Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Ve Yattara konuştu! - Trabzonspor Haberleri

        Katar'ın Al Sadd takımına 10 Milyon 800 Bin euro karşılığında rekor bir ücret ile transfer olan İbrahim Yatara, dün gece Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gelerek eşyalarını topladı. Kulüp yetkilileri ile görüşen Yatara, Trabzon'dan ayrılana kadar antrenman programı verildi. Bugün yardımcı antrenör nezaretinde çalışmalara başlayan İbrahim Yattara'nın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri yerine TFF Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Merkezi'nde çalışması dikkat çekti. Bayramın ilk günü olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde antrenman sahasına gelen Gineli oyuncu transferiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beş yıl önce geldiği Trabzonspor'a her şeyini verdiğini ancak bunun karşılığını alamadığını belirten Yattara, kulüp yönetimine ama en çok da hakkında çıkan 'Para için Trabzonspor'dan ayrılıyor' şeklindeki sözlere kırgın olduğunu belirtti.

        BANA 'NEDEN AVRUPA'YA GİTMİYORSUN' DİYORLAR, GEÇEN SENE BENİ AVRUPA KULÜPLERİ İSTEDİ, KULÜP BIRAKMADI, ŞİMDİ HATA BENDE Mİ? Trabzonspor'da 5 yıl forma giydiğini ve önemli başarılara imza atarak kısa sürede taraftarın sevgilisi haline geldiğini anlatan Yattara, kariyeri açısından Avrupa'da sayılı bir kulübe değil de Katar'a gitmesini eleştirenlere şöyle cevap verdi: "Ben burada 5 yıl oynadım. Şimdi herkes 'Niye Avrupa'ya gitmiyorsun' diyor. Geçen sene beni Avrupa'dan istediler. İtalya'nın AS Roma takımı bana talip oldu. Çok büyük bir takım Roma. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Fransa'nın Paris St.Germain takımı beni istedi. Ama Trabzonspor beni bırakmadı. Şimdi hata bende mi? Bence hatayı Trabzonspor yaptı. Ben üzgünüm ama kariyerime bakmam lazım." Yazılıp çizilenlerin aksine kendisini Trabzonspor Yönetimi'nin satmak istediğini ifade eden Yattara, "Yönetime kırgınım. Herkes 'Yattara gitmek istiyor' diyor. Böyle bir şey yok. Trabzonspor Kulübü Ankaraspor maçından sonra beni satmayı düşündü. Ben gitmek istemedim. Yani kulüp beni satmayı düşündü, o yüzden ben de gittim. Şimdi bu transfer sebebiyle herkes bana kötü şeyler söylüyor. Ben Trabzonspor taraftarını çok seviyorum. Bu takımda 5 yıl oynadım. Trabzonspor'a her şeyimi verdim. Transferimden de kulüp büyük para kazandı. Ama söylentiler beni çok üzüyor. Gerçekten çok üzgünüm" diye konuştu.

        ZOR OLSA DA TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYON OLMASINI ÇOK İSTİYORUM Trabzonspor'un şampiyonluğa oynadığını ve şampiyon olmasını çok istediğini belirten Yattara, "Ben Trabzonspor'un şampiyon olmasını çok istiyorum. Çok zor ama bunu gerçekten istiyorum" dedi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in "Bir Yattara gider, bin Yattara gelir" şeklindeki sözlerini değerlendiren Yattara, "İnşallah Trabzonspor'a başka oyuncular da gelir ama başka Yattara gelmez. Çünkü dünyada bir tane Yattara var" diye karşılık verdi. Trabzonspor'dan sadece para için ayrılmadığının altını çizen Yattara, ülkesi Gine'de büyük bir ailesi olduğunu ve bunlara kendisinin baktığını hatırlatarak ailesini de düşünmek zorunda olduğunu ifade etti. Türk vatandaşlığını almak için başvuruda bulunan Yattara, bu kararından vazgeçmediğini ve Türk vatandaşı olmak istediğini vurguladı. İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa