler yapıyoruz. Ama futbol enteresan bir oyun. Rakamlarla sonuçları belirleyemiyorsunuz. Şans ortada gibi gözükse de ilk maçtaki avantajımız bizi biraz daha ön plana çıkarıyor'' şeklinde cevapladı.

        -''TÜM ENERJİMİZİ SAHADA FUTBOL OYNAMAYA VERECEĞİZ''-

        Metalist Kharkiv takımından Devic ile ilgilendikleri yönündeki bir soru üzerine Ertuğrul Sağlam, ''Metalist Kharkiv takımından kimseyle ilgilenmedik. İstanbul'daki toplantıda bu takımın ne kadar iyi olduğunu göstermek için sadece Arjantinli oyuncu Maydana'yı ön plana çıkarmıştım. Ancak bu yanlış aktarılmış. Şu an böyle bir düşüncemiz yok'' dedi.

        Sağlam, siyah-beyazlı fazla taraftarın statta olmayacağını ifade ederken, ilk maçtaki hakem kararları konusunda ''Hakem öyle değerlendirdi. Maçta nasıl değerlendirir bilemiyoruz. Ama hakemin verdiği karara saygı duymak lazım. Kazanan da kaybeden de saygı duymalı. Hakem kararlarına itiraz etmeden tüm enerjimizi sahada futbol oynamaya vereceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa