Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Türkiye'de lig heyecan verici" - Galatasaray Haberleri

        Milan Baros, Galatasaray TV'ye verdiği röportajda, yeni bir kulübe gelindiğinde iyi başlangıç yapmanın her zaman önemli olduğunu belirterek, ''Ben bunu yaptım. Birkaç gol kaydettim ki bu çok önemli. İlk gol için beklemenize gerek kalmıyor. Bu da baskıyı ortadan kaldırıyor. Şimdi sadece keyfini çıkartacağım'' dedi.

        Etrafında harika oyuncular bulunduğunu aktaran Baros, Galatasaray'la ilgili olarak, ''Harika bir takım, bu takım için iyi bir koç ve muhteşem taraftarlar var'' ifadesini kullanırken, ''Umarım tüm sezon başarılı olacağız. Bir kaç kupa kazanacağız. Çünkü futbolu bunun için oynarsınız. Mutlu olmak, taraftarları mutlu etmek ve kupayı kazanmak. Önemli olan şeyler bunlardır'' diye konuştu.

        -''UEFA KUPASI'NI FENERBAHÇE'NİN STADINDA KAZANMAK MUHTEŞEM OLUR''-

        Daha önce Liverpool ile İstanbul'da Şampiyonlar Ligi finalini kazandıklarını hatırlatan Çek oyuncu, şimdi UEFA Kupası'nı da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kazanmak istediklerini kaydetti.

        UEFA Kupası'nı Fenerbahçe'nin stadında kazanmanın muhteşem olacağını söyleyen Baros, ''Ligdeki ve şehirdeki en büyük çekişme. Orada kazanmak çok güzel olur. Ama daha hala uzak. Önce Bellinzona ile oynayacağımız ikinci maça konsantre olmalıyız, ilk hedef bu. Sonra gruptan çıkmalıyız ve ondan sonra ne olacağını asla bilemezsin. Ama daha çok zaman var. Sezonun başındayız, yani sabırlı olmalı, her maça ayrı konsantre olmalı ve kazanmalıyız'' şeklinde konuştu.

        Baros, transferi öncesinde farklı liglerden kendisine teklifler bulunduğunu ancak Galatasaray'ın Avrupa'da önemli bir ismi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

        ''Galatasaray Avrupa'da büyük bir kulüp. Önemli bir ismi var. Burada her zaman Şampiyonlar Ligi için mücadele ediyorsun, şampiyonluk için mücadele ediyorsun, stadın atmosferi inanılmaz, etrafında ve ligde iyi oyuncular var. Ligin bir kalitesi var. Menajerim teklifin geldiğini söylediğinde oturup bunları konuştuk ve gelmeye karar verdim. Kewell'la da imza atmadan bir hafta önce konuştuk. Kulübü, antrenmanları ve tesisi sordum. Kewell'ın tüm cevapları çok pozitifti. Onunla konuştuktan sonra içim daha da rahat geldim.''

        Takımda Brezilyalı oyuncu Lincoln ile iyi anlaştığının görüldüğü şeklindeki bir soru üzerine ''Lincoln iyi bir oyuncu. Bir forvet için müthiş bir oyuncu, çünkü size ihtiyacınız olan pası verebiliyor, gerekli şansları yaratıyor'' derken, '' Ama sadece o değil, Arda da muhteşem bir oyuncu. Kewell yine size pozisyon hazırlıyor. Ayhan da size gol pozisyonu yaratıyor. Bu takımın her yerinde iyi oyuncular var. Bence çok iyi bir takımdayım'' ifadelerini kullandı.

        -''TÜRKİYE'DE LİG HEYECAN VERİCİ''-

        Milan Baros, Avrupa'nın çeşitli liglerine forma giymiş bir isim olarak değerlendirme yapması istenmesi üzerine, dünyanın en iyi liginin İngiltere'de olduğunu, Türkiye ligini de heyecan verici bulduğunu söyledi.

        Türkiye'de henüz yeterince maça çıkmadığını ve tam bir değerlendirme yapamayabileceğini anlatan Baros, ''Ama benim için dünyadaki en iyi lig İngiltere'de. Bu tartışılmaz bile. Ama burada oynadığımız maçlar iyiydi. Atmosfer müthiş ve futbol için bu çok önemli. Statta iyi bir hava olması sizi savaşmaya iter. Oynadığımız takımlar iyi seviyede. Antalyaspor evimizde bile bize karşı başarıyla oynadı. Bence zorlu bir lig. Çok mücadele ve meydan okuma olacak. Bence heyecan verici bir lig'' şeklinde konuştu.

        Galatasaray taraftarına da övgülerde bulunan Çek futbolcu, 5 yıl önce Liverpool ile Şampiyonlar Ligi maçı için geldiklerinde inanılmaz bir atmosferle karşılaştıklarını hatırladığını aktararak, şöyle konuştu:

        ''Sahayı gezmek için çıktığımızda stadyum çoktan dolmuştu bile. Maçın başlamasına 1,5 saat kala inanılmaz bir atmosfer vardı. Şimdi sadece lig maçı bile oynasak stat inanılmaz oluyor. Taraftar muhteşem. Oyuncu, taraftarın arkasında olduğunu bildiği zaman, sahada daha fazlasını verir ve her zaman 90 dakika savaşır. Rakibi zorlayacak bir yer olması her zaman iyidir. Herkes korkar çünkü. Galatasaray büyük takım ve taraftarla birlikte herkesi burada yok edebiliriz.''

        Baros, ligdeki şampiyonluk yarışının son derece zorlu geçeceğini de vurgulayarak, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'la birlikte tüm kulüplerin iyi durumda olduğunu ancak kolay olmasa da şampiyonluğu kazanacaklarını ifade etti.

        -BAROS'TAN DEĞERLENDİRMELER-

        Çek futbolcu, takımdaki ismi söylenecek kişilerle ilgili yorumlarının sorulması üzerine, bazı takım arkadaşları, teknik direktör Michael Skibbe ve antrenör Ümit Davala için değerlendirmelerde bulundu.

        Baros, Servet için, ''İyi biri. Önemli bir defans oyuncusu. Avrupa Şampiyonası'nda bize karşı oynadı'' derken, Arda'yla ilgili olarak, ''O çok komik. Soyunma odasında şakaları o yapar. Tabi çok iyi bir oyuncu. Onda o dokunuş var. Çok da yetenekli'', Hasan Şaş için, ''O tam bir savaşçı. Takım için hep maksimumu yapmaya çalışıyor. O da çok komik. Şakalar yapıyor devamlı. Özellikle de gençlere. O da iyi biri'', Kewell için ise, ''Harry'yi çok iyi tanıyorum. Uzun zaman oldu. Çok iyi bir dosttur. Her zaman gülümser ve muhteşem bir futbolcu'' diye konuştu.

        Teknik direktör Skibbe hakkında, ''Hocayı tanıyalı 3 hafta oldu. Antrenmanlar iyi gidiyor. Onunla başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü takıma verecek çok şeyi var. Tecrübesi var. Futbola bakışı ve fikirleri etkileyici'' ifadelerini kullanan Baros, antrenör Ümit Davala'nın ise çok dil bilen zeki biri olduğunu ve hala iyi futbol oynadığını aktardı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa